Башар Асад се появи публично за пръв път след юли

Сирийският президент беше сниман в джамия
Обновена: 4 окт 2014 14:36 | 4 окт 2014 14:36, Елка Василева
33
Башар Асад се появи публично за пръв път след юли
Снимка: БТА

Президентът на Сирия Башар Асад се е появил днес в джамия в Дамаск по случай началото на мюсюлманския празник Айд ал Адха (Курбан байрям), предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

За тази рядка публична изява на Асад свидетелства фотография, поместена в Туитър от сирийското президентство. На снимката се вижда Асад, седнал в джамията "Нуман бин Башир" на първия ред сред богомолците. А държавната телевизия разпространи кадри как Асад се моли заедно с други правителствени чиновници и главния мюфтия Ахмад Бадреддин Хасун.

Башар Асад не се появява често на публични места след началото на гражданската война в Сирия, която според неофициални данни вече е отнела живота на 190 хиляди души.

През юли той положи клетва в президентския дворец за нов мандат като президент, а последната му публична поява бе същия месец за молитва по случай празника Айд ал Фитър (Рамазан байрам), слагащ край на мюсюлманския пост. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
65
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Когато миналата година Маймуняка прати бойни кораби в Средиземно море, тогава ни заляха тия сирийци у нас бягайки от страх. Обърни се към маймуняка да си ги прибира в Калифорния в някой бежански лагер, ***!
2
5
 
61
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
SMEL COVEK.NE SE STRAHUVA OT AMERIKA.BRAVO,BRAVO.
1
7
 
67
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Мачкай до дупка платената ибрикчийска *** от хамериканеца, Докторе! Путин е зад теб!