"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад

"Напред, лъвове на Сирия!", призова Зауахири
Обновена: 12 фев 2012 11:12 | 12 фев 2012 11:11, Елка Василева
218
"Ал Кайда" подкрепя бунта на сирийците срещу Асад
Айман ал Зауахири. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на терористичната мрежа “Ал Кайда” Айман ал Зауахири изрази подкрепа за бунта в Сирия срещу режима на Башар Асад, предаде Франс прес.

Подкрепата е изразена във видео, качено в джихадистки форуми, прехванато от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Във видеото, озаглавено "Напред, лъвове на Сирия", Зауахири обвинява сирийския режим в престъпления срещу гражданите си и хвали онези, които се бунтуват срещу правителството.

Видеото е качено в мрежата в събота и продължава осем минути. В него Зауахири стои пред зелена завеса и насърчава сирийците да не се доверяват на западните или на арабските правителства, които искат да им наложат режим, подчинен сляпо на Запада.

Зауахири приканва мюсюлманите от Турция, Йордания и Ливан да подкрепят бунта и да свалят решима на Асад, който според него е антиислямски.

От началото на бунта срещу Башар Асад в Сирия са загинали над 6000 души, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо чудно! сигурен съм, че и Ал Кайда извършва убийствата под вещото ръководство на ЦРУ и после го прехвърля на армията! На там отиват нещата! Убийците от САЩ пред нищо не се спират!
133
0
 
15
 
! Отговори
ХОП преди 12 години
Алгайда-добри,хоп-лоши,пак хоп-добриии! Както им отърва на техните господари-ЦК на ЦРУ!
132
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яяяя! Как лъснаха кой с кого е!:))))) Какво ли стана с борбата с тероризма! Що така се гушкат "демократичните" държави с Ал Кайда!:) Маските паднаха! Все повече симпатизирам на Русия и Китай! Все пак САЩ ме убедиха, че вече има само терор и неговия представител е Ал Кайда!
131
2
 
18
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Сигурно твоите родители са посрещали 3-ти Ураински фронт на Орлов мост с хляб и сол. Нищо чудно и да са били първите посрещачи и на германската армия.За твое сведение не руснаците са изравнили със земята София.Нали ?Бъди здрав.
130
14
 
5
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
Долу комунистите убиици.Жалко че трябва Терористите от Ал кайда да мислят за народ пострадал от 40 години комунизъм.Но е така,комунизма не води до нищо добро
129
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ал Кайда и САЩ се прегърнаха, барабар със западняците! Значи само Китай и Русия са срещу тероризма:))))
128
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До 147Драги ,Сигурен съм ,че ти не си завършил и Рабфак. Ако беше ходил малко на училище щеше да знаеш повече неща и за СССР, и РСФСР, и за Техеранската , Ялтенската и Подздам ските конференции.Щеше да знаеш ,че всеки народ има право сам да определя кой ще го управлява- включително и Сирия. Щом Русия подкрепя правителството на Сирия ,американците търсят помощта на своето "творение" Ал Кайда.Няма морал ,няма скрупули. Има само интереси.САЩ , Ал Кайда-партньори в борбата срещу Русия.
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдаваме дестабилизация в голям мащаб на голям брой държави едновременно. Отлична подготовка за голям военен конфликт с повечко участници... Не усещате ли как смърди отдалече?
126
2
 
5
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
извинявам се за обидите в предишния коментар , но не понасям когато просто е така се изцепва някой в защита на убийци
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ал Кайда не беше ли американския отговор на руснаците в Азия? Кой ги създаде със военни инструктори и обучение? И дали все още не им дърпат конците?
124
1
 
17
 
! Отговори
мен преди 12 години
Aл Кайда, САЩ и Израел в свещен терористичен съюз. Хахаха нищо ново под слънцето....Но вече наглостта им преминава всякакви граници... Американците влезнаха в съюз с Ал Кайда , която уж унищожаваха години на ред.
123
0
 
15
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
147 на колко гадинки си , гледам че тия от запад са ти промили мозъчето и адекватноно ти мислене е отишло по дяволите, та защото западно мислещите тука са достатъчно прости да те светна че самите САЩ си признават че са създали тази красива за вас организация , друго - америка правинай-големи инвестици в Русия *** др път , поредния *** западен промит мозък на който гънките са като снета по полюсите
122
0
 
11
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 12 години
този свят все повече затъва в една много голяма каша
121
2
 
16
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
тук стана прецедент , Ал Кайда създадена от ЦРУ заедно , това доказва и показва няколко прекрасни неща от които на САЩ им призлява . 1. Режим на Асад е демократичен защитаващ своите поданици и гонещ наемниците от Ал Кайда, Сирия изпълнява задължениеот си като член на ООН д а не подкрепя тероризма и да се бори срещу него 2.Ал Кайда и САЩ рамо до рамо срещу Сирия, няма разлика между САЩ и Ал Кайда - убийци от къде ги погледнеш , браво Обама или Осама.... то е едно и също, вечна дружба
120
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей сега е момента Барак Обама да покани Айман ал Зауахири в щаб-квартирата на НАТО за да координират съвместните си действия срещу мракобесния режим в Сирия! Нали вече ще са съюзници! хахахахахаха
119
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 12 години
1. Ал кайде - "Нещо" (несъществуващо реално) създадено от САЩ.2. Сирийският народ е дивашки, и ще стане същото като в другите "освободени" държави - Ще се избиват взаимно.3. Хората които се управляват, ще управляват пак, независимо дали е демокрация или не.Сори пипъл.
118
2
 
7
 
! Отговори
до а 138 преди 12 години
Приятелю, а ти кога се върна от Сирия та така си уведомен за желанията на сирийския народ. Звучиш, като да си обиколил цялата страна и знаеш. Но дори според западни информационни средства, все още независими, Асад се ползва с подкрепата на народа си. И казват, че има външна подкрепа за терористите от опозицията. Послъгваш ми се струва.
117
0
 
8
 
! Отговори
до 138 преди 12 години
Какво искат болшинството сирийци,го показаха на президентските избори-там! А какво искат сащ и ал кайда-това друг въпрос!
116
9
 
5
 
! Отговори
а преди 12 години
До 132. Хей, приятелю, разбераш ли, че сирииският режим е ужасен и трябва да си ходи. Ал Каида е престъпна организация, която търси келипир и трябва да се изолира и смачка. Обикновеният сириец не го интересуват външните сили, а просто му е писнало. 40 години ги правят на маймуни.
115
2
 
5
 
! Отговори
BIBI преди 12 години
Ако приемем исляма и възстанем срещу ромското мнозинство разяждащо държавата ни като тумор ще подкрепят и нас