Турция обяви: България екстрадира "предателя" Абдулах

Според турския дипломат №1 в момента транспортирали бизнесмена
10 авг 2016 15:07,
84
Турция обяви: България екстрадира "предателя" Абдулах
Снимка: архив Reuters

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу обяви, че България ще предаде на Анкара бизнесмена Абдулах Бююк. Турчинът е издирван от страната си заради опита за преврат там.

Според Чавушоглу - Бююк не е получил политическо убежище в България и ще бъде предаден на Турция.

"Молбата на Абдуллах Бююк за предоставяне на политическо убежище е била отхвърлена от българските власти. Българските власти решиха да го екстрадират и в момента го довеждаме в Турция", е заявил турският външен министър пред изданието "Хаберлер", цитирано от БТА.

Още по темата

Това, че Турция иска България да екстрадира Бююк заради връзки с организацията на изгнаника в САЩ Фетхуллах Гюлен, се разбра в началото на август, отново от изказване на Чавушоглу. Тогава първият дипломат на Анкара обяви пред голям митинг, че турска делегация ще пристигне в България, за да поиска екстрадицията.

Това предизвика серия от реакции у нас. Още тогава правосъдният министър Екатерина Захариева обяви, че Турция на няколко пъти е искала екстрадицията на Бююк, но Софийският апелативен съд е отказал. Последният отказ бил от края на март.

Още тогава се появиха информации, че Бююк не е у нас. Захариева дори посъветва Турция да иска екстрадирането на бизнесмена от държавата, в която е.

Абдулах Бююк се занимава с търговия с интернет домейни у нас. В разгара на информациите, че Турция иска екстрадицията му, той обясни, че вероятно не става дума за него.

"Не искам никакви проблеми с Турция. Аз съм тук легално, нямам проблеми тук, но не вярвам на Турция", обясни тогава той по телефона пред bTV.

Засега няма коментар от българска страна на изявлението на Чавушоглу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
свързани с Феатулах Гюлен са врагове не само на Ердоган , законният Президент на Р. Търция ами и на всички които презират демокрацията. Такава е истината. А България , макар и неутрална в конфликта е длъжна да изпълни всичките си задължения към договореностите след като подписа реамисията за размяна на терористи или бежанци. И за дете страни е добре да се изпълняват договорите и споразуменията. Добрият съсед е коректният съсед. Както се казва чисти сметки , добри приятели.
34
2
 
8
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Патриот Всички очакваха , че превратът в Р.Турция ще успее, защото не предполагаха че Президента Ердоган и семейството му ще "оцелеят" след като такава мощна американска служба се е заела да го направи , не без знанието и помощата на ЕС разбира се. Но Ердоган излезна прозорлив и след като разбра , летя два-три часа във въздуха докато ачкюпеците биват заловени или пречукани и тогава призова народа си имащ му доверие , да излезне по улици и площади и да защити правата си. Така че всички
33
2
 
6
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До АнонименВ момента на власт са анархо-комунисти. Те силно "любят" властта и силно мразят народа.
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и турското робство така е започнало -с подайгъзничество от страна на Иван Шишман и компания -Кера-Тамара ,Мурад и т.н. След това 500 години страдание.
31
3
 
