Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието

Ракетният крайцер "Москва" ще поеме ролята на флагман
Обновена: 4 сеп 2013 17:05 | 4 сеп 2013 16:21, Елка Василева
134
Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието
Ракетният крайцер "Москва". Снимка: архив, Reuters

Ракетният крайцер на руския черноморски флот "Москва", наричан от НАТО "убиец на самолетоносачи", вместо към първоначално планираната си дестинация в порт Минделу (Кабо Верде) се отправя към Източното Средиземноморие. Това съобщи агенция Интерфакс, като се позовава на военно-дипломатически източник в Москва.

Още по темата

Ройтерс посочва, че това става в момент, в който САЩ готвят въздушни удари по Сирия.

Очаква се крайцерът да достигне Източното Средиземноморие до десетина дни. Там той ще поеме от големия кораб за борба с подводници "Адмирал Пантелеев" ролята на флагман на оперативното съединение на руския военноморски флот в района, допълва агенция Интерфакс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
toz ubiec na samoletonosachi mai do sega ne se e sblyskval s istinski samoletonosach ne ruskata im tarataika :D
13
37
 
18
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
"Руският "убиец на самолетоносачи"AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
12
15
 
11
 
! Отговори
..? преди 10 години
A Ima li dostata4no gorivo da stigne do tam ?? Hihi ruska gadna alkoholna sgan
11
14
 
20
 
! Отговори
Kalo преди 10 години
Това е като игра на покер някой блафира друг вади силна ръка.Изкам да кажа че Руснаците блъфират.Какво ще открият огън по Американците в случай на атака към Сирия?Не мисля.
10
7
 
29
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Вече тридесетгодишен,около 180 метра дълъг,около 20метра широк,може да плува с около петдесет км/ч,въоръжен и неясно колко опасен.
9
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос А колко самолетоносача е убил до сега ??? та носи това прозвище
8
7
 
41
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Стига сте повтаряли глупостите от някой фантастичен роман! 7 милр. души не са нищо за планета като Земя, друг е въпроса, че някой се опитва да промива мозъка на невежите и да ги подтиква към "умствени заключения" в тази насока. Виж, неравното разпределение на благата е същинския проблем.
7
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е ,че елита се договори за започване на широкомащабна война засягаща цял свят ,след като се разбра ,че планетата е изчерпила ресурсите си да задоволява повече от 7 милярда ,масончетата и от сащ еврюхите руснаците,китайците се договориха ,започва се световна ядрена патаклама.Задейства се нплана златен милиард ,Ванга навремето предрече ,че третата световна започва кога падне Сирия и да не се надяват ония обикновени еврейчета в Израел ,че ще им се размине и те са на пангала
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Xaxaxa...v momenta v 4i4o tomovata koliba vsi4ki negra sa se osrali do krusta ....xxoxoxox
5
1
 
31
 
! Отговори
do Ni-mit,no nasran преди 10 години
Тайната при Шквал е в ефекта на суперкавитацията. Всъщност, Шквал е по-скоро ракета,отколкото торпедо (понякога го наричат и така ракета-торпедо) и то не плава, а лети в газово мехур (каверна), която самото то създава.Един от разработчиците, присъствал при изпитанията на езерото Исик-Кул, ни каза: На какво прилича изстрелването на Шквал? Представете си, все едно че богът на моретата Посейдон е взел камшик: свирене и грохот, а след това много бързо бягаща към далечината права, като стрела, следа от камшика по гладката вода.
4
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опаа! Става интересно...Russian Power
3
1
 
38
 
! Отговори
do Nimitz преди 10 години
Американците понякога наричат Шквал (впрочем, наред с други видове въоръжение ракетите Гранит, например) убиец на самолетоносачи.Действително, една от възможните задачи на Шквал е изваждане от строя на самолетоносач или даже на цяла група кораби (предполагала се ядрена бойна глава на торпедото). Защото, независимо от липсата на скритост и от праволинейността, да се избяга или да се защити от Шквал (а още повече от залпа на две такива торпеда) практически не е възможно: за 100 секунди подводен полета към целта един голям кораб или подводна лодка няма да успеят нито да изменят ***
2
95
 
15
 
! Отговори
Nimitz преди 10 години
Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието...За да бъде убит!!!
1
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В някои турски сайтове имат интересна информация , чието значение е , както следва ( като се имат предвид трудностите на превод от турски ) - от достоверни източници съобщават, че на 23 август през южната част на Турция Khatin пътува конвой от 20 товарни автомобили товароподемност от 20 тона всеки , придружени от турската армия , включително и турските сили за сигурност . След преминаване на границата в град Идлиб в Сирия конвоя е посоещнат от бунтовници от групата Dzhabat -ен- Nusra . По думите на един от стражите на турската граница , в три камиона са били транспортирани химически оръжия .