Папата призова за евакуация на бежански лагери в Либия

Напрежението в страната продължава да расте
29 апр 2019 07:38,
28
Папата призова за евакуация на бежански лагери в Либия
Снимка: Reuters

Папа Франциск призова за евакуацията на бежанци в лагери за задържане в Либия, където боевете ескалират, предаде Ройтерс.

Още по темата

На неделната молитва "Ангел Господен" във Ватикана Франциск заяви, че и без това тежкото положение на намиращите се в лагерите се е влошило поради конфликта. Той призова за евакуация на бежанците в тях по хуманитарни коридори, особено на жените, децата и болните.
Миналата седмица Върховният комисариат на ООН за бежанците евакуира 325 души от център в Триполи след засилване на насилието, припомня Ройтерс.

Папа Франциск призова вярващите и да се молят за жертвите и засегнатите от наводненията в Африка.

Папата даде половин милиони евро в помощ на приемането на мигранти в Мексико, съобщава електронното издание "Ватикан нюз", цитирано от ТАСС. Католическата църква вече помага на хилядите мигранти от Хондурас, Салвадор, Гватемала, които пристигнаха в Мексико, надявайки се да достигнат до САЩ, но не могат да продължат пътя си, пише БТА.

Франциск неведнъж е призовавал да се помага на мигрантите и да не се издигат стени пред тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
До Гледна точка /24/ преди 4 години
От години помагаме на две закъсали роднински семейства. Едните си стъпиха на краката, след като децата им пораснаха, завършиха висше и си намериха добра работа. Но другите ще загинат, ако не продължим да ги крепим /много болна възрастна жена с нищожна пенсия и безхарактерната й дъщеря, която си провали живота заради кварталния хаймана; и до днес измъква храна от вкъщи за да го подпомага този същия, но ако не сме ние, храна няма да има/.От 2-3 г. вече аз подпомагам и майка си, и онези нещастници
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23А бе човек!С очите си видях занемарени плантации в Екваториална Африка. Французите са ги оставили в цветущо състояние, но след като са се оттеглили, местните не са си направили труда да ги обработват. Там, където китайци бяха наели такива плантации, не само отглеждаха специфични африкански плодове, но и зеленчуци, каквито употребяваме ние, европейците.Където няма условия за земеделие, има полезни изкопаеми или условия за животновъдство.
23
2
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
По-смирен народ едва ли има в света. Смирен, та чак овчедушен.Едва ли. Аз поне това виждам, как от някои коментари се пръска само злоба - това смирение ли е!? Ако не можеш да помогнеш, поне недей да хулиш и ругаеш. Защото който каквото е посял, това ще жъне!
22
0
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Но ти предлагаш да осиновим и прииждащи от чужбина гладници, макар че и за тях правим вноски в ООНАз предлагам да помагаме на ВСИЧКИ нуждаещи се. Щом ти допада повече да помагаш на хора от България ок! Отиди помогни на някой баба или дядо (с каквото можеш, дори да им изхвърлиш ***) и вярвам ще видят от горе доброто дело и ще го възнаградят.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свети отче!какво земеделие в Африка,като на много места там водата изчезва,а други вървят километри,за да си набавят вода,някои се спасяват чрез пиене на водата от боабабите,за да оцелеят.
20
0
 
14
 
! Отговори
До Гледна точка преди 4 години
Относно изпадналите в нужда - като се огледам наоколо, знаеш ли колко такива виждам? Все достойни българи, с трудов стаж над 35 г., все с мизерни пенсии. За да не умрат от студ и глад, помагат им техните собствени деца, а не чужбинските хуманитарни организации.Редом с тях, всяка българска работеща съпружеска двойка осигурява издръжката и на по едно ромче, щото неговите родители не щат да работят.Но ти предлагаш да осиновим и прииждащи от чужбина гладници, макар че и за тях правим вноски в ООН
19
1
 
12
 
! Отговори
Свети отче! преди 4 години
Добра е идеята за хуманитарните коридори, но защо не уточняваш в каква посока да водят те? Най-разумно е, по тези коридори да си се върнат обратно във вътрешността на Африка, а пък там богатите държави за сетен път да се опитат да ги убедят, че източник на храна са не само пратките с хуманитарни помощи, а и земеделската земя. Ама трябва да се работи.Да не създадем нова хуманитарна криза - в Европа, ако "коридорите" се насочат насам и те дойдат тук на подарена прехрана и с цел размножаване!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При демокрацията се изграждат стени между държавите, вкл. и визови стени.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не бъдете злобни и човекоомразни.Обичайте света и той ще ви отвърне с обич и любов."Наситихме се на обичта на Религията на мира. Време е да и се отвърне със същата любов.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро Африка ще потъне в кръв. Сега е момента за свободни тестове на рекомбинантни технологии. За какво се събираха щамове на Ебола досега. Време е за "дизайнерска" работа.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафия,коза за носа,у ват-и кана
14
6
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Смилете се над нуждаещите за да се смили и онази висша сила която е над нас. Не бъдете злобни и човекоомразни. Обичайте света и той ще ви отвърне с обич и любов. Бъдете смирени за да изпитате божията благодат която като буйна река ще ви залее. НЯМА ПО ГОЛЯМА СИЛА ОТ ЛЮБОВТА!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАПАТА ДА ИМ ИЗМИЕ КРАКАТА НАЙ НАПРЕД А НИЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛИМ
12
7
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Папа Франциск е мъдър и угоден Богу!Ние всички вкупом нямаме толкова мозък колкото той! Нека кой с каквото може да помага на изпадналите в нужда, защото не се знае един ден кой на кого ще помага!! АМИН АМИН АМИН!
11
0
 
10
 
! Отговори
Кат.църква преди 4 години
е най-богатото нещо на света.Пари,имоти,злато - трупани от векове.Ами да ги хрантути вместо да иска от нас това
10
0
 
14
 
! Отговори
Наивник преди 4 години
Предполагам ще ги евакуират във Ватикана.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, про.западните купени мекерета Хафтар ги запука и Папата /и той в геополитическата игра/ иска да бъдат изтеглени агентите, че да ги ползват на друго място някой ден? За оптимизация на разходите, трудно се зомбират нови главорези?
8
0
 
16
 
! Отговори
бг преди 4 години
Католическата църква се оказа юдомасонска църква.
7
3
 
33
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Папата призовава - да не се издигат стени пред мигрантите.Нека още милиони озверели алахогъзници виснат на врата ни, че ние европейците - си нямаме други грижи, освен да ги хрантутим - докато те ни колят, изнасилват, мачкат , и взривяват.Паството му намалява ...няма нищо .... хората пропищяха....няма нищо...изнасилените вече са хиляди...няма нищо...закланите и размазани с камиони...няма нищо....дали е старческа деменция ... или чиста простотия...
6
3
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Папата като толкова е загрижен,защо позволи екзекуцията на Мианмар Кадафи !!!???