Над 6 милиона сирийски деца имат нужда от помощ

УНИЦЕФ обаче е получил 37% от поисканите 770 милиона долара
37
Над 6 милиона сирийски деца имат нужда от помощ
Снимка: Ройтерс

Около 6,6 милиона сирийски деца имат нужда от помощ, предупреди днес Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Той изрази опасения, че липсата на средства може да го принуди да намали своята помощ.

"Това е изумителна бройка и при това тя нараства много, много бързо", изрази тревога на пресконференция в Женева говорителят на УНИЦЕФ Саймън Инграм. Той обърна внимание, че броят на засегнатите от конфликта сирийски деца се е увеличил с 2 милиона в периода юни 2013 - юли 2014 г., или с една трета.

5,1 милиона от тези деца живеят в самата Сирия и 1,49 милиона са бежанци.

УНИЦЕФ е получил само 37 процента от поисканите от него 770 милиона долара помощ за нуждаещите се сирийски деца за тази година.

Общо 10,9 милиона души имат нужда от помощ в Сирия, отбелязва АФП. 2,9 милиона сирийски бежанци са регистрирани в региона, като техният брой нараства със 100 хиляди всеки месец, сочат данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

Това е най-тежката бежанска криза в света от геноцида в Руанда през 1994 г.

ВКБООН призова вчера да бъдат събрани 3,74 милиарда долара в помощ за сирийските бежанци в Ливан, Йордания, Турция, Ирак и Египет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: децаСирияуницеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
лудия преди 9 години
приемем клйощаво момиче между 16 и 18 години ще се грижа за него и ще го уважавам всяка вечер.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и по-добре, че не са получили всички пари.гледах сравнение кои организации вършат най-много работа с парите които са събрали и УНИЦЕФ беше... не ми се говори: над 90% от парите които събират въобще не стигат до нуждаещите се, а са само за разходи вътре в организацията...
23
0
 
0
 
! Отговори
* преди 9 години
До 30Ми прав е човека : в Пакистан е топло не работи цяла година за едните дърва като нас . и ако даде Аллах реколта 8-те деца ще живеят , ако не даде ще умрат ...но от друга страна ако умрат половината на него ще му останат 4 . А на нас какво ще ни остане като сме принудени 6 възрастни да мизерстваме да отгледаме по 1 дете , а то вземе , че отиде я на гейпарад , я вземе , че не излезе от бара и т.н.
22
1
 
4
 
! Отговори
* преди 9 години
До 23Само обяснявам , чия е отговорността за сирийчетата . Това не ме прави ислямист .За революциите в света носят отговорност правителствата на САЩ и Великобритания - не се наядоха ...Други въпроси ?
21
0
 
10
 
! Отговори
загрижен за българче преди 9 години
Попитах преди време един мюсюлманин от Пакистан как ще се грижи за осемте си деца. Отговорът беше - това е отговорност на Алах. Защо искате да се месим в божиите работи!!!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната в Сирия не се води от САЩ,тя е за ислямски халифат първо в Ирак и Леванта ,после в целия свят.Няма страшно,че децата са на улицата,защото Аллах ще се погрижи за тях.Важното е децата да са неуки и лековерни ,защото като ги вземеш от малки можеш да направиш всичко от тях.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До друга истинаТъпчо, турците що бяха тук 500 години, ако не има харесваше? А сега кажи, те евреи ли са или мюсюлмани?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма синдром на ***,има човешка природа,която е изтъкана от слабости и са нужни десетилетия възпитание и усилие за да се изгради цивилизована личност.Няма да плюя на дедите си ,които са ми дали шанс да живея в цивилизовано общество и да дам шанс на варвари застинали в развитието си на 7 век да ми съсипят жовота.Освен това ,българино,името *** произлиза от прабългарското кан ,хан и не се гаври с него.
17
7
 
