Гърция в търсене на български работници за лятото

Знанието на български език е предимство за служителите в гръцките курорти
22 апр 2023 17:52, Йоана Цонева
31
Гърция в търсене на български работници за лятото
Снимка: БГНЕС

Гърция чака българи за сезонни работници през лятото, съобщава Нова тв. Това важи особено за курортите близо до границата, в които се очаква и много наши сънародници да изкарат лятната си почивка. По-удобно, приятно и полезно е да се наемат български работници, които след това да работят с български туристи. Знанието на български език е предимство за служителите в гръцките курорти.

„Ние винаги търсим работна ръка. Търсим я напоследък особено в България, служители, които знаят български. Добре е да знаят и английски език, да бъдат любезни, да знаят как се говори с един клиент. Не мисля, че има разлика между българските и гръцките работници. Българите знаят български, а на нас това ни трябва тук. Основната заплата е около 750 евро и възнаграждението започва от там нагоре. Колкото повече работите, толкова повече пари ще вземете”, обясни гръцки работодател.

Още по темата
По думите му повечето гръцки хотели предоставят на работниците си по една стая, а някои наред с това предлагат и обяд.

„Всяка година посрещаме тук полицаи от България, които посрещат и насочват български туристи. Ние изпращаме гръцки полицаи в Банско, които вършат същото”, каза гръцкият хотелиер.

„Българският турист е фантастичен. Да, може би пие малко повече ракия, но ние нямаме проблем с това”, обясни гръцкият хотелиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите за работа в обслужването не стават.Неусмихнати и вкиснати голямото добро утро
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом на българина му е малко 750 евро и баксиса ,безплатното спане и яденето може да остана у чалгаристан и да получава българската заплата или да гладува . Никой на сила де те взима на работа
20
3
 
5
 
! Отговори
Гаргамел Великолепни преди 1 година
750 евро не са много, но за студенти и хлапета не е зле, а пък има и стая и обяд. Работата в чужбина е много добра школа.
19
4
 
5
 
! Отговори
Бг работник: преди 1 година
Не,мерси! :) Наемете висококвалифицирани укри,те са навсякъде :)
18
4
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Имате да си чакате византийци и скапани малакита някой да ви работи за тези смешни пари??За тези пари че и повече сезонно ги дават и по нашите курорти.Време е византийците само да си работят или да наемат украинци?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези пари гръка няма да си мръдне пръстчето. Навремето така се кефеше Меркел че от бившите соц.страни прииждат работещи и образовани хора, но свърши, сега ги налазиха тия с многото деца и смучат социалните.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е минималната пенсия в Гърция 750, никъде не казват, договор ще има ли, много хей така се говори.
15
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бачкери, напред към Гърция месечно да изкарате колкото програмист за 1 ден. В следващия живот повече, ама надали, че и 1000 живота да живеете все ще сте аутсайдери слуги....
14
2
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Който както си подреди къщата! Ако не ти харесва...ми пий кафе и ти :)
13
12
 
5
 
! Отговори
До …. преди 1 година
Ходи ти аз за пот 3000 лева на месец не си мърдам праста. На 44 съм и мама ми дава 1500 на месец и не ми трябва да робувам на некои
12
3
 
18
 
! Отговори
.... преди 1 година
Офертата от 750 евро при осигурени храна и нощувки е подходяща за всочки на минималка в БГ! Ето какво можете да работите и да не мрънкате!
11
8
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Малко плащат, само 3500 евро на месец и още 500 евро бакшиши, но поне осигуряват хотелска стая за спане и храна. Реално работя 4 месеца и се прибирам с 16 хиляди евро в България и живея с 32 хиляди лева 8 месеца. Нямаш никаква изгода да работиш в Гърция, освен ако не си в Миконос. Там под 10 хиляди евро на месец не падаш, но има и капризни клиенти. Една година се прибрах с 98 хиляди евро спестени за 4 месеца, но това беше преди 6 години де. Сега е криза и хората почти не поръчват.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва обаче да знаете и гръцки. Т. е. се получава, че трябва да знаете гръцки, английски и български... Без гръцки не вярвам да ви вземат. Поне основно. Толкова трябва да знаете и английски.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
750 евро, но ви дават да спите безплатно, а ако има и безплатен обяд, то реално имате едни 1500 лв. на месец без разходи. Ако дадат нещо отгоре е ок. В България ще ви дават 750 лв. на Черно море, като я ги вземете я не.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната заплата е около 750 евро и възнаграждението започва от там нагоре.Подигравка ,не ходете за тези пари .
7
7
 
20
 
! Отговори
мина времето малаци преди 1 година
когато бг ратаите ви работеха без да им плащате. Имате си бая пришълци по лагерите взимайте ги да ви работят а бг е отишъл да пие кафе за чадър и узо в ресторанта за да си прави селфита
6
0
 
17
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Колкото на програмист! Колко според теб може да се плаща за нискоквалифициран труд? Минималната и още малко отгоре. Колкото се плаща по цял свят.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам една съседка дето с армаган им я давам тук, пуши в коридора на кооперацията и готви някакви смръдливи манджи на загоряла мазнина с армаган да я взимат 5г им е слугувала понаучила им е езика и номерцата да я взимат и да не я връщат
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това важи особено за курортите близо до границата, в които се очаква и много наши сънародници да изкарат лятната си почивка. По-удобно, приятно и полезно е да се наемат български работници, които след това да работят с български туристи. Знанието на български език е предимство за служителите в гръцките курорти" - българите тръгнали на почивки в Гърция бързо забравиха, че по времето на прадядовците им на българи в Гърция са *** уши и езици, ако са говорели на български език.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко плащат?