България предаде на Турция Бююк – финансистът на Гюлен

Информацията бе официално потвърдена и от МВР
Обновена: 10 авг 2016 20:07 | 10 авг 2016 19:25,
34
България предаде на Турция Бююк – финансистът на Гюлен
Снимка: архив, Reuters

Турският гражданин Абдуллах Бююк е принудително отведен до границата с Турция и предаден на турските власти, защото е останал в страната ни повече, отколкото му е било разрешено по закон, съобщиха за БТА от МВР.

Абдуллах Бьоюк се смята за финансист на "ФЕТО" – организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, предаде ТАСС, позовавайки се на турски медии.

Чужденецът е издирван като член на организацията на Фетхуллах Гюлен "ФЕТО". По-рано днес в. "Миллиет" съобщи, че Бююк е предаден от България на турските власти на ГКПП "Къпъкуле".
Още по темата

Искане за екстрадиция на Абдуллах Бююк е било изпратено на 15 февруари т.г. от страна на Анадолската главна републиканска прокуратура в Истанбул. Във връзка с това на турския гражданин е била наложена временна мярка "задържане под стража", която е била потвърдена от съда.

На 9 март Софийският градски съд е отказал екстрадиция на лицето, а 20 дни по-късно апелативният съд е потвърдил това решение.

Не е постъпвало ново искане за екстрадиция на Бююк, информира МВР.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
г преди 7 години
и не "предала" а "се предаде отново", що е туй нещо да даваш разни неща на хора които не харесваш, не обичаш и направо открито си мразиш срещу разни други неща... еми това си е прости....я защото със сигурност не е търговия:))))
16
1
 
14
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Я виж ти какъв слугинаж било МВР на Турската държава! Машала, аферим продажни управленци на службите!!
15
1
 
17
 
! Отговори
ГЛАС В ПУСТИНЯ преди 7 години
Един турчин УБИ двама българи и българската държава го пусна да си ходи. Един друг турчин беше обявен от Султана на Турция за престъпник и българската държава сервилно го предададе на Турция, без да им бъде искан. И това след решение на съда да не бъде предаван. Какъв Касим Дал?! Какъв Местан?! Най-големото *** на Султан Ердоган I е Банкевския Пожарникар!Заставам зад тези ваши думи.Позорна е ситуацията.Къде е турчина убил мотористите и защо не го поискаха да бъде разменен срещу този?
14
0
 
9
 
! Отговори
Krom преди 7 години
И как за Бога не се намери един български политик който да се извини на семействата на загиналите? Хора, от кумова срама турския посланик изрази съпричастност, а нашия "елит" продължава да се крие зад "законовата" рамка. Как точно в този момент "Съдия" Недялка Николова се озова в отпуск? И дали въобще понятието "съвест" и е известно? Ужасяващо жалка и грозна история, която се натрапва като паралел на статията горе. Неизбежно.
13
1
 
11
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Няма нищо по изразително от гръмовното мълчание на нашия "политически елит". Мълчат със страшна сила. И охотно се поддават на логореята за Президентските избори. Така сякаш въобще нещо зависи от това. Сега вероятно в знак на благодарност, турски башибозук, пардон - гастърбайтери ще сгазят още няколко човека на пътя и ще бъдат проводени по живо и по здраво. Това ли е обещаното от политическия "елит" светло бъдеще, което плащахме последните 30 години?
12
1
 
15
 
! Отговори
Балканец преди 7 години
Другарю Борисов, вие на щат ли сте при Ердоган, както е и другата прислуга или сте на граждански договор?
11
2
 
11
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Един турчин УБИ двама българи и българската държава го пусна да си ходи. Един друг турчин беше обявен от Султана на Турция за престъпник и българската държава сервилно го предададе на Турция, без да им бъде искан. И това след решение на съда да не бъде предаван. Какъв Касим Дал?! Какъв Местан?! Най-големото *** на Султан Ердоган I е Банкевския Пожарникар!
10
16
 
9
 
! Отговори
осман преди 7 години
БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ГАЛЕНИТЕ ДЕЦА НА ВЕЛИКАТА ИМПЕРИЯ ОСМАНСКА.САМО ДЕТО КОМУНИСТИТЕ ДРУГО ПИСАХА В УЧЕБНИЦИТЕ.БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ТУРСКА И ЩЕ СЕ ГОРДЕЕ С ТОВА КАКТО ВИНАГИ!
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ СА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!ЖИВОТА МУ Е ЯВНО ЗАСТРАШЕН В ТУРЦИЯ КЪДЕТО Е ЯСНО КАКВО ГО ЧАКА ОТ ХАЛИФ ЕРДОКЛАН!ТУРЦИТЕ СА НИ СЪСЕДКА ДЪРЖАВА И АКО ПОИСКА УБЕЖИЩЕ ГО ПОЛУЧАВА!НО НАШИЯ ПРЕМИЕР НЕ ЗАЧИТА ЗАКОНА И КЛЯКА НА ВСЕКИ!
8
4
 
15
 
! Отговори
край преди 7 години
Доган, Местан и Пеевски са хора на Гюлен. Знам го от сигурен източник - пратете ги и тях на Ердоган иповече да не се връщат.
7
3
 
15
 
! Отговори
Ру преди 7 години
А на този човек здравето и животът му са в опасност там
6
3
 
34
 
! Отговори
онбашия преди 7 години
Раболепието на пожарникаря пред султан Ердоган е безгранично! Какво е обещал диктатора Ердоган на другаря Борисов, за главата на Абдуллах Бьоюк? След като България стане отново част от османския ислямски халифат, или ако повече ви харесва, турската империя? Да го направи онбашия на банкянския конак ли?
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по продажническа държава от ***. Постоянно в стойка партер пред всички. Този човек трябваше веднага да напусне държавата на мафията, защото тук не се защитават принципи но достойнството и честта на хората. Ако беше Гърция този човек щеше още да е свободен.
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи Турция не бакари да си прибира нелегалните мигранти, които през нейна територия влизат в Република България, въпреки че има подписано споразумение, но ние си разтваряме бузите отзад винаги, за да им угодим. Невероятно жалка държава сме, с невероятно жалки управници!
3
2
 
36
 
! Отговори
Гровна преди 7 години
Да подклекнеш пред агата и да се правиш на принципен.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен статията иска да каже, че е предаден на границата защото е пресрочил разрешения за пребиваване срок, а не толкова поради самото решение за екстрадиция. Честа врътка в юридическия свят - това, че есктрадицията е отказана, не значи че няма други разпоредби според които един гражданин на друга държава да бъде ескортиран до границата. Врътката е, че понеже там е издирвано лице, директно са си го поели
1
1
 
49
 
! Отговори
Момо преди 7 години
"На 9 март Софийският градски съд е отказал екстрадиция на лицето, а 20 дни по-късно апелативният съд е потвърдил това решение.Не е постъпвало ново искане за екстрадиция на Бююк, информира МВР."Долкото разбирам МВР е нарушило съзнателно решение на българския съд. Правилно ли съм разбрал статията?