Сирийските бежанци вече са над 1,5 милиона души

Сирийци са били произволно арестувани и изтезавани от правителствените сили
17 май 2013 16:08, Елка Василева
15
Сирийските бежанци вече са над 1,5 милиона души
Сирийският бежански лагер Ал Заатри в Йордания. Снимка: Reuters

Броят на регистрираните или очакващи регистрация сирийски бежанци надхвърли 1,5 милиона, съобщи днес Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Фактът, че 1,5 млн. души са се регистрирали или очакват да се регистрират, означава, че реалният брой е много по-голям, смята комисариатът, предаде Ройтерс.

По разкази на бежанци засилващите се боеве и преминаването на градове и села от едни ръце в други, особено в конфликтни райони, води до това, че все повече цивилни решават да напуснат.

Сирийци са били произволно арестувани и изтезавани от правителствените сили в сгради на службите за сигурност в Северна Сирия, съобщи "Хюман райтс уоч", цитирана от ДПА.

Базираната в Ню Йорк организация оповести, че нейни представители са открили документи и веществени доказателства за нарушения, когато посетили обекти на Организацията за държавна сигурност и на сирийското военно разузнаване в Ракка в края на април, след като местни въоръжени опозиционни групи поеха контрола над града.

По думите на заместник-директора й за Близкия изток стаите за разпити и уредите за изтезания, които били видени в тези обекти, съвпадали с описаните от изтезавани бивши арестанти, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
цру преди 10 години
що не ни харесвате сайта и новините бе, я си отворете ушите да минава по-лесно водата от едното през другото! докога ще промиваме пък все сте на свое, неправилно мнение!вие не знаете ли че невежеството е сила?
10
0
 
2
 
! Отговори
asd преди 10 години
Истинските новини за Сирия са на "анна нюз", а най-новото е, че скоро сирийската армия приключва с терористите. Това е причината западняците да тръгват скоро на война, щото номера с "бунтовниците" не мина. В Сирия сега се струпва полиция от десетина хиляди на Хизбула, израел под формата на някакви учения също струпват войски. Рискът да избухна голяма войно ще е най-голям през следващите два-три месеца.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vseki den gledam : anna- news.infovse poveche i poveche siriizi se zavrustat v osvobodenite ot teroristite teritorii.No sasednite darjawi ne gi otpisvat za da wzemat poveche pari ot OON za bejanzite
8
0
 
6
 
! Отговори
yoyo:) преди 10 години
ще видя страните окупатори които се поддържат с находищата на другите страни, ще ги видя тогава дали ще им помогнат парите, ако една страна няма находища очаква я гражданска война! Като гледам това ще се случи в ЕС и САЩ
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сирийските бежанци вече са над 1,5 милиона души ??????Tolkova sa registrirani koito sa vlezli v Yordania, Livan , Turzia i Irak. Taka e.No mnogo siriizi sa se vurnali obratno v Siria v osvobodenite ot teroristite teritorii.Pri izlizane ot Yordania ili Livan ili Turzia ili Irak pogranichnite vlasti ne gi otchitat za da vzemat poveche pari za bejanzi.Taka che nikoi ne znae kolko sa se vurnali, moje bi poveche ot polovinata.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един "честен бунтовник и опозиционер" миналата седмица разпори с нож убит сирийски войник и яде от сърцето, и от черния му дроб, а сега Башар бил ги арестуван тия???Ами какво да прави???Айде да ги пуснат в САЩ тия бунтовници да изядат десетина полицаи, да видим дали няма да ги арестуват???
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сирийци са били произволно арестувани и изтезавани от правителствените силиабе ей я се спирайте с тия платени поръчкови статий ,папагали
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V Moskva beha bazirani vsi4ki teroristi be!
3
3
 
16
 
! Отговори
демократичен терор преди 10 години
Някой знае ли, че до Сливен им правят бежански лагер ? *** хитри ги пускат през границата без да ги проверяват нарочно, да се измъкнат от тая ***... Понеже България е цъфнала и завързала ще приема и още паразитска ***...
2
7
 
11
 
! Отговори
marta преди 10 години
долу горе колкото са прокудените българи и то без война!!!Само АТАКА Долу мутрите начело с Плевнята!
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kak e w1zmojno,sweta da gleda na towa s1s zatworeni otschi.Jalko e.