Тълпа нападна турското посолство в Дамаск

Протестът е срещу замразяването на членството на Сирия в Арабската лига
13 ное 2011 13:58, Елка Василева
269
Тълпа нападна турското посолство в Дамаск
Снимка: Архив Reuters

Тълпа от около хиляда души е нападнала турското посолство в Дамаск снощи. Те са хвърляха камъни и бутилки, преди полицията да се намеси и да сложи край на протеста, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Анадолската агенция.

Нападения е имало и срещу турското консулство в град Алепо и почетното консулство в град Латакия.

Атаките са били извършени няколко часа, след като Арабската лига обяви, че замразява членството на Сирия, докато не спре кръвопролитията.

Още по темата

Сирийски очевидци съобщиха снощи, че тълпи, въоръжени с ножове и тояги, са нападнали посолството на Саудитска Арабия в Дамаск и френското и турското консулство в Латакия.

Демонстрантите - поддръжници на президента Башар Асад, са скандирали антитурски лозунги пред турското посолство и са се опитвали да се изкачат по стената или да разбият вратите.

Сирийската полиция е използвала сълзотворен газ, за да ги разпръсне.

В Алепо демонстрантите са влезли в градината на консулството и са се опитали да свалят турския флаг, но служители на дипломатическата мисия им попречили.

Около 5000 души са протестирали пред почетното консулството на Турция в Латакия, на 330 километра северно от Дамаск. Те са счупили прозорците и са запалили турското знаме.

Никой от представителите на турските дипломатически мисии в Сирия не е пострадал, посочва Анадолската агенция, цитирана от БТА.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a nazdrave brat i pozdravi ot tr :)))
210
1
 
6
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
това е съвсем друг въпрос...САЩ и Туция в момента са съюзници както и другите държави от НАТО...макар и отношенията между 2 държави в момента да не са съвсем добри...но Турция приема тези бази по време на студената война...тогава всеки се е готвил за война...и малките държави като Турция трябвало да изберат на коя страна да застанат...защото по това време всички освен САЩ и СССР са били малки...и ако не си от едините значи си от другите...и явно Турция са избрали печелившата страна а вие избрахте загубилата...къв е проблема тука...
209
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
imate tolkova mnogo povodi da zlepostavite tr no kade tiya znaniya viv vas
208
1
 
1
 
! Отговори
Историк преди 12 години
Е тука знаещите историята да гои поизпитам малко - ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е - Томас Едуард Лорънс или така наречения Лорънс Арабски?А сега да ви видя.
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами американските базиeto edin umen chovek ako iskate da zlepostavite tr pravete go pone razumno a ne s gluposti
206
0
 
5
 
! Отговори
до 211 преди 12 години
ейй аман от тоя ЕС...вие влезнахте и кво стана ся мн ли си богат???истината е че Турците не ги приемат в ЕС не защото са по зле от България...а просто защото не лижат *** на Европейците и не правят всичко което им заповядат...ще ше да е добре да ги приемат...но защо пък трябва да клякат до макс.все пак е по добре да си запазиш достойнството пред това да вземеш 2 млрд. колкото България получи за 4 години членство...
205
1
 
2
 
! Отговори
do 207 преди 12 години
" Турците никога не приемат чуждата армия да стъпи в територията им."Ами американските бази..??
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mi ot 5 chasa nasam ti obyasnyavam che imame armiya , parlament i pravitelstvo v anadola nachelo s ATATURK ama koy da go razbere sishtite po kisno pregazvat angliya,frantsiya,girtsiya, italiya i sultana ako gi nyamashe i tr naistina beshe okupirana saga tr nyamashe da ya ima
203
0
 
4
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
така е бе мой човек...Турция губи 1 световна...губи територии...но Англичаните и там другите с тях никога не са успяли да окупират МАЛААЗИЯ...там където и сега е Турция...никога не са стъпъли на полуострова...е стъпили са но колкото да бъдат изклани...то Турция губи и войната от Русия през 1878 губи и мн територии не само България ами и територии в Кавказ...но значили това че Турция е била окупирана след като Руския ботуш не стъпва в столицата...Руснаците не са направили подобен опит де понеже са били изтощени...а Англичаните правят подобен опит да довършат Османската империя...но не успявят...тва се опитвам да ти обясня...
202
2
 
