Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?

САЩ може да отвърне на химическата атака срещу цивилни в Дума
10 апр 2018 08:50,
224
Тръмп предприема военни мерки в Сирия още днес?
Снимка: БТА

САЩ могат да предприемат военно решение в Сирия още тази нощ в отговор на химическата атака срещу мирни жители в сирийския град Дума, осъществена вероятно от правителството на Башар Асад, пише британският вестник Daily Express.

Това е заявил американският президент пред журналисти. Изданието напомня, че десетки мирни жители, включително деца са загинали при инцидента.

Още по темата

Тръмп е свикал заседание с участието на военните и служителите по сигурността, като преди него е заявил, че решение може да бъде взето още тази вечер или много скоро след това.

Сирия и Русия категорично отричат участие в инцидента.

На фона на тази информация напрежението между САЩ и Русия ескалира след спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише британският The Guardian.

САЩ и съюзниците им вече обвиниха правителството на Башар Асад в извършването на химическа атака, като Доналд Тръмп лично заяви, че руският президент Владимир Путин носи частична отговорност.

Русия от своя страна заявяват, че не е имало никаква химическа атака, или ако е имало тя е била инсценирана от подкрепяните от Запада бунтовници.

Американският президент свика съвещание на генералите и отговарящите за сигурността в администрацията му, което трая по-малко от един час.

"Ние имаме много опции, военни. Ще ви информираме достатъчно скоро, вероятно следа като станат факт", добавя президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вова, тва на снимката твоя бункер ли е, или на коня...... не ,че има значение, но не изглежда добре.
65
4
 
33
 
! Отговори
Лъжливото краварче преди 6 години
strikes again. Дежурната клика промитаци аплодира в евроатлантическ транс.
64
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо снимки от Холивуд, след това обвиняват дежурния заподозрян и накрая - санкции и бомби. Няма нужда да четем новини - сценарият е стар и сценката се пуска като "Сам в къщи" по Коледа. Жалко за жертвите на тези безумия! Но и за тях има сценарии - хуманитарни организации за измиване на образа.
63
42
 
9
 
! Отговори
Брaнник преди 6 години
руските летящи ковчези сa се рaзбягaли веднaгa щом Щaтския РAЗРУШИТЕЛ е нaвлязъл в междунaродни води, понеже тaм ще имевaтмaмaтa! Сегa русия и ***...кин ще рaзберaт кон боб яде ли!СЛAВA СШA, СЛAВA ВСУ, ДОНБAС И КРИМ СA НAШИ И ЩЕ БЪДAТ ВОВЕКИ! БОГ С НAМИ!
62
35
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 71,Айде, айде, до вчера всички руски *** твърдяхте, че Москва е алармирала за химическата атака още преди месец, сега като ви спуснаха новите опорни точки-нямало химическа атака. Шушляците като лъжат, лъжат без мяра и угризения на съвестта! А ти можеш да си обиждаш колкото си щеш, аз съм над тия неща!
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е кат са прелетвли самолети какво ?
60
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшификации и провокации. Сащ са военната ръка на Израел. А Израел се ръководи от религиозни психопати под прикритие. Всички от Мосад са верни на сектата Хабад Лубавич, чиято цел от 200 год. е птовокирането на трета светоена и Армагедон, какъо е в Библията и Тората. Ротшил е N1 спонсор на тези психари. Те са и зад Путин, на който е дадена ролята на Месията-освободител, който ще унищожи Запада и ще създаде Новия Свят - еврейска диктатура. Това всичко ще се сбъдне, защото ние сме стадо и спим.
59
2
 
4
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 64па не ми пука ке става що требе да става що да си развалям настроението само да не падне некоя бомба у мойта изба тогай ке се ядосам и ке нашамарим сите
58
4
 
28
 
! Отговори
До Hafen dir Dummhei преди 6 години
Стига лъга бе, майсторе!Руснаците казаха, че се готви измама и провокация, а не че ще има истинска атака.Включително в Интернет публикуваха снимки от снимачната площадка, на която е правена фалшивката.Обаче това никого от пропагандаторите не интересува, те си повтарят за хичисекка атака, както ги е уччиб достор Гьобелс.
57
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заменям 100 долара за 100 рубли.
56
28
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 56,Добре де, нали ТЕ СА ТАМ и знаят дали е имало? Имало ли е или не е имало?Да тези *** съвсем се побъркАха. Хем знаели преди месец, че бунтовниците щели да атакуват с химикали, хем не нямало доказателства за извършена химическа атака. А умрелите и натровени ДЕЦА и възрастни, които ежедневно гледаме по телевизията, те всички са фалшифицирани. Нагли нагли, че чак се късат по шевовете от наглост!
55
3
 