1
 
! Отговори
друга истина преди 9 години
До АнонименИ каква е цялостната гениална идея да се пренаселят тези територии с фанатични мюсюлмани? Май се имаме за голяма работа, че изпадаме в делириуми в опита си да оправдаем по някакъв начин неспособността си да се обединим срещу върхушката. Как се казваше този план? Ран-ът ли? Злите евреи искат да унищожат вековна България, нали? Защото ако не го направят ние ще ги унищожим сигурно? Хах. Стига моля с тази меломанщина. Не сме фактор никъде, че някой да иска даже и да ни заличи от картата
16
3
 
2
 
! Отговори
истината преди 9 години
Синдрома на *** е веднага да нападне друг с по-различно мнение от всеобщото. Не съм казал, че ние трябва да се грижим за тях,.Просто ме отвръщава факта, че ние като хора живеещи в една проблемна страна, вместо да сме по-състрадателни към хората, които също са малтретирани от робовладетелите си, ние им се гневим. Хората, на които трябва да сме ядосани си имат имена и адреса и работното им място е известно. Но, *** е малък и *** човек и не схваща максимата - разделяй и владей.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С цялото ми уважение към светите книги,които са мъдри и учат на морал и между другото си приличат за добро или за лошо,хайде да се върнем в 21 век.Докога хората ще действат първосигнално? За сведение на мюсюлнанина преди мен всички си имаме инстинкти,но имаме и главен мозък,та,може ли да ми обясниш за чий *** се води войната в Сирия?
14
0
 
0
 
! Отговори
* преди 9 години
До 6 и не само Ислямът отрича осиновяването , но отглеждането на дете-сираче е голяма заслуга пред Аллах...Но дори в това има ред трябва да го вземе чичо му (брат на бащата) и ако той не е жив следващият по старшинство първи братовчед и т.н. Голям грях е да сменяш родовото име на дете.Ако въпросните сирийчета са сираци без майки бащите им са длъжни да се оженят и така да им осигурят майка.Така , че в ислямското право е помислено за всичко. Сирия обаче има нужда от мир и това е проблема .
13
1
 
10
 
! Отговори
До Сирийците преди 9 години
Е и? Българите успяваме да изгледаме едвам по едно дете, а вие правите по 10, че и повече ....България е бедна страна. Не очаквайте помощ от нас.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До истинатаА нашите деца не са ли страдащи, хм? И често даже липсват (т.е. хората не раждат) заради геноцида, който се извършва над българския народ, за да могат точно такива ислямски ехидни да дойдат и да се заселят free на опустелите територии в умерения климатичен пояс! Мислите, че намеренията ви не са прозрачни ли?
11
2
 
9
 
! Отговори
ДО 16 преди 9 години
ТИХО *** !БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГИ ОСТАВЯШ НА ЗАДЕН ПЛАНТ ТАКИВА РОДООТСТЪПНИЦИ КАТО ТЕБЕ ЗАСЛУЖАВАТ РАСТРЕЛ НА МЕГДАНЯ.ОТ НАРОДНИЯ СЪД.25 ГОДИНИ ГРАБИТЕ И УНИЖАВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ РОД.ГЕНОЦИД СРЕЩУ ВСИЧКИ С НИСКИ ЗАПЛАТИ И ВИСОКИ ЦЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ СОБСТВЕНИЯСИ НАРОД.ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ЗА ХАГСКИЯ ТРИБУНАЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
10
2
 
9
 
! Отговори
Не ми пука преди 9 години
А над 6 млн. българи нямат ли нужда от помощ???
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЛИ *** *** ЗА СИРИСКАТА ПАСМИНА 6 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАДУВАТ,ПО ВАЖНИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ И ДАЗАПАЗИМ БЪЛГАРСКИЯ ГЕН И РОД ,ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ.
8
2
 
9
 
! Отговори
гвгк преди 9 години
да ги взимат в америката
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koito si e pravil kefa ,da si gi gleda-nie Imame zigani v izlishak!Osobenno pak muslita-maimuni.Are Gnus!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка жаба да си знае гьола - мюсюлмани при мюсюлмани, християни при християни, атеисти при атеисти.Някой да ги е карал да раждат толкова много деца?