"Хамас" пусна видео с израелски заложник: Времето изтича

Предполага се, че 128 души все още са в плен в Газа
11 май 2024 17:07, Анисия Иванова
47
"Хамас" пусна видео с израелски заложник: Времето изтича
Снимка: БГНЕС

Въоръженото крило на палестинската ислямистка групировка "Хамас" разпространи днес в комуникационното приложение "Телеграм" видео, на което се вижда израелски заложник, който е държан в ивицата Газа от атаката на 7 октомври, предаде Франс прес.

На кадрите, които продължават около десет секунди и за които не е ясно кога са заснети, се вижда мъж, който изглежда измъчен и с подуто око. Той произнася името си. Изправен е пред облицована с бели плочки стена, като помещението, в което се намира, изглежда затъмнено.

Към видеото са прикачени надписи на арабски и иврит, които гласят "Времето изтича" и "Вашето правителство лъже".

АФП отбелязва, че видеото е разпространено на 218-ия ден от войната и в момент, в който непреките преговори между Израел и "Хамас" за спиране на огъня в ивицата Газа продължават, след като делегациите на страните посредници (Египет, Катар и САЩ) напуснаха в четвъртък Кайро, без да успеят да договорят нещо.

Видеото бе разпространено точно преди 14 май - датата, на която е обявено създаването на Държавата Израел през 1948 г.

Израел предприе военната си операция в ивицата Газа след безпрецедентната атака на "Хамас" срещу еврейската държава на 7 октомври миналата година. Бойци на "Хамас" убиха над 1170 души и взеха над 250 заложници, които бяха откарани в ивицата Газа. От тези над 250 заложници 128 са все още в Газа, като се смята, че 36 от тях вече не са сред живите. (Б. Захариев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ХамасГазаизраел
Още от Близък Изток
Франция призова Израел да прекрати незабавно операцията в Рафа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
8
 
! Отговори
Кого защитавате бе! преди 1 седмица
Тук защитниците на палестинските терористи са кремълски проксита , представители на злото и войната, на които не е ясно, че Америка и Свободния свят никога няма да изоставят в беда Богоизбраните синове на Израил...
41
3
 
10
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Хмм копейките искат ромите да превземат божи гроб и да го превърнат в ромска махала.
40
6
 
12
 
! Отговори
инкубаторът преди 1 седмица
на тероризма трябва да бъде унищожен. И това е русия.
39
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Израел-буферна зона между терористите,и Европа" - Първо, терористите са евреите, а не мюсюлманите. Второ, Европа граничи с ислямския свят, а не с Израел. Трето, ако България граничеше с Израел, в момента Израел щеше да ни бомбардира. Само можем да се радваме, че тези пpимитиви не са ни съседи.
38
21
 
12
 
! Отговори
Докато преди 1 седмица
евреите не бъдат върнати на Марс и палестинците не си върнат светите земи, няма да има мир!
37
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първите палестинци са траки. То затова става проблем там още преди хиляди години. Името е от тракийското племе Филистинци. Даже на турски и арабски език не се казва "Палестина", а се казва "Филистин". Палестина е първата държава там. Траките показват на дивaците там, че може да съществува такова нещо като държава. Едва 1300 години по-късно евреите правят първите си държави. Евреите са пришълци там, те са прогонени от Египет. Това е описано и в Библията даже.
36
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен: Никой палестинец не е казал така. Това са си твои съчинения. Или си гледал някой евреин актьор, които си приличат с арабите. Такива артисти напоследък има много и това им е работата да говорят глупости на които наивните и незапознати европейци да повярват.
35
11
 
20
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
Когато евреите ликвидират последния палестинец , тогава ще има мир и в Газа , и в света!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 15 Не е Хан Кардам, а Хан Тервел.
33
6
 
22
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Не вярвам да има живи заложници.Досега тия шмекеруваха и лъжеха,само и само да бавят армията!Толкова дни-болни,без храна и лекарства-и никой по света не се загрижи за тях-невъзможно е да живеят!А и на какви ли издевателства са били подложени-един господ знае!!!!
32
7
 
22
 
! Отговори
1-3 преди 1 седмица
Европа,ти искаш ли такова бъдеще?,,Такива'' влязоха на 7.10.2023г,рано сутринта в селище на Израел и сътвориха нечувани зверства,които нямат имена!Ако Европа не ги спре сега,и на нея ще и се случат и случват подобни събития!И ония от нас,които ще бъдат в състояние да избягат от техните насилия,няма да знаят на кой свят се намират!Да си спомним предците ни,ТЕ НЕ БИХА ИСКАЛИ _НИЕ, ДА СЕ ОКАЖЕМ ПОД МРЪСНИТЕ ИМ ЛАПИ!!!!!
31
3
 
10
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Не знам кво става там,но явно палестинците са на зор.Тилкова ли не гледат американски филми да сложат вестник с нова дата на кадрите,че да им повярват.
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кой разбуни арабските държава, та тръгна към Европа тази бежанска вълна?!
29
18
 
8
 
! Отговори
Закривай израел! преди 1 седмица
Вън ционистите!
28
6
 
14
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Израел-буферна зона между терористите,и Европа!Но накъде се е запътила тя?За да се постигне това ниво на просперитет,което имаме в момента,тези земи са пропити с кръвта на милиони хора-мечтаещи и борещи се за него!А сега-Европа допусна милиони диваци,бягащи от своите страни и варварството в тях,и сега диктуват и налагат своите правила на нашите цивилизации!А ние гледаме и мълчим-и те го възприемат за съгласие!Страшно е да си помислим,че ще се наложи наистина да играем по техните правила!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не ги харесвам евреите, но е факт, че държат САЩ под ръчичка и имат силна армия, не ги защитавам :)))
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато не пуснат две бомби в мека и медина, в света мир няма да има. Най-малко в Европа. Ама сте слепи, глухи и носите гените на евтини харемни мазма*нтии. За радост все още има останали нормално българи.
25
2
 
5
 
! Отговори
Антисемит преди 1 седмица
До Анонимен 22 - Хлапе, вземи прочети книжка две за евреите и след това плямпай глупостите си. За начало можеш да започнеш с четене на техните Мишна, Тора, Танах, послушай речите например на хахам Овадиа, който беше спиритуалния съветник на Нетаняху, прочети с книгите на Майкъл Хофман и пр. и след това се изказвай.
24
13
 
7
 
! Отговори
Антисемит преди 1 седмица
До Анонимен 18 - Само невеж гойим, който не знае абсулютно нищо за евреите, тяхната теология и религия може да ги защищава. Всеки, който е прочел поне нещо за тях, след третата страница започва да точи ятагана, след седмата си препасва пищовите и ако може да продължи до средата на книгата, излиза на лов за евреи. А таки невежи уфтсее като тебе ръкопляскат вълка, навлязъл в съседната кошара да души уфтсете. Защото не знае, че неговата кошара е следващата. Бегай да пасеш!
23
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-добре евреите да се товарят обратно на корабите, с които дойдоха и да се махат. Насъбраха ги от цял свят и ги стовариха там 1948 година и оттогава само войни със съседите им.