Кървави протести срещу безработицата в Тунис

Според очевидци, полицията стреляла срещу демонстрантите
Обновена: 31 яну 2011 17:35 | 9 яну 2011 11:05,
37
Кървави протести срещу безработицата в Тунис
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В нова вълна протести, провокирани от високото ниво на безработица в Тунис, е загинал най-малко един човек, пише ВВС.

Мъжът бил убит по време на демонстрация в град Тала, в западната част на страната, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от местната болница.

Очевидци разказват пред АФП, че полицията открила огън срещу демонстрантите и по техни данни броят на убитите е четирима.

До момента няма коментар от властите в Тунис.

Недоволството в страната изригна миналия месец. Първите демонстрации бяха провокирани от самоубийството на млад мъж в южния район Сиди Бузид.

Мъжът не можел да намери работа, затова продавал плодове и зеленчуци без да има необходимите разрешителни. Заради тази незаконна търговия, полицията конфискувала стоката му, а отчаяният мъж се самозапалил.

Протестите са необичайно събитие в Тунис, където властта упражнява сериозен контрол, за да придотврати подобен израз на свободно мислене.

Подобни протести, провокирани от недоволството от високата безработица и бедността, имаше и в съседен Алжир. Двама души бяха убити, а стотици са ранени при безредици в няколко района на страната през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Тунис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
24
 
! Отговори
АЗ ви казвам преди 13 години
Това тук е невъзможно предвид милиционерския зародиш на нашата полиция ще ги избият до крак протестиращите и съда ще оправдае полицаите както се случи на 14012009 когато пребиха маса мирно протестиращ народНарода не е ОВЧЕДУШЕН НАРОДА е робски Майка ми казва не говори много щото не знаеш колко са лоши полицайте
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България безработните намалят,защото емигрират.Тотю се радва на ниската безработица,ама един ден като с огледа и около него останали само ***.
13
2
 
30
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Само тук се мълчи. И се купува, и се плащат по-високи цени и никой нищо не казва. Така е, *** народ - слаба държава - целта на ЕС.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 11 - Моля, моля - не "овчето" българско племе си избира политиците, а дисциплинираните и единодушни 1 800 000 турци и ***. Къде българите с нашите различни предпочитания, може да съберем достатъчно гласове за една бюлетина???
11
2
 
10
 
! Отговори
an преди 13 години
V MUTRESTANIQ AKO IMA6E NAROD, DOSEGA TRQBVA6E VSI4KI DA BQHA OBESENI. NO PNEJE NQMA NAROD A OVCI, DRUGARITE SE VASPOLZVAT OT TOZI FAKT, I SI RAZVQVAT KONQ NA VOLQ. KRADAT, NARODNA PARA, I JIVEQT V OHOLSTVO I LUKS. A NARODA *** TARATORA, DA NE SE IZGORI.
10
2
 
38
 
! Отговори
Византиец преди 13 години
А на овчото, българско племе даже не му минава през робската глава такава мисъл. Ще си сваля радиаторите, ще седи без ток и ще чете на светлината от улични лампи, но няма да хване паве в ръката. Ще гласува за поредния мошеник на дребно, ще пляска с потни от умиление ръчички, а само месеци по късно ще заключи "пак ме излъгаха".
9
4
 
11
 
! Отговори
РЕШЕНИЕ преди 13 години
Всички безработни да ги наеме Държавата като Полицаи и Лекари.Ще си решат Проблема с протестите,и броя на населението.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"В България такъв развой е невъзможен защото у нас безработицата непрекъснато намалява!"Тогава ще простораме за по-голями заплати.
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
била съм в тунис на море. ясмин хамамет. това е курорт ! няма бетонови грамади. невероятна кухня.невероятно отношение. невероятен плаж - и безплатен чадър и шезлонг! страхотни цени! удоволствие! но и там,като и у нас- малка част богати,другите-бедни,милите.
6
4
 
11
 
! Отговори
333 преди 13 години
Ох, добре че направи това уточнение приятелю 111, защото се бях притеснил. Казах си: "Абе какво му става на тоя човек 111, та е написал такова нещо в коментар 3", а то ето каква била работата. Сега вече си отдъхнах спокойно.
5
2
 
35
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ВМЕСТО да протестират, да вземат добрия пример от българите - които са шампиони по кротост и послушание. В България 1/3 от населението тъне в мизерия, но да да сте чули за някъкви протести? Няма и да чуете, народа *** оптимизъм и обещания за райски живот в Шенген, давани му щедро от обичният му Премиер Бойко, и е щастлив.
4
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България такъв развой е невъзможен защото у нас безработицата непрекъснато намалява!
3
2
 
7
 
! Отговори
222 преди 13 години
Коментара на 3 не е от мен написал коментар 1! Просто плагиатстване на ник
2
2
 
33
 
! Отговори
111 преди 13 години
Манталитета на тези в Тунис със нищо не се различава от този в Либия. Но хората се борят за правата си за разлика от нас.
1
2
 
31
 
! Отговори
111 преди 13 години
То и в Бг трябва да е така ама каквито сме овци само *** и турци ще останат