0
 
! Отговори
Цивис преди 12 години
до 209Да треперила е и от Монголи и от Араби преди това и кво? Къде сте сега? До преди година драпахте за ЕС, сега понеже ви порасна малко работата а ЕС е зле, се правите на велики. Я по-леко.
201
1
 
0
 
! Отговори
207 преди 12 години
Значи не е необходимо да има английски войник във всяко анадолско село за да имаш окупация. 1 година Нямате армия, нямате правителство, има година в която не водите война срещу чуждите войски, столицата ви я няма, загубили сте си по-голямата част от териториите. В тези които няма чужди войски има администрация, която се подчинява на заповедите на покорено правителство. Ами как ще го наречем ако не окупация? Да не излезе че сте били във Първата световна войната даже, а?
200
0
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 12 години
а бе цивис...тва че ти отърва Турска нация да има от 90 години не значи че това е факт...знамето на Османската империя и до сега е знаме на Турция...наследника на Османската империя е Турция...Турците мн се гордеят със свойта Османска история...а Османската империя същестува вече повече от 800 години...и е покорила 29 народ...била е на 3 КОНТИНЕНТА...цяла Европа е треперила от Османския ятаган...а тва че на тебе не ти отърва от тези факти не значи че не са истина...
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турци има от 90 tochka po viprosa nyama smisil da se spori s chovek s tezi znaniya prcheti istoriyata i shte vidish ot kolko vreme nasam ima turtsi i tr dirjavi
198
0
 
6
 
! Отговори
до 201 преди 12 години
точно това е Турците никога не приемат чуждата армия да стъпи в територията им...Англичани,Французи,Австралийци и нз още какви *** са разгромени при Чанаккале...така че тва ако е окупация...аз съм извънземен...
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
no istanbul ne e turtsiya tolkova e prosto
196
4
 
0
 
! Отговори
Цивис преди 12 години
Въпроса е принципен. Не може тука да се правим на много големи при положение че се дъним толкова здраво по време на Световната война и си губим 2/3 от територията и да не си го признаваме даже. Германци не са ни окупирали били сме съюзници, а това което казваш аз 700 години означава че е имало българи преди 700 години и въпреки всичко са оцелели като нация. Турци има от 90 и докъде ще го докарат ще видим. Отворковци. А самия факт че 1 година окупация не признавате говори за комплекси яко.
195
0
 
0
 
! Отговори
do:197 преди 12 години
mi kaji togava kakva e taya okupatsiya sled kato tr gi pobejdava s redovna armiya nali pirvo se razpuska armiyata ne e okupirana tsyala turtsiya a samo chasti ot neya tolkova ki e trudno da se razbere okupatsiyata e prieta ot sultana no togava veche toy e samo pionka a istinskiyat predstavitel na tr dirjava e meclisa i pravitelstvoto na ATATURK v anadola
194
0
 
7
 
! Отговори
199 преди 12 години
Ердоган съсипва Турция със икономически растеж от 10 %,безработица 6% и средна заплата от 1800 лири-900евро, ех и нас да ни съсипят така.
193
0
 
8
 
! Отговори
Български Турчин преди 12 години
Аз обичам България но чувствам симпатии към Р.Турция. Ако бях висш Генерал в турската армия досега Ердоган и всички негови хора щяха да бъдат на бесилото - нямаше да ми пука за реакциите в Европа защото така или иначе щях да знам, че Турция в ЕС няма да влиза в близко бъдеще. Щях да дам територия на кюрдите - да се оправят... Нямаше да си развалям отношенията с Израел. Нямаше да ми пука за арабите - ислямистите са вредни. И аз съм Мюсюлманин но симпатизирам единствено на Атаюрк.
192
1
 
1
 
! Отговори
Ми хубаво преди 12 години
до 193Е и? Нелегална армия, под прикритие? То и във Франция има такова нещо през Втората световна, ама това не значи че страната не е покорена? Значи има разлика между това да вдигнеш въстание и да свалиш продажното правителство и ИЗОБЩО да не спираш войната без да приемаш окупационна армия на територията си и в столицата си и да се правиш че им се подчиняваш.