"Няма вече опасност от сваляне на сирийския режим"

Лидерът на Хизбула: Рискът от разделение на Сирия отмина
Обновена: 10 апр 2014 12:54 | 7 апр 2014 12:34, Елка Василева
8
"Няма вече опасност от сваляне на сирийския режим"
Поддръжници на Хизбула слушат реч на Хасан Насрала. Снимка: архив, Reuters

Вече няма опасност режимът на сирийския президент Башар Асад да бъде свален, а рискът от разделение на Сирия отмина, заяви лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насрала, цитиран от Франс прес.

"Според мен фазата за сваляне на държавния режим приключи. Смятам, че опасността от разделение отмина. Те вече не могат да свалят режима, но могат да водят изтощителна война", заяви Насрала по адрес на опозиционните бойци в интервю за ливанския вестник "Ас Сафир".

Според него самите бунтовници вече не вярват в поражението на режима.

"Регионалната и международната ситуация се промени. Според мен натискът над режима в следващата фаза ще е по-слаб, отколкото през последните три години, независимо дали става дума за политически, медиен или натиск на място", заяви лидерът на Хизбула, чието движение се бие на страната на сирийските правителствени сили.

Насрала отново защити решението за участие на Хизбула в сирийския конфликт на страната на режима, въпреки че то разпали напрежение в Ливан.

"Мнозина ливанци, дори сред опозицията, смятат и приемат, че намесата в Сирия защитава Ливан от терористичните групировки, чието поведение и действия виждаме всеки ден", настоя той и заяви, че в неофициални разговори е получил подкрепата на редица политически и религиозни инстанции.

Хасан Насрала заяви, че Хизбула стои зад нападението с крайпътна бомба срещу израелски военен патрул на ливанско-израелската граница.

"Да, експлозията при фермите Шебаа, за която Хизбула досега не беше поело отговорност, беше дело на съпротивата, което значи дело на Хизбула", заяви Насрала.

На 14 март - две седмици след израелски въздушни удари в Южен Ливан, вероятно срещу позиции на Хизбула, бомба избухна при преминаването на израелска бронирана машина близо до фермите Шебаа, оспорвано ливанско село при границата с Израел. Според израелската армия при нападението няма пострадали, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на тези истински мъже,а не като наемната ни армия-слугинаж тръгнала да се бие за чужди интереси срещу пари-*** българска.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вашингтон бил подведен за ситуацията с използването на химическо оръжие в Сирия за да бъде провокирана военна операция. За това заявил в интервю за РИА Новости американският ексконгресмен Денис Кусинич.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_12/Himicheskata-ataka-v-Iztochna-Guta-SASHH-iskat-da-izljazat-suhi-ot-vodata-5913/
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде господа изкарахте зимата на топло време е да си ходите не прекалявайте с гостоприемството.Кой от къде дошъл вървете си със здраве.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хизбула едва ли ще нарече сирийското правителство "режим".Стига евтина пропаганда и лъжи!
2
4
 
9
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Може би Сирия трябва да каже: " Благодаря ви" - за тези страни, които го спаси от катастрофа?
1
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами ако е така "нашите" сирийци да си събират багажа и да си ходят обратно вкъщи.