Вучич: Сърбия трябва да настигне България по заплати

Сърбия не се е включила в нито един от 11-те пакета санкции срещу Русия
10 мар 2023 11:18, Елка Василева
78
Вучич: Сърбия трябва да настигне България по заплати
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия трябва да се стреми да достигне България по заплати и да я задмине по ниво на чуждестранните инвестиции. Вучич гостува снощи в предаването "Кирилица" на сръбската телевизия „Хепи“, в което говори за актуалната ситуация в Сърбия, чуждестранните инвестиции, санкциите срещу Русия и преговорите с Косово.

"Резултатите се постигат с усърдна работа, за да може Сърбия да настигне България по заплати, за да бъде нивото на инвестиции по-високо отколкото в Хърватия, България, Словения", каза Вучич.

Той подчерта, че чуждестранните инвеститори биха напуснали Сърбия, ако се прекратят преговорите с Косово.

"Ако нямахме примера на Русия, можеше да лъжете хората в Сърбия, че чуждестранните инвеститори и компании няма да се оттеглят. Но имаме пример. Половината от нашите индустрии биха пропаднали, ако само германците се оттеглят“, отбеляза Вучич и допълни, че германските инвеститори са най-здравата част от сръбската индустрия.

Президентът припомни, че Сърбия не се е включила в нито един от единадесетте пакета санкции срещу Русия, но отбеляза, че не може да обещае, че нещо няма да се направи в бъдеще.

"Успяхме да запазим позицията си да не въвеждаме санкции срещу Русия повече от година. Заради твърдостта на нашата позиция", каза Вучич и добави, че ако беше въвел санкции, щеше да се чувства като предател.

Говорейки за преговорите с Косово, президентът подчерта, че не очаква скорошен напредък в диалога с премиера на Косово Албин Курти.

„Почти съм сигурен, че Албин Курти е решил да не формира ССО (Съюза на сръбските общини), а за него е лесно да не го прави и за това говори и решението за отпадане на визовия режим за гражданите на така нареченото Косово“, заяви Вучич и повтори, че няма да подпише капитулацията на Сърбия.

Той настоя, че хората трябва да разберат, че в този момент Сърбия „няма и десет метра пространство, през което да може да премине, а около нас да не е НАТО“.

„Трябва да пристъпим към помирение с албанците, но не съм оптимистичен, като виждам кой е от другата страна. Курти вижда спасение и изход само в нападението на сърбите“, заяви Вучич.

(БТА, Симона - Алекс Михалева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Те ще ни гонят по заплати , ама ние ще бягаме. Няма да им се дадем , я.
63
1
 
3
 
! Отговори
Корни,къде са парите преди 1 година
До изкуфелия български змияр:Че как ще иска да помага Русия на този первезник и ***,след като по руската телевизия, на няколко пъти показват сръбскибоеприаси и леко стрелково оръжие заловено като трофеи от хохлите.А забравихте ли и за катастрофиралия транспортен самолет над Турция миналата година, пренасящ сръбски противотанкови мини реекспорт от Швеция.Пробутва номерата на Корни лъжкинята, която изнесе военна продукция от България в посока Украйна /през Полша/ за 3 000 000 000 лева.
62
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А где твоя майка русия, Вучичу? Защо не помагае братушкам србам? Само лоша Германия помага))
61
0
 
14
 
! Отговори
Удриий преди 1 година
Ами идете по гръщките курорти и веднага ще видите, че българите са баровците с колите и харчещите клиенти, а не сърбите! Но пък сръбежте са майстори в надуването - ша се пръснат, кат кръстави жеби!
60
3
 
10
 
! Отговори
До мхм преди 1 година
ААААА АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ООООО ДОБРЕ МЕ РАЗСМЯХТЕ!
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
напротив все повече и повече се дават примери с германия не е рентабилно но е показателно
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия са ба си хипитата
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависи официалния българин или обикновенния българин
56
1
 
20
 
! Отговори
Тожо преди 1 година
Не знам за заплатите, обаче пътищата и тунелите им са на светлинни години пред нашите ако изобщо могат да се нарекът пътища.
55
0
 
20
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Всъщност,сме по-богати и развити от Сърбия и Северна македония взети заедно.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига,бе!Кога успяхме да ги надминем по заплати?
53
0
 
16
 
! Отговори
Док преди 1 година
Бай Вучич, ветропоказателя, знаете ли го? Как вятъра повя от запад, а? Ама другаря Путин ти даде палец надолу на изказването. Внимавай, че от два стола се пада на земята. А между двата стола във вашия случай има един дебел, четвъртит, който ще ви излекува великосръПския шовинизъм веднъж завинаги. Въпреки това евала ти правим да си признаеш, че след всичките ви напъни сте на път да настигнете най-скъсаната и корумпирана държава в ЕС. Браво.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само с албанците трябва да се помирите.Трябва ви помирение с всичките си съседи.Трябва да изоставите шовинизма си и да запретнете ръкави за работа.Тогава може и да ви се получи.Сега само високопарни думи за залъгване на масите.
51
4
 
7
 
! Отговори
Две две две, дай дай преди 1 година
Само едно не разбирам, защо въобще споменава една модерна развита страна като Словения с останалите балкански субекти!?
50
3
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Преди известно време се похвали,че сръбските заплати са по-високи от българските.Сега ще ги гони.Послъгва Вучката.А беше време,когато имаха западноевропейски заплати.Видими резултати от дружбата с Русия.
49
0
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До Дали са по злеЩо не отидеш да живееш в такъв гълабарник?
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно България много му бърка в здравето на клоуна Вучич.Опитва да следва политиката на Тито,но Югославия се разпадна,защото се оказа ненужна след студената война.От лозунга "братство и единство",остана омраза и реваншизъм.Няма седене на две столчета и бозаене от две крави.Косово не е Сърбия,Вучиче.Време е да кажеш истината на народа си,а не това,което иска да чуе.
47
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че на кого да се мазнят сърбите на САЩ ли? та нали америка води война срещу тях и изби толкова много мирно население..... ааа забравих че когато САЩ водят война срещу някого то те се наричат умиротворители.....а когато Русия води война срещу друга държава то те са "окупатори".Америка има толкова много войни и нито една не е спечелена от тях, само жертви оставят след себе си , и разбира се ограбени държави, но за това всички си затварят очите!!!
46
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
До Анонимен,силни в кое,краденето,нали,знаем,ама това не много за хвалба,но скоро си е за срам,ама вие не знаете какво е това
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нужда от настигане а просто Сърбия се връща в бг както през средновековието.