Обама уверен, че Конгресът ще одобри военен удар срещу Сирия

Сирийското правителство е използвало химическо оръжие, смята той
4 сеп 2013 18:30,
87
Обама уверен, че Конгресът ще одобри военен удар срещу Сирия
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама изрази увереност, че сирийското правителство е използвало химически оръжия, предадоха световните агенции. Той направи това на пресконференция в Швеция, където е на
посещение.

"Смятаме с голяма увереност, че са използвани химически оръжия и че сирийският президент Асад е източникът", заяви Обама.

Държавният глава на САЩ окачестви употребата на химически оръжия като "варварски акт". По думите му "липсата на отговор на подобни действия само ще повиши рискът от такива атаки в бъдеще".

Освен това Обама заяви, че САЩ продължават да подпомагат сирийската опозиция, както и усилията "да се осигури политически процес на преход във властта в Сирия в бъдеще".

Президентът отбеляза също, че международната общност не може да мълчи в тази ситуация и е длъжна да даде "ефективен отговор", посочва ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Според Обама авторитетът на международната общност и Конгресът на САЩ ще бъде заложен на карта, ако химическо нападение срещу цивилни остане без отговор. Той отхвърли твърденията, че е прокарвал червена линия. По думите му тя е прокарана от международната общност и Конгреса,
които са ратифицирали договор, осъждащ употребата на химически оръжия.

Президентът на САЩ призна, че военният отговор няма да е решение на гражданската война в Сирия, но подчерта, че той е необходим, за да се изпрати ясно послание.

"Операцията ще бъде ограничена по срокове и мащаби, тя ще бъде целева", даде да се разбере Обама.

Президентът на САЩ изрази увереност, че Конгресът ще одобри решението му за военен удар срещу Сирия. По думите му внасянето на това решение за обсъждане от законодателя "не е просто символичен жест". На въпрос какво ще стане, ако конгресмените не дадат съгласие за въоръжена акция, той не даде директен отговор.

Обама обаче заяви, че смята, както и преди, че е в правото си да действа и без съгласието на Конгреса.

Президентът Обама изрази надежда и че руският му колега Владимир Путин ще промени позицията си за Сирия.

Той добави, че е отправял призиви за Сирия директно към Путин, но засега руският държавен глава се е противопоставял на усилията за предприемане на действия от Съвета за сигурност на ООН.

По-рано днес руският президент заяви в интервю за АП, че не изключва възможността страната му да подкрепи резолюция на ООН за военни удари срещу режима на Асад, ако бъде доказано, че той е използвал химически оръжия, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Барак ОбамаСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne e vazno koi e izpolzval zarin, vazno e koi sa inspektiraliStalin
76
0
 
1
 
! Отговори
Художника преди 10 години
Хубаво се вгледайте в релефа на ушите му-това е показателно за характера на този от видеото, Спомнете си кои животни имат такива уши и как постъпват соколните други,
75
0
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
До вчера нашият президент Плевналиев и правителството криеха ог народа ни, че и ние подкрепяме Америка за удар върху Сирия,като никой от тях не говореше за активизираните ПЕТ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ, ОТ КОИТО ,ЗАЕДНО С ТЕЗИВ ИТАЛИЯ И ТУРЦИЯ ще бъде нанесен удара върху сирия,Вчера ни успокоиха,че и така да било,СИРИЙСКИТЕ РАКЕТИ БИЛИ СЛАБИ И НЕ МОЖЕЛИ ДА НИ ДОСТИГНАТ и затова ДА СМЕ СПЕЛИ СПОКОЙНО КАКТО НИ ПРИСПАВАХА И В 1989 ГОДИНА, Ами спете спокойно серсеми,
74
0
 
