Вучич: Убийте ни, не признаваме Косово

Това написа сръбският президент в социалните мрежи
25 сеп 2023 19:30, Стела Стоянова
133
Вучич: Убийте ни, не признаваме Косово
Снимка БГНЕС, архив

Сръбският президент Александър Вучич обвини западните сили в "натиск" за признаване на Косово".

В социалната мрежа Х той отправи послание към Запада:

"Ние никога няма да признаем вашето независимо Косово. Можете да ни убиете всички. Можете да правите каквото си искате, но ние никога няма да признаем вашето независимо Косово".

БГНЕС припомня, че по-рано днес „Перископи“ съобщи, че тази сутрин военни камиони са потеглили, натоварени с бронирани коли, по пътя от Кралева към Рашка на границата с Косово.

Акцията последва нападение срещу членове на косовската полиция в село Банска в северната част на Косово в неделя, 24 септември, където беше убит полицай. Нападателите са от сръбска националност. Косовската полиция съобщи, че нападението е извършено в село Банска в Звечан и че има и ранени хора. По-късно през деня бяха убити трима нападатели и арестувани шестима души. По последни данни е открито още едно тяло на нападател, с което убитите стават четирима. Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че групата нападатели е "терористична и престъпна формация".

Президентът на Сърбия, който се обърна към обществеността в неделя вечерта, отхвърли тези твърдения, като каза, че косовските сърби са се разбунтували, "не искайки повече да търпят терора на Курти".

Международната общност осъди тази атака. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел оцени атаката като агресия, а актът като "терористичен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Косововучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Истина Не е добре. Рискуваме война пък с Албания.
83
3
 
10
 
! Отговори
До 89. преди 8 месеца
Брат, Сърбин като умре на гробната плоча името му е изписано на Български. Като каже на майка си че я обича, го прави на Български диалект. Пък нека играе волейбол. Такива комплексарски приказки си ги говори в квартала на пейката пред блока с другите комплексари.
82
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До87.Те и на тенис са добри и на волейбол ама това няма значение.Важното е че ние българите във нищо не сме добри.В Европа и с Америка получаваме по големи заплати ама душата става все по бедна.И по бедна ще става.От това по голям проблем незнам да има.
81
5
 
16
 
! Отговори
Истина преди 8 месеца
Тука трябва да имаме солидна политика, Сърбия казва Македония е България и ние казваме Косово е Сърбия!!!
80
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма по страхлив народ от Сърбите. Но нормално като губиш всяка война. Поне на баскет са добри.
79
12
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Сърбетата позабравиха НАТОвската тояга,която изядоха и пак започнаха да прилагат обичайните си мръсни номера.Тоягата е налична,а Русия така е затънала в Украйна,че е неспособна да помага.В Нагорни Карабах Азербайджан си разиграва коня,както пожелае.
78
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българският Ганььо вече не може да разбере що е това чест и достойнство.Всичко отдавна е изчезнало.Затова не може да разбере защо Русия си защитава руснаците в Украйна и защото Сърбия не иска да признава Косово.Ако бяхме ние веднага щяхме да признаем и Косово и каквото ни се каже.Бедни душички станахме българите много бедни.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Байганьовско сметкаджийство, това сме дали ний.. също плюем най-добре и всичко знаем без да четем
76
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой точно се интересува какво признавате?
75
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Косово е сьрбия безпорен факт
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
79 Косово е било също толкова години 300, българско, колкото и сръбско. И то преди да бъде в пределите на Сърбия, е било част от българската държава.
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никой няма да убива сърбите, те сами си го правят. Сърбия е известна със "самоубилачката си политика". Винаги си стреля в крака.
72
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Kosovo je Srbija
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 73 Сигурен ли си,че ще ги нападат от юК!?Май по-скоро ще е от запаТ!Ти как мислиш?
70
5
 
7
 
! Отговори
ъ преди 8 месеца
Мисля, че скоро ще дойде времето, когато американците няма да убиват никого. Е, евентуално могат да се избиват помежду си на расова, религиозна, трансджендърска или друга основа. Но това ще си бъде само тяхна работа и на никого няма да му пука.
69
12
 
12
 
! Отговори
Габонеца преди 8 месеца
До 75.Кой ще ги въоръжи тези шиптърски утаики с оръжие и пари?От къде оръжие като всичкото отива за Украйна?Тези шиптъри с голи ръце ли ще се бият срещу сърбите?Да не мислиш че сърбина е като българина и да навежда главата за всичко а?
68
2
 
3
 
! Отговори
патриарх Неофит преди 8 месеца
патриарх Неофит заяви " в него ще служат арменския поп и само той ще служи в руската църква c български духовници
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 71Абе как виждате още една война на Европа и Америка срещу Сърбия///Се не притестряскай, срещу сърбите е нужно да скочат с нож м/у зъбите 5 те милионна албанци в Косово и Сърбия и сърбите ще побегнат да се спасяват по Европата.
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До (-_-) За съжаление няма шанс да осъзнаеш колко си заблуден и неадекватен. Били те ограбвали. :-) Ама като не искаш, живей без западни технологии. Това означава практически всичко да е на нивото на 19 ти век. От лекарствата и техниката в болниците, до производителността на фабриките. Компютрите Правец да не би да са български дизайн? Крадени копия на остарели американски технологии. Вие искате хем да ползвате всичко западно, ама хем да сме против тях и заедно с расия.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Габонеца Северна Македония ще нападнат Косово от юк.