Ново земетресение в Южна Турция на границата със Сирия

Трусът е бил с магнитуд 4,4
28
Ново земетресение в Южна Турция на границата със Сирия
Снимка: БГНЕС

Европейският средиземноморски сеизмологичен център регистрира ново земетресение с магнитуд 4,4 в Южна Турция на границата със Сирия. Епицентърът е бил на 25 километра югозападно от град Антакия, а огнището на дълбочина 2 километра. Няма данни за жертви или щети.

Вчера беше съобщено, че земетресение с магнитуд 5,3 е регистрирано в централната част на Турция. Според сеизмолозите трусовете са станали в 10:27 местно време на 40 километра южно от град Аксарай и на 18 километра североизточно от град Емиргази.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Турцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там ги тресе на ден по няколко пъти, спирка няма. На толкова трусове коя постройка ще издържи. Редуват се и слаби, силни и т.н, Всеки може да провери. В ЕС също. Бг е най добрата територия за сега и дано така да си остане.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че в Турция строителния бизнес е много корумпиран . преди сума ти години пак ревяхме като имаше земетресение и ги ожалвахме турците ама каква полза.Пак се строи некачествено, явно парите някой си ги прибира в джоба и не го интересуват последствията. не знам колко пъти ще трябва да се случи това за да си променят поведението и дали изобщо ще го променят.Обаче това си остава за тяхна сметка. Ердо като е такъв хранител на нацията да вземе мерки по въпроса. Ама дали...
5
0
 
3
 
! Отговори
Онуфрий преди 1 година
Абе в този район ще "друса" минимум още една година!!!! Единственото разумно решение е - едноетажни сглобяеми постройки, като в Япония!
4
2
 
6
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Страшна работа! Там ги смляха. Посред зима и всеки ден земетресения. И те са хора, не злорадствайте, че "който копае гроб другиму..." Да не мислите, че новото стрителство у нас е по-стабилно, Ако и апартаментите да струват фантастични пари. Да не става и тук...
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито една държава нее застрахована от земетресение особено в днешните дни. В Библията пише за предзнаменованията които ще се случат преди свършека на света. Предзнаменованията вече се случват. Но кога щее свършека само Бог Отец и Син знаят.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досада е да се чета подобен негативизъм на чужди страни
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито и милиарди и блага да има човек пред природата е кръгла нула, развилнее ли се не се интересува кой на какъв пост е или какво е състоянието му. Богатите се имат за защитени, но истината е че те са. Строят бункери и какво ли не за да се скрият, но със сигурност не могат да предвидят хода на природата. Там трагедията е алчността, знаят че е разлом и само едноетажни сгради е трябвало да строят или японски тип, но уви.