Русия прати разузнавателен кораб към бреговете на Сирия

Москва ще събира информация в района на ескалиращия конфликт
Обновена: 2 сеп 2013 14:22 | 2 сеп 2013 11:58, Елка Василева
79
Русия прати разузнавателен кораб към бреговете на Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия изпрати разузнавателен кораб в източната част на Средиземно море на фона на подготвяния от САЩ военен удар срещу страната, съобщиха Интерфакс и ИТАР-ТАСС.

"В неделя вечерта към бреговете на Сирия се отправи разузнавателният кораб от Черноморския флот "Приазовие", заяви източник от Генералния щаб на руските военноморски сили. Целта на мисията е да се събере разузнавателна информация в района на ескалиращия конфликт", уточни източникът, пожелал анонимност, пише БТА.

В Сирия Русия има военна база. Пунктът за материално-техническо осигуряване на корабите на ВМФ на Русия в сирийския град Тартус е единствения пункт за базиране на руски бойни кораби в Средиземно море и единствената в днешно време руска военна база извън Русия. Състои се от два плаващи пристани с дължина 100 метра всеки.

Още по темата

По данни на западните медии по-рано стана ясно, че в района на Източното Средиземноморие в непосредствена близост до бреговете на Сирия САЩ са разположили пет ескадрени миноносеца, които са оборудвани с комплексна корабна многоцелева система за противовъздушна отбрана "Иджис" (Aegis) и могат да носят до 96 пускови установки "МК-41" (Mk 41) с възможност за изстрелване на крилати ракети с далечен обхват "Томахоук".

В операция срещу Сирия могат да бъдат задействани също така атомните подводници от клас "Охайо" - "Джорджия" (SSGN-729 Georgia) и "Флорида" (SSGN-728 Florida), всяка от които разполага с 22 пускови установки и 154 ракети "Томахоук".

Освен това в Арабско море са разположени две американски самолетни ударни групи на самолетоносачите "Хари Труман" (CUN-75 Harry S. Truman) и "Нимиц" (CUN-68 Nimitz). Територията на Сирия се намира в обсега на действие на самолетоносачите.

Флотът на Великобритания е разположил в Средиземно море самолетоносача "Илъстриъс" (R06 Illustrious) и десантния транспортен кораб "Булуърк" (L15 Bulwark), а също така и атомната подводница "Тайърлес" (S88 Tireless) с крилати ракети "Томахоук".

Франция е изпратила в Средиземно море най-новата си фрегата на противовъздушната отбрана - "Шевалие Пол" (CNGF Chevalier Paul, D621) с управляемо ракетно оръжие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 10 години
добре, че са руснаците иначе сега отдавна бургерите и колата да са Ви нацинално ястие, хамерикански гъзолизачи. Чичо сам е в стойка партер.
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАПАДА КАКТО Е ТРЪГНАЛО СКОРО ЩЕ ПРАВИ ДУДУЦИ НА РУСИЯ, ЗАЩОТО СТРАХЛИВАТА НАТОВСКА ***,КАТО ВИДИ МЪНИЧКО ПО-ГОЛЯМА ПИШЧИЦА И ВЪРТИ ОПАШКА И ВИРИ ДУПЕ ЗА ДА ГО БОДНАТ.САЩ СТАНАХА ЗА РАЗИЛ ЩОТО Е ОЧЕБАЙНО, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВОЙНА ЗА КОЯТО НЕ СА ГОТОВИ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ, ЗАЩОТО ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ СА ОТ ***, КОИТО КАТО ВИДЯТ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ ОПОНЕНТА СИ ТЕ СЕ ДУПЯТ ЗА ДА ГЕ НАЕБЕ!! ЕТО СЕГА ОБАМА ЩЕ ЧАКА КОНГРЕСА ДА РЕШИ ЗА НАПАДЕНИЕ С/У СИРИЯ, А УЖ ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ И АЛАБ
59
4
 
17
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
Още кораби ще дойдат а скоро и руските ракети С400 произведени 2004 които бият много лошо а пейтриът не ги прихваща скоро Русия ще затвори бреговете на Сирия така че да не могат ни амерканци ни пиле да прехвръкне няма как обама мама по тоя начин да осъществи агресията започнаха и учения вчера в руската база в Тартус.БСП е съюзник на партия БААС на Асад официално и скоро ще излезе с декларация за солидарност.ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ СИРИЯ
58
4
 
