Башар Асад се появи публично за пръв път след юли

Сирийският президент беше сниман в джамия
Обновена: 4 окт 2014 14:36 | 4 окт 2014 14:36, Елка Василева
33
Башар Асад се появи публично за пръв път след юли
Снимка: БТА

Президентът на Сирия Башар Асад се е появил днес в джамия в Дамаск по случай началото на мюсюлманския празник Айд ал Адха (Курбан байрям), предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

За тази рядка публична изява на Асад свидетелства фотография, поместена в Туитър от сирийското президентство. На снимката се вижда Асад, седнал в джамията "Нуман бин Башир" на първия ред сред богомолците. А държавната телевизия разпространи кадри как Асад се моли заедно с други правителствени чиновници и главния мюфтия Ахмад Бадреддин Хасун.

Башар Асад не се появява често на публични места след началото на гражданската война в Сирия, която според неофициални данни вече е отнела живота на 190 хиляди души.

През юли той положи клетва в президентския дворец за нов мандат като президент, а последната му публична поява бе същия месец за молитва по случай празника Айд ал Фитър (Рамазан байрам), слагащ край на мюсюлманския пост. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кокиMNOGO PO INTELIGENTEN OT OBAMA.
22
0
 
25
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Дръж се Башар, Маркс е с теб!
21
8
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Вместо да повтаряте глупостите на кремълската пропаганда, извадете си едно интервю на Асад от Ютюб и ще го видите какво представлява. Същия откаченяк като Рамзан Кадиров, само че оня е по-агресивен, а Асад е мишок.
20
10
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Башар Асад е един фъфлещ ***, когото Руснаците държат за топките и той унищожи държавата си, заради интересите на Газпром. Типично малоумно диктаторско синче.
19
9
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До НаблюдателРазбира се, че вината е на Русия.
18
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Арменец: А защо според тб драги ми арменецо, Русия трябва да ги приюти? Нейна ли е вината че Сирия е в това положение, нейна ли е вината за войната? Така че замисли се арменецо, къде е правдата, и кой е виновен, зако си сляп и не виждаш, тогава ти си същия като почнали тази война и довели до страдания милиони хора..и тогава не заслужаваш никаво уважение .. И не се чуди после защо после хората те гледат с презрение, защото го заслужаваш....защото си *** или продажен ***...
17
9
 
19
 
! Отговори
Арменец преди 9 години
много ми е интересно хората които викат "Мачкай АСАД" или пък "Путин е зад теб", да мачкайте за да ви храним ние народа, защо Русия не прибере всички Сирийски бежанци тогава? Българите сте ного гламаво племе
16
0
 
20
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Анонимен 21 Дал им е и много нефт, и камили да си носят златото с тях!
15
2
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А относно Башар Асад, лично аз шапка му свалям, нека Аллах го поживи и дари с дълъг живо, смелост и сила да победи западноплатените *** предатели на исляма , разни идиловци и друга пасмина джихадисти продажни.....
14
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 21: Приятел, за мен точно арабеските от СА и ОАЕ са сред най *** и надуто племе в моемнта на света. Подобно на своите братовчеди евреите, те вече се мислят за богоизбрани, забравили са минало, забравили са идеите на исляма, изобщо, при тях исляма е просто за параван, а не за духа и душата, за възпитание... Това дори самите араби от други страни ( като един приятел мароканец ) го казват... Комплексирани *** с една дума... Понеже петрола ги направи богати, вирнаха носове....
13
1
 
47
 
! Отговори
коки преди 9 години
Много ми е симпатичен Асад, интелигентен и образован човек !
12
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да да, на снимката, молете се още, нещо от горе така ще ви падне в ръцете...Интересно ми е, по принцип ако попитам мюсюлманите от близкия изток, особено от гнездото на змиите - Саудитска Арабия, Защо господ ви е дал само сух пясък, солена вода и жарко слънце? Какво ли ще ми отговорят?? А ние ги пускаме в нашата райска градина да ни наричат безверници и да ни се натрапват....и насилвад да слушаме насила религиозните им послания от тия кули с високоговорителите. Не е много натурално!
11
3
 
58
 
! Отговори
фен преди 9 години
Да е жив и здрав големия патриот и борец за независимост- Башар ал Асад !!!!!
10
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toya ako beshe se otteglil ,islqmskata darjava nqmashe da se poyavi,sega ve4e e kasno musulmanite se radikaliziraha,otna4alo vsi4ki iskaha pove4e prava i svobodni izbori no tozi gi potushi v kruv
9
1
 
52
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Какво постигнаха в Виетнам, Панама,Афганистан и сега в Арабските страни-нищо. Сега обвиняват мюсюлманите. Демократите -популисти създават проблеми после се мислят как да ги решат. На това му се казва идиотщина. Сирия им трябва за транспортна връзка за газ и петрол другото за демокрация човешки права всичко е оправдание.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13.А до тогава ти ще му приемаш бежанците , а вече са направили и джамии да се молят и в България ?
7
35
 
23
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее САЩ, долу русия и сирия!!!
6
7
 
77
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Д-р. Башар ал Асаад е единствената надежда, че Сирия може да се превърне в модерна държава без да е нужно да изоставя исляма. Асаад е интелигентен и добър човек, който просто не иска да слугува на САЩ.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей 7-ми айде да ми разшивроваш какво точно искаш да кажеш, че се *** от напъни бате да ти преведа какво аджеба искаш да кажеш и пак не можах да си го разшифровам. бати кодирания дето си.
4
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Появи се за пръв път след изборите ?Е защо го избират него , а не опозицията - и за това Америка въоръжава опозицията ??Все едно друга държава да въоръжават опозицията на Обама и като дойдат дА ги бомбандират ,народа да хукне да се спасява ?Защо не бягаха от Асад , когато беше мирно , а бягат от Американските бомби .