Османи: Най-непатриотичният и вреден акт е паспортът ни да бъде подчинен на българския

Процесът на паспортизация е най-голямата платформа за българизация
29 юли 2023 16:04, Нели Христова
149
Османи: Най-непатриотичният и вреден акт е паспортът ни да бъде подчинен на българския
Снимка: БГНЕС

"За нито една от 35-те преговорни глави Договорът и Протоколът с България не са условие за отваряне и затваряне на главите. Договорът с България е само в общото впечатление за добросъседски отношения, но не се гласува в Европейския съюз. Няма да има дори писмен доклад на Европейската комисия за степента на изпълнение на Договора с България", заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, цитиран от МИА и от БТА.

Всичко останало според него е пропаганда за плашене на гражданите, докато са изложени на процеса на "паспортизация". Съмнявам се, каза Османи на пресконференция днес, че радикалите от двете страни имат някакво мълчаливо споразумение.

"И сега някой ще ми каже, че като се посочат българите като отделно малцинство в конституцията, държавата ще се побългари, а не с вземането на паспорти, с които сами обявявате, че сте българи по произход. Затова съм казвал, че често подозирам, че има някакво мълчаливо споразумение между радикалите от двете страни - ние ще пречим на страната да напредва, а вие ще продължавате със своята мисия за български паспорти", посочи Османи.

При всяко забавяне на членството в ЕС, както посочи той, една група македонски граждани получават български паспорт, а за да го получат, трябва да отидат в София и да декларират, че са българи по произход и да осигурят апартамент, в който живеят.

"Най-непатриотичният и най-вреден за страната акт е нашият паспорт да бъде подчинен на българския. Този процес на паспортизация е най-голямата платформа за българизация", подчерта Османи на днешната пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Ще видите европейски съюз на куково лято, жалки нещастници!
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Разделяй и владейВсички шиптеророиди да станат на Fa
99
2
 
7
 
! Отговори
Установявам че преди 9 месеца
Шиптаризацията на Македония в далечен, а вече и в близък план е опит за заличаването й. РСМ, чики-Рики.... РСМ ще стане част от Косово. Такъв е планът на САЩ. А дали ще стане така ще решат Путин и Си в близките няколко години.
98
4
 
4
 
! Отговори
Разделяй и владей преди 9 месеца
Целта е подобна на онова в Украйна. Да се създаде ***. Да се раздели един народ и да се настрои срещу себеподобните. Тук сърбите нямат нищо общо. Този е продукт на шиптаризацията на региона и е подкрепен от САЩ и Великобритания, ако на някой не му е ясно. Правете си извода. Моят е че медийният враг реално ти е най- близкият приятел, с когот искат да те разделят.
97
1
 
21
 
! Отговори
османчо преди 9 месеца
за теб сърбизацията е по добра от българизация -това в Белград титофашистите ли ти го казаха
96
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никога ЕС за РСМ!!!
95
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя я пък смешния шиптар. Никой не ги кара насила да висят по опашки и да се молят за български паспорт.
94
1
 
11
 
! Отговори
Реалиста преди 9 месеца
Не пишете ако обичате какво са казали северомакедонските смешни и нагли политици .Не ме интересува.Видя се че не стават за Европейският съюз.47737
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Османито, като не ще български паспорт, скоро ще получи шиптърски.
92
2
 
6
 
! Отговори
Александър преди 9 месеца
Чюдя се що мирише толкова у Софето, а то било Османито! Българите са виновни, щото им давате паспорти! Половината не знаят български! Затуй не ревете, малко са ви били, трябвало е още
91
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За средностатистическия наблюдател , който не е изучавал международно право и не е с ранг министър в отдел международни отношения , туй буди недоумение .Има отдавна изградени държави с многонационално население.Има всестранен опит Ако някой сега излиза от пещерите , и вижда , че около му има държави .И иска да бъде равнопочитан , трябва ,да приеме за да бъде приет.Ако ли не , да се връща обратно в пещерата си и да остави другите на мира .
90
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Той днеска даде интервю във което казва че българското правителство му е "обещало" договора и протоколите да отпаднат.
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма ниакаква българизация на РСМ Това е бг население и е потурчено от Сърбия и Албания в Югославия и после РСМ
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя ако не се интересувам от политика ще го помисля за някой пакистанец, ливанец или алжирец, пък той маке... Големи "македонци" до 2045г. 50% ще проповядват ислям в Македония
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Албанците нямат място в Македония. Имат Албания и там трябва да заминават. Македонци и българи ще дойдат в РСМ а те замианват в Албания и се разменя население но територията на РСМ влиза в бг.
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все едно бг ще оспори че техните не са албанци а са македонци. Така и бг иска македонците че са българи а не македонци. Османи е албанец а не е македонец. Македонска нация няма а е измислена за да се потурчат бг.
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Макетата, от една страна ги лашкат сърбите, от друга страна ги лашкат албанците. Единственият им съюзник е България. Албанците също не искат българи в Северна Македония и макетата да са исторически българи.
84
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Буяр Османи" , много "македонско" име има този албанец, няма що! И той седнал да разказва дискриминационни приказки срещу българите! Че ти какъв си, бе? Македонците са българи по произход, а ти и това не си и македонец не си!
83
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На този мюсюлманин не му ли хрумва, че въпросните "македонци", които вземат БГ паспорт наистина са българи?! Шиптарите мно-о-го искат да я лапнат Македония цялата. Никога няма да има траен мир между мюсюлмани и християни пред портите на Истамбул! Турция има план до 2050г да направи"коридор" през България и Македония до Албания. Ние лапане мухи през това време, а македонците спорят с умрелите за произхода си. Македония я чака ислямизация и НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ за това!
82
21
 
9
 
! Отговори
Zеленски преди 9 месеца
До Божидар Димитров. И къде го видя това набиране на канчетата бе, путински олигоффрен? На такива като теб и психиатрична клиника не може да ви помогне. Много бързо забравихте как щяхте да превземате Киев за два дни, после цяла Европа и накрая вселената и сега се радвате, че контранастъплението не вървяло. А набирането всъщност е върху куххите сибирски кратуни.