26
 
! Отговори
Сирия преди 6 години
Твърденията за предполагаема химическа атака в сирийския град Дума са провокация, която може да свърши зле, каза постоянния представител на РФ в ООН Василий Небензя."Нашите военни в Сирия предоставиха материал, че проби от земята доказват, че няма химикали, няма нито мъртви, нито ранени, няма болниот химическо отравяне", каза той. "Това отново потвърждава, че това е самата провокация, за която непрекъснато предупреждавахме и която беше извършена в точното време, в точното място, за да започне тази процедура. Сега никой дори не чува, че няма химическа атака. За съжаление, това може да свъ
54
3
 
17
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Давайте предложения ако оцелеем след "Голямата патаклама" която идва , какво да направим с гнусните *** въвлякли ни в нея и направили ни мишена ?
53
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ може да отвърне на химическата атака...От къде на къде тука ни представяте лъжите на западната пропаганда за истина?Кой доказа, къде са фаактите за химическа атака?Днес последните джихадисти ще напуснат Дума и от утре който иска, може да иде да търси къде точно е била атаката.Вчера ходиха военни химици и журналисти в Дума да разпитват къде е била атаката и в болницата, да търсят обгазени. Местните казват, че не знаят за нищо такова.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОБРЕ Е ДА ПОМНИМ ИСТОРИЯТА- 23.8.1939Г ДОГОВОРЪТ РИБЕНТРОП-*** РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОЛША И ОБЩАТА ГРАНИЦА ГЕРМАНИЯ СССР- НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ ЧЕ ВАРНА, БАЛЧИК, КАВАРНА И ШАБЛА СА БИЛЕ БОМБАНДИРАНИ ПО МОРЕ И ВЪЗДУХ ПРЕЗ МЕСЕЦИТЕ ОКТОМВРИ, ДЕКЕМВРИ 1916 Г ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ЗАБРАВИЛА ГОЛЕМИЯ РУСКИ БРАТ И Е ЗАПОЧНАЛА ДА ХАПИ РЪКАТА КОЯТО Я ХРАНИ- ПЛАТЕНИТЕ ФИЛИ ДА СА ПО УМЕРЕНИ И ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ- АКО ФИЛИШ РУСИЯ НЕ ЗНАЧИ ДА МРАЗИШ БЪЛГАРИЯ- ПЛАТЕНАТА ЛЮБОВ Е ОМРАЗНА НАВСЯКЪДЕ.
51
3
 
10
 
! Отговори
ей преди 6 години
До макеТрябва да ти пука защото ако там пак започне война милиони бежанци ще тръгнат насам,сега пука ли ти..
50
5
 
15
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
Още като беше избран този орандж-гутан за президент казах: "Аллах да помогне на човечеството да преживее неговото управление!" За съжаление, май пак ще съм прав! Наслаждавайте се на живота, дори да не е точно такъв, какъвто искате да е, на времето, дори ако не е хубаво, на храната, дори ако не е вкусна ... защото скоро може да сме лишени дори от това, което не ни харесва сега.
49
8
 
14
 
! Отговори
ИнтерФакс съобщава преди 6 години
На базата на Руската стратегическата авиация която се намира край Москва в гр.Енгелс е обявена бойна тревога,самолетите са извън хангарите и се подготвят за полет.....
48
9
 
33
 
! Отговори
Гурбетчия 2.5 преди 6 години
Алооо, хамериканцитиии спрете да избивате невинни хора.Само, защото вече нямате друга опция, освен военна, не означава, че трябва да избивате невинни хора!
47
15
 
15
 
! Отговори
Уплашен преди 6 години
Хора, разбрахте ли? САЩ щели да фалират, а доларът да стане на тоакетна хартия. След тях и целия Запад, а и еврото. Значи и левът, защото е вързан към еврото.Бързо, бързо, бързо да тичаме да си обменяме всички пари за рубли и венецуелска валута! Да продаваме и имоти, де що имаме, защото ЕС ще фалира и ще се ислямизира. И максимални заеми да взимамв, докато още някакви глупави банки дават и всичко да се прехвърли в рубли и венецуелски пари!