Търговците в Турция искат отделни гишета на границите за български туристи

По това време на годината пунктовете са натоварени заради гастербайтерите
23 юни 2023 14:30, Нели Христова
19
Търговците в Турция искат отделни гишета на границите за български туристи
Снимка: БГНЕС

Турски търговци настояват за откриване на отделни гишета на границата за гръцките и българските туристи заради прекомерното натоварване в резултат на завръщането на турски гурбетчии в родината, съобщава сайтът Хаберлер.

Кемал Джингьоз, председател на Одринската асоциацията на търговските и занаятчийски палати, каза, че въпросът е бил поставян и по-рано пред местните власти на Одрин. Джингьоз мотивира необходимостта от допълнителни гишета само за българските и гръцките туристи с интензивността, която се очаква да се наблюдава на граничните пунктове преди лятната почивка на гастарбайтерите, живеещи в различни страни от Европа.

"Факт е, че има натовареност на пунктовете, когато емигрантите си идват. По този повод се наблюдава намаляване на българския туристически поток. Казахме това пред областната управа в миналото. Заявихме, че трябва да има два отделни перона и през тези два перона да преминават само български и гръцки туристи, но областната управа тогава каза, че не е възможно", посочи той.

Джингьоз повтори молбата да бъдат запазени отделни гишета за българи и гърци на границата, ако това е осъществимо и съответства на закона, предаде БТА.

В Турция от този уикенд започва ваканцията по случай празника Курбан байрам (28 юни-1 юли).

Хаберлер обръща също така внимание, че български посетители, пристигащи на пазар в Одрин, се оплакват от поскъпването на стоките. Според наблюденията на българи това е довело до намаляване на броя на туристите, идващи в града.

Докато гражданите на съседната държава се оплакват от високите цени, магазинери в Одрин твърдят, че цените са нормални, посочва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
1
 
! Отговори
абе, преди 10 месеца
До ''Българин"...Напротив Турция работи най-усилено срещу българите.Когато ДПС се саморазпусне и когато на напусналите България ''турци''и заживели в Турция се отнеме правото на двойно гражданство за да не гласуват на български избори-Само тогава ще сме си изчистили сметките,и ще имаме добросъседство.И да имаме обща история за наше съжаление,защото нищо добро не е донесло за българите и няма да забравим това.
13
4
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 месеца
Турция е единствена Държава Съсед , която не работи против България .Ние сме си изчистили Сметките и имаме История . Останалите Държави се опитват да Пръцат и Пръцат Партийцте ни наречени Политици .
12
2
 
3
 
! Отговори
Освен искане преди 10 месеца
Трябва и да дадеш ама ЙОК.
11
2
 
2
 
! Отговори
И ние искаме преди 10 месеца
Да спрат да хабът водата,че питичките от търкане пак си миришат за това е нужно качествен материал.
10
1
 
2
 
! Отговори
Те навсякъде преди 10 месеца
Искат,ама никой не ги иска.
9
1
 
2
 
! Отговори
И света София преди 10 месеца
Беше църква въпреки лисканоята на ЕС и стана Джамия,така че,тука е България и в Европа има закони и изисквания.Като ги спазваш не виждам никакви проблеми от исканията на турски привилегии.В майчината им родина да си правят каквото си искат прищевки.
8
0
 
5
 
! Отговори
В Европа има преди 10 месеца
Правила и трябва да се спазват,независимо да ли сме европейци или турци?Законите са за всички иначе ставаме гето халифатско.
7
3
 
3
 
! Отговори
Отделно през преди 10 месеца
Мрежата на Бочко КПП преминават транзит тирове и орди от корабите дето ги извозват?Колко по-бързо???
6
2
 
2
 
! Отговори
Двойни дъна, преди 10 месеца
Фалшиви резервоари и двойни стени по 3-4 тона кокаин,как да стане по-бързо?Без да декларираш???
5
2
 
2
 
! Отговори
Иска по-бързо преди 10 месеца
Да не му гръмнат червата от толкова пакети дето е глътнал и аллах няма да му помогне.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ФАКТ, нещо не си разбрал, гейовете ходят в САЩ и ЕС, а не в Турция. В западната *** скоро други няма останат, защото скоро очаквам да обявят нормалността за перверзия.
3
3
 
15
 
! Отговори
Любопитен преди 10 месеца
Бях ходил само на почивка в Турция (но не в някои евтин хотели и никой не може да ме обори, че не знаят как да глезят клиента, в пъти по-добре от нашите хотелиери и ресторантьори). Но от любопитство отидох есента до Одрин на пазар. Същата работа. По-голямата част от нашите търговци могат само да се учат. Как се прави търговия и как клиента с кеф си оставя парите. За цената и качеството на продуктите не мога да коментирам, защото пазарувах само ядки, баклави (тя не е евтина) и десертчета разни.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ФАКТ. Чул ли си в друга държава да се настоява да се отвори специално гише за българи, за да им е по-комфортно? Явно не си ходил в Турция поради вродените ти предразсъдъци.
1
12
 
5
 
! Отговори
Търговците в Турция преди 10 месеца
искат също за бг булките да преспиват безплатно бонус при агите при които им правят най голям оборот