Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море

НАТО проверява информацията
Обновена: 3 сеп 2013 14:12 | 3 сеп 2013 12:25, Елка Василева
222
Русия засече изстреляни балистични ракети в Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

Руската система за предупреждение за ракетни нападения е засякла старта на две балистични цели в акваторията на Средиземно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Стартът на двете ракети бил засечен в 10,16 ч. московско време от радарната система в Армавир, се казва в съобщението.

Траекторията на полетите им била през централната част на Средиземно море в посока към източното средиземноморско крайбрежие.

Още по темата

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е информирал президента Владимир Путин.

Малко по-късно източник от Дамаск съобщи, че двете ракети са паднали в морето, предаде РИА Новости.

НАТО обяви, че проверява информацията за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморския регион, съобщи още ИТАР-ТАСС.

Пентагонът не разполага с данни за изстрелване на балистични ракети в Средиземно море, съобщи дежурният в пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

Израел съобщи, че не знае нищо за изстрелване на ракети в Източното Средиземноморие, предаде Ройтерс, като се позова на военна говорителка.

Посолството на Сирия в Москва и посолството на Русия в Дамаск засега не разполагат с данни за регистрирано в Средиземно море изстрелване на балистични ракети, съобщи още РИА Новости.

В Дамаск не са звучали сирените на ПВО за ракетна атака, нито са се чули взривове в града, съобщи руското посолство в Дамаск. Това предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Единствени, които потвърдиха изстрелването на балистични ракети в Средиземно море, са британците. Служител на пресслужбата на министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви за ИТАР-ТАСС, че Лондон е в течение, но няма никакво отношение към изстрелването.
 

Информацията е актуализирана в 13.06 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
истината е че щатите не са печелили никога война, на която Русия е била въвлечена като опонент!Виетнам,Корея,Ливан...
71
3
 
8
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До До бъдинСелски, в нашата секта определяме картите и бирата като Дяволски неща!Пък и за какво ни са ракети като имаме Ран -ЪТ?
70
2
 
4
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До АнонименТе щото не са мобилни, и предимно пасивни.Разкрила се е единствено руската сателтино базаирна система за ранно предупреждаване за която всички знаят.Чудно ми дали шерват със сирийците.Амеркианците ще посмеят ли да им лупнат некой сателит?
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ф-1ми вземи се пообразовай малко, пък после ако искаш се излагай.
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде почна се! Който не знае това се нарича разузнаване с бой.Изстрелват се 2 заблудени ракети да се задейства сирийското ПВО, да се разкрие и сетне жална им майка.
67
1
 
1
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До ф-1Едното не може да се съпостави с другото камионче на детето.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според последни информации са били метеорологични балони,но вярватте ли на такъв опит за заблуда.За сега се разминахме с официалния старт на 3-та световна.За жалост американците са достатъчно *** за да я започнат.
65
2
 
10
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 65Не се тревожи, ако руската система за ракетно предупреждение даваше толкова много бъгове, сега светът вече отдавна да не съществува. Нали знаете, че систечите за наблюдение са обвързани със ситема за автоматично изстрелване на ядрения арсенал известна като "мъртва ръка" т.е. при засичането на голям брой изстреляни ракети "мъртва ръка" автоматично поема контролът над изстреването на ядрения арсенал.
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВиирджинияВиж сега изстрелването на балистична ракета е видимо дори и с просто око на 10-ки километри, така че да изстреляш балистична ракета от централната част на Средиземно море и това да е видимо само от руснаците е просто немислимо, още повече че над района има един куп метеорологични и разузнавателни спътници, просто е смешно да мислиш че изстрелването на балистична ракета и то точно от там ще остане незабелязано за поне 10-ина държави и още толкова телевизии
63
16
 
4
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
А бе тези пияници не можаха да засекът самолет, който им кацна в центъра на Москва, на Червеният площад преди 20 год, та какво да говорим за ракети!
62
2
 
8
 
! Отговори
До бъдин преди 10 години
Що, ако някои изстреля срещу нас ракета, ти ще си цакаш карти с бира и цаца ли? Нещастно малко човече, не знаеш какво е да летят ракети срещу тебе. ***!
61
2
 
4
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До АтакистСамо си викат дано.Отдавна чакат договорите за 600 милиярда за модернизиране на остарелялата им авиация.Ако ги посрещнат модерни радари и ракети, полвин ден няма а могад да се чуят на уолстриит от пкане на шампанско
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според агенция Фокус, Русия допуска, че ракетите са били метереологически, с цел изясняване на метереологичната обстановка в района.
59
0
 
3
 
! Отговори
space invaders преди 10 години
самолет ли ракета нещо хвърчи ама ако удари звучно ще боли .
58
17
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Сигурно чалмосаните, при чуването на тази новина са напълнили шалварите!
57
3
 
6
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
до 69Бъгове са били възможни през 70-те и частично през 80-те години, и то когато е ставало въпрос за изстрелване на ракети от територията на САЩ, защото тогава се използва единствено системата за наблюдение, известна като "Око". В средиземно море, освен системата Око, се използват още поне три наблюдателни системи, това е възможно поради географската близост на Средиземно море, освен това сегашните системи за наблюдение почти не дават бъгове, както е било през 70-те години.
56
4
 
2
 
! Отговори
ноби преди 10 години
спокойно, ракетите още летят към целта. съвсем скоро пристигат
55
5
 
20
 
! Отговори
:) преди 10 години
Руснаците ще покажат на американците колко са калпави :)Едно е да мачкаш *** като Саддам, друго е да излезеш лице в лице с противник от същата категория... и да те напердашат лошо.Само да не излезе малката им среща извън контрол, че ще си имаме Трета световна война.
54
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом руските радари са го засекли-следва че са изстреляни.Щом няма пападение следва,че са били прихванати и свалени.
53
2
 
24
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Британците потвърдиха това, което казаха руснаците.И те ли са имали същият проблем?Според мен по-скоро беше опипване на почвата това.