Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
абре да се трепат там на мен кво ми пука па ке си кръкам
45
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
48, ЗАПЛАХА КАЗВАШ- А ЗАЩО СА СЕ ОГРАДИЛИ С ВИСОКИ СТЕНИ И ТЪЛПИ С МИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЕ ИЗЛИВАТ ТАМ- НАЧИ КАЗВАШ ЗАПЛАХА, АМА НИКОЙ НЕ БЯГА ОТ ТАЯ ЗАПЛАХА, А МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ОТ ЕДНА ДРУГА СТРАНА СЕ ИЗНАСЯТ ТАМ И РИВЪТ ЧЕ ИЗЖИВЕЛИ ФИНАНСОВИ ЗАГУБИ ОТ НЕЗНАМ КВО СИ- ДА СТЕ ЧУЛИ НЕКОЙ ДА Е ОТИШЪЛ НЕ ТАМ А ОНАМ И ДА ...А ДА ЕДНО ФРЕНСКО АКТЬОРЧЕ И ПАК СЕ ВЪРНА, ГА ОГЛЕДА
44
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници."Добре де, нали ТЕ СА ТАМ и знаят дали е имало? Имало ли е или не е имало? Как да вярва човек на руснаците, като приказват несвързано? На практика те казват: "А бе не знаем дали е имало, нищо не знаем, ама и да е имало, нашият човек не е виновен."
43
26
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Форум в който може всеки да дрискa яко е налазен от руски дегизирани извратени жендърчета. Единствена мисия е да плюят по всичко стойностно и градивно. Заказа спуснат директно от Кремль трябва безпрекословно да се изпълнява! Така ще е до второто пречистване!
42
9
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
САЩ са в тежка финансова и политическа криза има война между сенат,конгрес и президент,те са слаби и в изолация и колкото да се правят на силни никой не им вярва те налагат своята власт с рекет,заплахи и изнудване над другите страни и какво им остава както винаги ВОЙНА.....
41
33
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последната за човечеството война идва.....
39
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек и добре(с мир) да живее, може да срещне западнал!
38
10
 
33
 
! Отговори
факт преди 6 години
САЩ са заплаха не само за мира в Сирия а те са заплаха за мира и живота на цялата планета,докато съществува САЩ ни я и нашите деца няма да живеят спокойно.
37
40
 
7
 
! Отговори
Русия,Русия... преди 6 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
36
3
 
25
 
! Отговори
До 43 Hafen die Wahr преди 6 години
Абе колко пъти требва да ти се повтаря , че джендар няма право да носи немски ник ?
35
9
 
36
 
! Отговори
САЩ са терористи преди 6 години
САЩ създадоха ИД за да свалят Асад,не стана Русия обърка плановете им,сега САЩ подкрепят нови групи терористи в заграбена Сирийска земя където се намират незаконно като агресори,техните банди губят битката и хоп САЩ иска да им помогне.
34
32
 
7
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
33
8
 
25
 
! Отговори
мънфи преди 6 години
Скъпи нежни со ро сои дни джендарчета, пишете неуморно сега докато ракетата не е изравнила софия. Ще ми бъде мъчно за вас.
32
36
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Всичко това е благодарение на Асаад и руските му приятели, които бяха поканени в Сирия, не да бият ИДИЛ, а да изтребват демократичната опозиция и да направят етническо прочистване. Това е голата истина и Путин и Асаад трябва да си понесат вината.
31
10
 
34
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
ВЕРОЯТНО .Вече това да се счита за доказателство!Вероятно Садам имаше оръжие.Вероятно Кадафи.....Вероятно Скрипал....Накрая едно извинение като на Т. Блеър вероятно ги оневинява.
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове като ви чета глупостите се радвам, че от вас директно нищо не зависи... в противен случай си е майката...
29
27
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин се превърна в боксова круша... - но да си признаем честно - държи на бой...
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Забравяш още един. В Кремъл.
27
4
 
20
 
! Отговори
маке преди 6 години
директната конфронтация води автоматично до тсв и нема да е кат всв с 60 млн жертви а ке е поне 3-4 милярда