18
 
! Отговори
Моряк преди 10 години
Абе, само един кораб бе! То под него колко подводници има? Сигурно нито една- нали? Те май руснаците нямаха подводници. Само една- две, ама те си плуват само в тяхните териториални води... Вервайте ми!!!
57
13
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Пробвали са се един по един, сега ще се пробват всички заедно...
56
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано Русия да успее да разреши конфликта по мирен път, че иначе става много сериозно. Че ако се заинатят руснаците... Знаем от историята - и Швеция, и Полша, и Франция, и Германия се пробваха вече. И все като сега руснаците уж били най-изостанали от целия свят, а знаем как свършиха западните мераци. Сега и САЩ изгарят да се пробват. Руснаците пак са много изостанали, както винаги (на пръв поглед разбира се), ама знае ли човек. Аз не искам да разбирам колко са силни всъшност.
55
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам кой какво има и какво може.Но знам..., че, ако се запукат, ще трябва да си търсим друга планета и то за много кратко време!
54
17
 
1
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Аз вече съм нов човек. Разкаях се. Разбрах че съм вършил много злини, но днес се измъкнах от лапите на тъмната страна.
53
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гурчо, Одисейчо, Зъл, Шоп и т.н. - що сте анонимни бе? Срам ви е да си си сложите ника зад ла.ната герберастки дето ги серете, а? *** СКАПАНИ!
52
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберасти, войната се отлага! А на 04.09.13 г. се дръжте прилично, че и Йовчев няма да ви спаси от якото чегарене. Писна ни от идиотщините ви и от оня престъпник Боко! А УСА намразихме покрай подкрепата и за вас, намерили кого да подкрепят...., както подкрепят в Сирия- Ал Кайда!
51
40
 
4
 
! Отговори
lol дo 20 преди 10 години
какъв руски флот в атлантика по това време, бе? :D какви снабдителни линии на Юга? От Зимбабве ли? Ей, вие съвсем изперкахте с тая русофилистия...Едва 1861 се премахва крепостничеството и те преплували половината свят да помагат на Севера... :D:D:D
50
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка има остаряло оръжие и свръх производсто което трябва да се изстреля някъде заМИРНИ ЦЕЛИ.Да обаче,Русия има произведено ново оръжие за милиарди което трябва даизспробва по живи цели с защитна цел.Нападането на суверена държава си е за сметка на нападателите.После ще реват доста ако отцелеят въобще...
49
53
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунизма намери пристан и съюзници в ислямския свят. Да живее марксизмо ленинизмо аллахизъм. Запада е мнооого лош нали така. Чиста случайност е че всеки бяга натам а на изток няма нито един желаещ да живее. Колко рускини има *** на запад. Колко италианки, американки, испанки има *** в русиа или иран или индиа т.н. после *** тръгнали за морал да ми говорят. Само Левски и Бойко Борисов.
48
73
 
15
 
! Отговори
Само Левски преди 10 години
*** като сте толкова анти западно настроени защо не отидете да живеете в русиа или в иран. Пращайте децата си да учат в северна кореа комунисти прости що ги пращате в гнилиия капиталистически сащ? Недейте да си влачите червените *** в рим маями венеция париж а отидете на почивка в казахстан. Недейте се снима с колизеума и айфеловата кула а с статуята на ким чен ир.Недейте гледа ман юнайтед и реал мадрид а гледайте ал ахли и ал *** *** и т.н. Нали западната култура не е хубава за вас
47
42
 
3
 
! Отговори
до Сульо преди 10 години
Кво шъ стана.Ще дойдат евреите и турците и американците ще се чувстват като на холивут и ще наблюдават като зрители сюнета на руснаците
46
3
 
21
 
! Отговори
do 47 преди 10 години
mi to samo da izpluva da se pokaje edna ot tez novite podvodnici klas borei deto e po golema ot tanker i 6e begat xamerikancite.nema nujda raketi da puska
45
14
 
65
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 10 години
Американците да не се правят на богове,защото ако се събуди Руската мечка от зимен сън ще им стане тясно
44
8
 
42
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Американците защо не пратят това недоразумение F-22, нали е многоцелеви самолет.Ааааа сетих се.F-22 е провал струващ повече от 100 милиона долара
43
5
 
56
 
! Отговори
Соломон преди 10 години
Тия дето точат зъби за Сирия бая ще има да плачат . А франсетата щели да ги пращат да тренират в Коиловци плевенско преди да заминат на мисия . По-голямо безумие от страна на САЩ , Англия , Франция и Турция незнам да има . При толкова други проблеми които трябва да се решават да водиш безумни воини е слабо казано не разумно . Още повече че се знае че Русия няма да седи безучастна а и вероятно и Иран ще пусне някой фишек ако се стреля
42
6
 
4
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До исмаил:КИМ СИКИМЕ!