Открити са всички тела на училищен волейболен отбор в Адъяман

Децата са от училище във Фамагуста, били на състезание
11 фев 2023 17:49, Анисия Иванова
14
Открити са всички тела на училищен волейболен отбор в Адъяман
Снимка: БГНЕС

Открити са мъртвите тела на всички кипърски турски деца от волейболния отбор на училище във Фамагуста, учители и родители, които бяха затрупани от рухналия хотел в Адъяман, съобщиха днес кипърските турски власти.

35 деца и възрастни от кипърската турска училищна спортна група от Фамагуста загинаха в Адъяман, а общо в районите на земетресението Северен Кипър загуби 48 свои съграждани, бе обявено в официалното съобщение.

Днес малко преди обед екипите по търсене и спасяване са намерили телата на последните двама от младежкия волейболен отбор, които бяха издирвани в отломките на рухналия хотел.

С тяхното откриване всички кипърски турски граждани в хотела са достигнати, казаха властите в Северен Кипър.

С полети през изминалата нощ на острова бяха върнати телата на 19 кипърски турци, загубили живота си при земетресението в Турция, чиито погребения са днес.

13 от тях са жертви от ученическата спортна група, сред които са и майка и двете й дъщери. Родителите на загиналите деца и техни приятели се сбогуват с тях със сърцераздирателни събщения в социалните мрежи.

Отборите по волейбол за момичета и момчета на училище във Фамагуста и придружаващите ги учители и родители са били на състезания в Адъяман, съобщи БНР.

Четирима от 39-членната група са успели да се спасят сами от останките на изравнения със земята хотел в първите часове след труса.

В продължение на 5 дни близо 200 спасители и родители се опитваха да достигнат до останалите 35 души под развалините. Първите тела бяха открити късно вечерта в сряда.

В Северен Кипър е обявен 7-дневен траур до неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
12
 
! Отговори
Спокойно преди 1 година
В България СЪЩО има ТУРСКИ Строителни фирми. При нас дори Моловете ке паднат ако се случи нещо подобно.
9
0
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
В Япония има трусове по 8,5 по Рихтер с по- Малко жертви и щети!!!!
8
3
 
12
 
! Отговори
Строителните... преди 1 година
...фирми са били на приближени до Ерсоган и партията му - обръчи от фирми. Точно като у нас. Много турски фирми строят и у нас. На външен вид го докарват, но здрави строежите НЕ са!
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого нищо не е нареждал Ердоган! Да не е луд Ердоган да направи такава глупост?Нали ако направи така това ще е красят на политическата му кариера!Напротив-мобилизира цялата мощ на дьржавата -спасители,техника,полиция,пари и т.н.Проблема е,че се натрупаха извьнредно много техника и доброволци на едно място и това сьздаде известна пречка на някои места.Само от чужбина дойдоха почти 7 хил.спасатели,от близо 60 дьржави!Да са живи и здрави всичките!
6
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1. Защо Ердоган отиде на място чак на 4-ият ден? 2. Защо армията и досега не се е включила в спасителните дейности?. 3. Защо армията от първият ден не помагаше на спасителите? 4. Защо техника беше спирана да не помага да се изваждат хора от развалините? 5. Защо и кой решаваше къде и на кого да се помага? 6. Защо телевизиите мълчат за това, че не се помага на хората съвсем целенасочено? 7. Защо когато някой човек каже по медиите, че не се помага на хората, веднага спират предаването?
5
25
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Pycopoбите веднага да обвинят украинците за земетресението ! А най-добре директно Зеленски и колективния Запад !
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше много престъпления в Турция по време на това земетресение и ако в Турция имаше независима съдебна власт Ердоган щеше да влезе в затвора. Не са допускани до местата на трагедията всички машини и помощи. Ердоган е решавал коя машина може да се включи в спасителните дейности. Целта е била да не се допускат машини на групи далеч от управляващата партия, за да може управляващите да говорят по медиите, че те спасяват хора. Хората по тези градове направо псуват Ердоган. Искат възмездие за него.
3
25
 
5
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Балканите са сеизмична зона. Турция строи АЕЦ; Румъния строи АЕЦ; България строи АЕЦ. Трагедията която предстои на Балканите ще бъде с библейски мащаби.
2
4
 
15
 
! Отговори
Патриарх Евтимий преди 1 година
Нека бог да се смили над душите на вероотстъпниците кеседжии !
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е страшна трагедия, Бог да ги прости и дано занапред да не се случват беди в такива апокалиптични мащаби.