Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация
2 май 2024 22:00, Стела Стоянова
81
Дарение за българите в Албания възпали македонистите
Снимка БГНЕС, архив

Дарение за българите в Албания предизвика острата реакция на македонистите, предаде БГНЕС от Скопие.

Дареното знаме, предоставено от българското посолство в Тирана на община Пустец, е станало повод за реакция на местната партия „Македонски алианс за европейска интеграция“ (МАЕИ).

Заместник-председателят ѝ Е. Митревски е заявил: „Българското знаме е пълна провокация. Това е с цел да се създаде впечатление, че тук живее различно малцинство от признатото от албанската държава, а именно македонците. Държавата трябва да реагира, защото се знае, че в този край има само македонско малцинство. Тук признаваме две знамена, албанското и знамето на тази област, македонското“, казва той.

БГНЕС припомня, че най-компактни маси българи живеят в Мала Преспа, Голо бърдо и Гора, разположени по границата с РСМ. Българи живеят също така в Елбасан, Тирана и Дуръс.

През 2017 г. албанският парламент официално призна българското малцинство в страната си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от Балкани
Главата на Македонската църква си присвои Самуил
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
гаранция давам че рано или късно българите ще бягат към македония,албания и сърбия да се спасяват от турските планове за подчиняване и заселване с правоверни на бившите османски вилаети...и българия знае много добре,но се страхува,а е факт,че чрез поставени ромски бизнесмени турската държава изкупува на безценица имоти из цяла българия...
50
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Тенгри кана ти се моли султана в анкара да не вдигне шлюзовете край свиленград и да не ви пусне тези няколко милиона африканци и азиатци на турска територия,че да не се наложи вие да бягате към македонците и албанските планини...доказано е исторически,че заплахата за европа винаги идва от изток юго-изток...дерзайте!
49
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
албанците-вечното плашило...освен в самата албания,албанци има и в македония,косово,черна гора,сърбия и гърция,но навсякъде те са в сериозен демографски регрес...вече няколко десетилетия република албания намалява като население и в момента е под 2 млн. и половина и доста застаряващо население.да не говорим,че процентно албанците в република македония са около 15 %...а турция е в демографски бум с наближаващо 100 млн. население...
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Тенгри канКАЖИ НЕЩИЧКО ЗА ТУРСКАТА ИНВАЗИЯ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ,КОЯТО Е ПУСНАЛА ПИПАЛА НАВСЯКЪДЕ ДОРИ ТАМ КЪДЕТО НЯМА ЕДИН ТУРЧИН...И КАКВО СРАВЯНВАШ ИМА-НЯМА 4-5 МЛН. АЛБАНЦИ С БЛИЗО 100 МЛН. ТУРЦИЯ,КОЯТО БУКВАЛНО ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ...
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И ВСЕ ПАК НЯКОЙ ЩЕ МИ ОТГОВОРИ ЛИ НА ВЪПРОСА ЗАЩО НА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЗВЯВА ЗНАМЕНА НА ТЕРИРОСТИЧНА ДЪРЖАВА КАКВАТО Е РУСИЯ???ЗАТОВА ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ!!!
46
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поарно е да си гледаш у сопствениот двор . Еднаш ние , тои филм веке го глеавме пред 80 години и знаеме како заврши по вас ... паметните учат од грешките во историа , глупавите се осудени да ги повтараат ...
45
0
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
До АнонименАнтичко маке, ти за българското малцинство в Албания грижа не бери. Албанците ще ни заведат, ако трябва. Нал, ти думам, скоро ще ви разделим. Признаването ви като държава от страна на правителството на Филип Димитров беше историческа грешка, която много бързо може да бъде поправена;))) Вие не сте държава, нито отделен нмарод, нито имате собствен език, нито имате право на самоопределение;))) Навремето ви дадохме танкове, за да ви спасим, но сега ще ви поделим с албанците!
44
1
 