10
 
! Отговори
Позор за Големио Маж преди 7 години
Предаването на турския гражданин Абдулах Бююк на Анкара покрива с позор българските управници. Хъшовете във Влашко, макар немили-недраги, не са били предавани на падишаха от румънските власти. Сръбските власти, в името на достлука с Високата порта, са изгонили от страната си членовете на Легията на Раковски. Изгонили са ги, но не са ги предали. Българските власти също можеха да постъпят като сърбите на времето. Щеше да бъде безславно, но нямаше да бъде позорно.
30
2
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 59Браво бе! *** ти си знаел турски бе?Да не си турчин?Прочее, съгласен съм, за съжаление си прав. Турците си обичат Ердоганя. Дали са всички по-малко или половината не знамНо по това си приличат с руснаците.Руснаците си искат царя а турците султана.Въпросът е ние, българите какво искаме?
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във България има Коамунисти и умерени комунисти ,във момента на влсат са умерените
28
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има кучета като Ердоган има и пумияри като Борисов,*** човек с малки топки.помните ли Кадафи,знаете ли кога Бойко щеше да се опъне за страната си и да влезе в битка? Точно никога,това е разликата между кучета и пумияри.Аз не мога да съдя Ердоган защото човека си държи на всластта и хората си,евалла мъжкар,даже може да казва ИЗВИНЯВАЙ,кога нашия *** ще каже извинете и ще защити някого без да е ПР?Да идва руската номенкалтура и да поема държавата
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А военните с хеликоптера кацнали в Александруполис, защото нямали достатъчно гориво, а били тръгнали към България. Или им е дошъл акълът в главата. Сравнете поведението на гръцките власти с това на ибрик/чиите им съседи!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като нещете доказани кадри като Румен Птков супичката духате докат изтине.Знаете ли кога щеше да избяга турчина или да предадем този? Точно никога,е има си и минусис човека но нямаше да позволи така да се гъбаркат с него та дори и Ердоган защото бат ви Румен има тежко его и не кляка .
25
1
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Да , за какво ни е ! Сега да видим Туркистан ,дали ще отговори подобаващо и ще екстрадира тираджията убиец на мотористи ?!?
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През седмица турски тираджии катострофират във България и избиват хора,да сте чули за осъден от БГ съд турчин ? Няма и да чуете защото това са особенности на външната ни политика.ММА боеца който се би с полицаите на съни бийч и блъсна няколко коли,него майка му си го пребра от болницата,няма съд няма присъда има потъпкване на закони.Да идва Румен Петков да си поема ресора ,че барим да не се чувстваме унижени,да видите дали турчина щеше да е на свобода
23
1
 
11
 
! Отговори
Иван Петров преди 7 години
Сега е редно ние да поискаме Турция да ни даде убиеца на мотористите .
22
4
 
6
 
! Отговори
IndependentTurkey преди 7 години
Последно време, не чета за мераците ви Турция да върне тракийските земи или претенции за обезщетения? "Патриотчетата", къде се скрихте? Преди под всяка статия за Турция, само за това се пишеше? Хайде, наддайте глас де.. Може да ви огрее.. :)
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не преувеличаваме сега с тия търкалящи се глави по улиците и плаващи трупове в туркито, както спомена някакъв "бял вълк". Спокойно, спокойно къде е спокойно в момента? В Куба - гарантирано е! Никъде в Европа, включително и Турция(където живея) не е спокойно. Но поне не се притеснявам че някой двойкаджия ще ме обезглави с мачете. А Ердо че се улива с тея обвинения - на всеки е ясно, но не може да му се отрече таланта да се извинява.... Обичаме те, Владимир!
20
4
 
9
 
! Отговори
n.d преди 7 години
Ех Ердоган,поискай всички турци да бъдат екстрадирани в Турция,не ги забравяй *** моля те.
19
3
 
8
 
! Отговори
Obektiven преди 7 години
Чакайте бе,направете място и за Боко в камионетката,няма да ни липсва
18
4
 
8
 
! Отговори
Оа преди 7 години
Изгоря човека , или ще го утрепят(безследно изчезнал) или по затворите до живот ...
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си играите с огъня (до Бахарова)- че Ердоган е осверипял срещу ЦРУ и тяхният Гюлен- сега малка келява България която никой не защитава( Европа ще се отдръпне)- може много лесно да бъде удавена от емигранти - едниственото което спира Ердоган е --не НАТО---А Русия !
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен Плевнелиев е Гюленист. Екстрадирайте го докато не се е скрил на вилата в Халкидики, че гърците са костеливи.