В Скопие очакват някой да натисне България, ако не Москва, то Берлин, Париж

Журналистът Владимир Перев оценява, че в РСМ няма реално желание за реформа
Обновена: 2 авг 2023 09:25 | 2 авг 2023 09:17, Елка Василева
101

Министрите в правителството на Република Северна Македония от албанската партия Демократичен съюз за интеграция депозираха оставките си и заявиха, че ще се оттеглят в деня, в който бъде променена конституцията на РСМ и българите бъдат записани в нея.

"Има тенденция на извиване на ръце на опозицията, поставянето ѝ в ситуация тя да бъде принудена да приеме решение. Оставките се смятат за лъжливи, няма реално желание за промени", коментира журналист Владимир Перев пред "България сутрин".

Още по темата
По думите му в РСМ няма реално желание за реформа, за промяна на ситуацията, в която се намира държавата - да стабилизира своята съдебна, здравна, данъчна системи.

"Властта е доволна от статута, който има. Не трябва да забравяте, че Македония има увереност, че някой ще притисне България и тя ще отстъпи от своите искания. Москва винаги е натискала България по отношение на връзките в Югославия и македонския въпрос. Днес се очаква, че някой, ако не Москва, то Берлин, Париж ще го направи", заяви Перев.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази убеждението си, че последният случай на насилие - срещу фенове на "Левски", няма общо с политиката.

"Това е продукт на хора с определена култура - националните и политическите напрежения между двете държави. Не бих си позволил на спортни запалянковци да им давам политически нотки", добави журналистът.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак ли тия, бе? То стана като някакъв албански сериал с хиляда епизода и все едно и също всеки път. То е като да спориш с луд човек - по някое време почваш да се замислиш кой е лудият. Тия тъпaHаPи ще направят абсолютно всичко възможно жалката им държавица да влезе в някои новини. Има един израз "attention-whore" - няма точен превод на български. Обичам си езика, но просто терминът е такъв.
78
0
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Никой няма да притисне България и тя няма да отстъпи, а македонците ще сънуват ЕС още 100 години! Паяци!
77
0
 
5
 
! Отговори
С.Македония преди 8 месеца
няма история, но крадат история, особено българска, имат самочувствие до небето,но са кухи и тъ@@пи маймуни .............населението им е с промити мозъци..............като зомбита са, имат територия колкото две български области.............изобщо голяма трагедия са, освен това албанците ги командват.........да продължавам ли за тая фалшива псевдодържава??!!
76
0
 
2
 
! Отговори
България преди 8 месеца
колкото и да слаба.................може да схрускаме за закуска тъ@@пите македонци...............те и без това не са държава...............там албанците командват.......това е ясно...............да внимават много в картинката макетата!!
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От Скопие казват че сме най слабата държава във Европа. КА слаби бе! - Я какви дебелаци и мазници "красят" ЗАЙЧАРНИКА.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
АМИ ВЕЧЕ СМЕ НАТИСНАТИ. СЛЕД КАТО ИСКАТ ДА СМЕНИМ ДАТАТА НА НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК 3 МАРТ. 24 МАЙ Е ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ. ТА САМО НИЕ ЛИ СМЕ СЛАВЯНИ НА ТОЯ СВЯТ. И КОГА СОЛУН Е БИЛ БЪЛГАРСКИ. КОГАТО СА РОДЕНИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, СОЛУН Е БИЛ ВЪВ ВИЗАНТИЯ.
73
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
В Занзибар има вече толкова...много българи,че вече от Скопие ще го...обявят за Южна Македония.
72
0
 
4
 
! Отговори
БайКольо преди 8 месеца
Фактите са налице - нашите политици са такива ибри ци, че само някой им е подал, не са го захапали. Та точно така ще се случи, но за радост на шиптърите, в ЕС ги чака голям .екс.
71
0
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 8 месеца
Голям майтап са макетата Гръмки заглавия в пресата им за илинден Помпят си самочувствието и идентичността с това въстание ...А когато това въстание е избухнала е нямало и помен от държава Мъкедония ...Все едно ние да славиме и гордееме с примерно Спартак или флавий Аеций дето са родени и живяли в Римската област тракия Но тогава е нямало държава българия..
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това че е възможно някой да на притисне макетата се отказаха отдавна. Така мислеха преди 3 /4 години Защото не бяха добре ориентирани в обстановката .Мислеха на за слаба ракия като тях Пренебрегнаха факта че ние стоим с нашата история и геостратегическо место Малко по различно от тях в Европа. Обаче след като и меркел и макрон не на накараха да им спрем ветото Усетиха че сме по висока летва за тях От колкото си мислеха.
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами нашите политици, национални изменници, ни докараха до такова положение някои да ни натиска за да клекнем на една измислена държава!!!!!!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И с какво ще ни натиснат?! Като не ни пускат в шенген и еврото...
67
3
 
13
 
! Отговори
Очакват? преди 8 месеца
И аз очаквам да спечеля 6 от тото ...ама ядец! Ще има да чакат още 40-50 години!
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това това тяхното вече избива на патология. Все едно ние да кажем, че мразим ескимосите. Защо? Защото ни крадат историята! Абсолютна шизофрения.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще си останат с празни очаквания.
64
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германия ке ги натисне татаро монголите и ке легнат и ке прошуват милостиня от македонците
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НАТО и РСМ спират историческите фалшификации и връщат Тракия и Македония в бг. Точно САЩ ги крепат македонизма и ще има и празник на маке култура в САЩ.
62
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дали дават макетата сметка, че един Перник ако им отиде за един ден за "екскурзия" и вече няма да говорят македонски. Няма да имат зъби... А на другия ден екскурзия с опознавателна цел от Благоевград. Толкова ли са прости тия макета??!
61
2
 
9
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Що не оставите сърбо-македония да прави квото иска. Па ние ще правим квот си искаме и така,лесно
60
2
 
10
 
! Отговори
Можем да мислим преди 8 месеца
Показателен е факта, че за трите убийства (от последната) общо има по-малко медийно внимание, отколкото за такива случаи. Цялата работа е да се пробута Истанбулската конвенция и най-вече педарастките текстове в от притурката. Самото пренебрегване на убийства, показва истинското лице на либерал-болшевишката пасмина.