Кървави протести срещу безработицата в Тунис

Според очевидци, полицията стреляла срещу демонстрантите
Обновена: 31 яну 2011 17:35 | 9 яну 2011 11:05,
37
Кървави протести срещу безработицата в Тунис
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В нова вълна протести, провокирани от високото ниво на безработица в Тунис, е загинал най-малко един човек, пише ВВС.

Мъжът бил убит по време на демонстрация в град Тала, в западната част на страната, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от местната болница.

Очевидци разказват пред АФП, че полицията открила огън срещу демонстрантите и по техни данни броят на убитите е четирима.

До момента няма коментар от властите в Тунис.

Недоволството в страната изригна миналия месец. Първите демонстрации бяха провокирани от самоубийството на млад мъж в южния район Сиди Бузид.

Мъжът не можел да намери работа, затова продавал плодове и зеленчуци без да има необходимите разрешителни. Заради тази незаконна търговия, полицията конфискувала стоката му, а отчаяният мъж се самозапалил.

Протестите са необичайно събитие в Тунис, където властта упражнява сериозен контрол, за да придотврати подобен израз на свободно мислене.

Подобни протести, провокирани от недоволството от високата безработица и бедността, имаше и в съседен Алжир. Двама души бяха убити, а стотици са ранени при безредици в няколко района на страната през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Тунис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 13 години
Борят се хората за по добър живот а не за демонтиране на паметници.Те са по цивилизовани от нас си търсят правата.За цоте д\ъивоир защо няма материали тук?
34
0
 
2
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 13 години
Аве "днес.бг" думичката " придотврати " не се ли пише "предотврати" ?
33
0
 
5
 
! Отговори
AZ SAM PROSTO 4OVEK преди 13 години
NIE DOKOGA 6TE TARPIM BEZRABOTITSATA, MIZERIqTA???????
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за да придотврати,hahahaaa,придотврати,dnes nqma statiq bez pravopisna greshka v tozi sait,samo negramotni maloumnici i pidali rabotqt tam...???
31
0
 
5
 
! Отговори
Anti преди 13 години
i tuk trqbva da e taka a puk nie prosto si stoim i si tarpim !!!
30
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
И аз съм бил на същото място, останах приятно изненадан и от хората, и от услугите, и от цените, но предполагам, че не навсякъде населението успява да се изхранва както по курортите.
29
1
 
12
 
! Отговори
полЮцай преди 13 години
Не ставай глупав, да не мислиш че *** са мега нинджи.. Не е проблем да се набият и ***, проблема е че ги защитават много политици и фондацийки които вземат пари за това от Запад и т.н. и ако пипнеш *** ще те осъдят, ще загубиш работата си. А жените, мъжете и децата българчета никой не ги защитава в собствената им държава. Това е жалката истина
28
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
така като гледам и ние вървим на там...господа управниците хич и не им дреме че българина е без работа и е гладен...те нали си имат всичко и са сити..сит на гладен не вярва
27
2
 
9
 
! Отговори
... преди 13 години
22, ченгето може да бие само жени, старци и деца. За *** се искат топки, а те от големите шкембета са се скрили. Друго си е да се докажеш пред някое студентче и момиче пред парламента. Хем кеф, хем сигурна работа.
26
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ami tuka kvo 4akame na6ata bezrabotica ne e nikak malka ako nqkoi gi sabere bezrabotnite i tragnem kam sofiq dali nqkoi moje da gi spre
25
1
 
10
 
! Отговори
Писна ми преди 13 години
Скривай се , такива като теб са единици , обикновено са *** и *** и *** на деребей със 1000 имота , пет фолк певици за любовници и 100 коли...
24
5
 
8
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Хората на село без работа не са останали, няма и да останат. Който има земя гладен няма да остане.. другите да протестират.
23
7
 
13
 
! Отговори
Съселът преди 13 години
Как кой? Ще дойда аз на власт и ще върна старите заплати колкото бяха по мое време, когато управлявахме с Доган. 5 000 лева на месец средна заплата и 2 000 лв. пенсия...минимална. Само аз ще ви оправя, доверете ми се само още един път.
22
18
 
8
 
! Отговори
.. преди 13 години
И какво ще стане след като народа вземе паве в ръка и може би свали управниците си? Кой ще управлява, господа? Откъде ще дойдат тези пари които си представяте?Излезте от социалистическото си мислене където някой решава вместо вас къде да работите и живеете - ако ви е ниска заплатата напуснете и си намерете по-висока.Трудно е човек да поеме отговорност са изборите си, но е необходимо, за да върви напред. Иначе все някой друг му е виновен и нищо не се променя.
21
4
 
26
 
! Отговори
аня преди 13 години
Цял свят се вдига на протести само ние си мълчим.Оставам с впечатлението, че тука е рая на земята и криза, безработица и скапотия не ни ловят.Що сме се недоволни, тогава,не мога да разбера....
20
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СПОКО,И ПРИ НАС ЩЕ СТАНЕ СЪЩОТОВИЕ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ ГЛАДЕН БЕЗРАБОТЕН *** ?В КАЗАНЛЪК МИНАЛАТА ГОДИА 40 РОМИ НАПАДАТ ПАЗАЧ С БРАДВИ И ГО УБИВАТАКО *** ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА,БЕЗ ПОМОЩИ - ВСИЧКОТО *** ЩЕ ВЗЕМЕ БРАДВАТА И ЩЕ КОЛИ НАРЕД,АМА ДА ВИДИМ ТОГАВА ЧЕНГЕТО ДАЛИ ЩЕ МУ СТИСКА ДА СЕ БИЕ С ***
19
5
 
4
 
! Отговори
972 преди 13 години
tuniziici,allah 6te vi dade jden i piene i devstveni hurii za 4ukane.nie da mu mislim bednite hristianai,deto gospod B-G ni e zave6tal samo trud i molitvi.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха ха х а той смята колко са се регистрирали сами в скапаните бюра по труда
17
3
 
22
 
! Отговори
Бай Георги преди 13 години
я да сметне Тотьо колко хора в България са на работоспособна възраст и колко са на работа и ако не е 70% безработицата ще ми плюе в очитеМай такива протести ще започнат и в България скоро време
16
0
 
13
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Безработицата е ЧУМАТА на нашето време. Правителството на Тунис незабавно да въведе мерките на Рузвелт, с които вдигна САЩ на крака след Голямата Депресия от 1929г. НИКАКЪВ РАСТРЕЛ, А РАБОТА!!!