Ал Кайда обучава деца за камикадзета в Северна Сирия

Семействата са насърчавани да пращат деца си
Обновена: 8 окт 2013 14:46 | 8 окт 2013 13:11, Елка Василева
12
Ал Кайда обучава деца за камикадзета в Северна Сирия
Снимка: архив, Reuters

Свързаната с Ал Кайда групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" е отворила училища в Северна Сирия, недалеч от границата с Турция, в които обучава деца за атентатори самоубийци, пише турският в. "Заман".

Организацията предлага материална помощ на сирийците, които изпращат децата си да бъдат обучавани там и печели симпатии сред местното население с предлаганите от нея здравни услуги, посочва изданието.

"Ислямска държава в Ирак и Леванта" е засилила влиянието си в северните райони на Сирия, поела е контрола над разположения в близост до Турция град Азаз и дори е отворила училища в градовете Алепо и Ракка. В тях групировката не само разпространява идеологията на Ал Кайда, но и обучава децата за извършване на самоубийствени нападения и атентати.

В началните и средни училища на свързаната с Ал Кайда организация учат предимно сираци и полусираци. На семействата, които изпитват трудности около прехраната заради продължаващата гражданска война, "Ислямска държава в Ирак и Леванта" предлага материална помощ, насърчавайки ги да изпратят децата си в нейните училища.

Според публикацията в "Заман" "Ислямска държава в Ирак и Леванта" е поела контрола над петролни кладенци в провинциите Ракка и Дейр аз Зур, благодарение на което се е сдобила с голям икономически потенциал за кратко време.

Председателят на Сирийския национален съвет Джордж Сабра изразява огромно безпокойство от присъствието на свързани с Ал Кайда групи в района. Представители на сирийската Национална коалиция на опозиционните и революционни сили предупреждават пред "Заман", че "Ислямска държава в Ирак и Леванта" държи позиции в близост до граничните пунктове между Сирия и Турция и "Ал Кайда вече инвестира в бъдещето на Сирия".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е трагедия!
9
0
 
16
 
! Отговори
славянин преди 10 години
От обрязан мозък човек не става - има ли още някой, който да не е разбрал това!?
8
0
 
12
 
! Отговори
история преди 10 години
Това малко напомня на терористите в Либия,които по време на разрушението на страната основаха централна банка.Да се използват деца е голямо престъпление,дали няма да ги учат и да надписват бомбите с "любов"както деца откъм ционистка територия надписваха бомбите убиващи арабските деца.
7
1
 
21
 
! Отговори
о преди 10 години
обучават ги в сирия и ги пращат в бг, а ние спиме ли спиме ,и ако се събудиме щото може и да са ни пререзали гърлата докато спинкаме, като се събудиме бг ще е цялата в джамии и ще е късно ама много късно за каквото и да било противодеиствие,къде е черешовото топче да гръмне да ни събуди,къде е Левски и Ботев да вдигнат?няма ги , с това нашествие на тая *** и увеличаващата се власт на дпс,колко време мислите ще я има християнска България, за жалост няма да е много колкото и оптимисти да сме
6
7
 
20
 
! Отговори
Посетител преди 10 години
В близката детска градина има детска учителка в ясла. В голям град. Тя е туркиня. Как ще се чуствате, ако детето Ви е там. В яслата. Колко му е да пререже гърлата на децата в даден момент. Ако е повлияна от някакъв краен ислям. Как ще се чуствате, ако детето Ви е там >!? Ще спите ли спокойно !?
5
0
 
35
 
! Отговори
Посетител преди 10 години
Няма да се учудя, ако вече има преминали лагера деца..... които са тук като емигранти. Някои може да са с техните водачи "представящи се за техни бащи". Много е трудно да се определи много. Но знам, че и се избиват много християни, а света мълчи.
4
1
 
37
 
! Отговори
лицемерие преди 10 години
иначе исляма е миролюбива религия !?!?!?
3
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вестник "Заман" е правителствен и може всякакви измислици да напише. Стига да са в полза на правителството. Така че не се знае колко е вярно.
2
0
 
47
 
! Отговори
Сева преди 10 години
А така,браво и на нашите тиквеници,където ги прибират,вече да ни е страх да си пуснем децата на училище!!!!!! Мизерна ,гадна ***!
1
5
 
46
 
! Отговори
ico преди 10 години
Барак Обама, Джон Кери и ЦРУ харесаха тази новина...