3
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Душа черна, дупе неебано негърско...Русият Ванка ще ти набута танка ... в ***!
73
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 10 години
"Обама уверен, че Конгресът ще одобри военен удар срещу СирияСирийското правителство е използвало химическо оръжие, смята той"КАКВО ЩЕ ОДОБРИ КОНГРЕСА НА USA И КАКВО СМЯТА ОБАМА ЗА СИРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СИ Е ЗА "ВЪТРЕШНА УПОТРЕБА" НА ПОЛИТИЦИТЕ В USA...ВАЖНОТО Е КАКВО ЩЕ УСТАНОВЯТ НЕЗАВИСИМИТЕ ЕКСПЕРТИ И ОРГАНИ НА ООН И КАКВО РЕШЕНИЕ ЩЕ ВЗЕМЕ ООН!!!
72
0
 
1
 
! Отговори
hanko преди 10 години
kato cheta komantarite nikoga ne sam si predstavql che v BG ima tolkova mnogo poddraznici na musulmani
71
0
 
3
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Той отхвърли твърденията, че е прокарвал червена линия. По думите му тя е прокарана от международната общност и Конгреса,"Никога не съм чувал нищо за някаква "червена линия" или бяла подобна(шмъркалка), НИКОГА американски президент не е казвал такова нещо ;-)), Подчертавам, ама НИКОГА!!!
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай на *** власт и ще ти покаже черният си ***.
69
9
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
76 така е като си първи е така , носиш отговорност , ако си последен никой няма да ти обръща внимание можеш да си пасуваш.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, не мо'е да съществува американски президент без да си спретне поне една война по време на мандата си! Който сее ветрове, жъне бури!
67
9
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
75 ако избави Сирия от кръволога Асад и донесе мир защо не , оф за съжаление е много по сложно
66
0
 
13
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
"Обама уверен, че Конгресът ще одобри военен удар срещу Сирия"И тогава Обама ще получи ВТОРА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР!!!
65
4
 
10
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Гнусни еврео-масонски ***, врагове на човечеството и сатанистки демони, краят ви наближава! Да живвеят Сирия и Иран -- вашите екзекутори!
64
8
 
5
 
! Отговори
zarenkov преди 10 години
Историята познава много диктатори. Всички имат един единствен път , както бесните кучета. Има и много любители на бесни кучета. Копнеят и те са станат бесни кучета. За сега са само кучета. По нататък може и да побеснеят. Сега ги интересува тоя дето им подхвърля кокала. Кучешка му работа. Знаем я тая за кервана и лаещите. Не може да си ценител на диктатори, диктатури и насилие и да не си куче. Човеците имат други ценности но кучето пак ще възрази, че всеки си има вкус и ще си оближе ***. Да му е сладко.
63
3
 
4
 
! Отговори
Национална Съпротива преди 10 години
Това видео говори достатъчно. В името на Сирия и Башар Асад!! youtube/watch?v=OgDtJfWtYNQ
62
2
 
4
 
! Отговори
Национална Съпротива преди 10 години
Това видео говори достатъчно. В името на Сирия и Башар Асад!!
61
2
 
20
 
! Отговори
Ахура Мазда преди 10 години
Докато и една жива ционистка юдейска *** щъка свободно по земята ,на тази планета няма да има мир,разбирателсвто между религии и народи ,ще има лъжи, лихварски банкерски грабежи множество религиозни и всякакви конфликти и воини и ще се пролива много гоиска кръв , принесена в жертва на еврейското рогато божество-молох,Това е истината ,останалото е медийна пропаганда,промиване на мозъците и поробване на народите.
60
3
 
20
 
! Отговори
сопол преди 10 години
когато САЩ бъде заличена, тогава ще настъпи световен мир.америка е като тони сопрано. шеф на мафията , но всички му се радват
59
0
 
6
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До 2Ми и те като и ние - избират такива, каквито им дадат да изберат. Самите президенти, както и нашите политици, са просто марионетки други господари.
58
2
 
20
 
! Отговори
Найс Ту Митю! преди 10 години
За Одисей 1"Обама и Бетаняхо са хероинови крале и има въздушен мост прз Израел до Щатите"Нямаш си идея, колко си прав!