10
 
! Отговори
баба Щанга преди 4 седмици
Maкедония и Украйна са измислени държави без култура и история, създадени само за да сеят хаос и смърт!
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
РСМ е фашистка страна, а македонците са фашисти!
42
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Иазикот за мене е затворено прашане. И нема да биде предмет за дискусиа НИКОГАШ. Вие секако имате право на ваше мислене , но тоа не излегува надвор од границите на вашата држава. По мое мислене ке биде вечен камен на сопнуване во мак- буг релации. За мене доволна причина да не седам на иста маса со вас ....Ете така ...
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Албаниа призна бyгарско малцинство со закана од вето. Тоа го кажа на тв нивни министер , уште кажа дека кога го прашал вашиот претставник каде во кои регон на Албаниа живее тоа малцинство за да отидат да го посетат , вашиот незнаел што да каже...Надежите ви се темелат на доделените пасоши. Тоа знаеме како ке заврши Ке си земам лична задача во иули да ве известам за резултатот .Македонците тамо имаат партиа , пратеник во собрание , сопругот на претседателката на алб. Собрание е Македонец итн.
40
0
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 седмици
До АнонименАнтички, ам, че македонският език е чист български език. Македонски език не съществува! Просто е, антички, ние се разбираме без преводач;))) То и сърбите говорят на български, както и хърватите, защото и с тях се разбираме без преводач;))) Ние и с украинците се разбираме, без преводач;))) Скоро, българското знаме, ще е навсякъде. Албания призна българското малцинство,защото иска да разделим Македония с тях и ако продължавате да слушате сърбите, ще го направим!
39
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ке ви испукаат надежите како меур од сапуница и за Албаниа сега сосема исто кога во иули ке излезат официалните резултати. Исто како во Македониа кога на земени над120000 бугарски пасоши сами се определиле 3.504 бyгари од кои само 522 се изиасниле дека бyгарскиот иазик им е маичин иазик. Лугето доагиаат во Скопие и иас лично сум ги убедувал да си земат (купат) падош а на попис да си се пишат Македонци. Имаа грижа на совест , замислете .....ха ха ха ...
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Възпаляват се само тия,които са на платен списък в Скопие.Обикновените хора се радват.Албания не е Северна Македония,за да гонят хората,изяснили се като българи и от2017г.,българите са признати за малцинство.До тази дата,на македонистите им беше гарантирано ексклузивното право да определят хората като македонци и никакви други.За това са възпалени и нервни,защото Албания не взима страна в спора и е оставила славянското население сами да се определят какви са.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И на мен ми прилича на провокация.
36
0
 
8
 
! Отговори
555 преди 4 седмици
Те северните , и без това са си възпалени .
35
0
 
9
 
! Отговори
... преди 4 седмици
Република България не развява чужди знамена на празниците си. Развяват ги *** на отделни партии. Днес е Разпети петък, спрете се.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СМ е фашистка държава.
33
1
 
11
 
! Отговори
До дежурният македон преди 4 седмици
До Анонимен 29-32: Вече четвърти пост пишеш, и все забравяш да изключиш Caps Lock на клавиатурата си. Много си прозрачен. ...................................................................... А в Албания живеят българи, не пишман-македонци. До Албания Коминтернът и Тито не са могли да стигнат за да ги помакедончат.
32
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А КАКВО СТАНА С "ВЕЛИКИЯ" БЪЛГАРИН ПЕНДИКОВ И ЗАЩО ОТНОВО Е ПРИ МАМА В ОХРИД?ЯВНО МАЙКА БЪЛГАРИЯ СЕ ОКАЗА ЗЛА МАЩЕХА,А?ЗАЩОТО ОНИЯ В СОФИЯ И ЗАЛЪКА ОТ УСТАТА МУ ЩЕ ВЗЕМАТ...ХРИСТИЯНЧО ПЕНДИКОВ В СОФИЯ Е ГОСПОДИН НИКОЙ КРЪГЛА НУЛА И НОРМАЛНО ДА СЕ ПРИБЕРЕ ПРИ МАМА ПОНЕ ЩЕ ИМА ХЛЯБ НА МАСАТА...А ДРУГАРКАТА ЙОТОВА НЕ ПОЖЕЛА ДА ГО ОСИНОВИ,ДА МУ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ И ВЕЧЕ ДОРИ ЗАБРАВИ КОЙ Е...