Русия уличи САЩ в контрабанда на петрол от Сирия

Москва изчислява, че петролът е на стойност 30 млрд. долара
1 ное 2019 21:50,
109
Русия уличи САЩ в контрабанда на петрол от Сирия
Снимка: БТА

САЩ незаконно изнасят петрол от находища в Североизточна Сирия на стойност повече от 30 милиона долара на месец, заяви днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Заобикаляйки своите собствени санкции, американците контрабандно изнасят от Сирия петрол на стойност повече от 30 млн. долара на месец и в обозримо бъдеще не възнамеряват да напуснат тези райони", каза Захарова на брифинг.

По думите й действията на американските военни по отношение на петролните находища в Североизточна Сирия са незаконни.

Още по темата

"Не може да не предизвика въпроси от страна на международната общност, когато цивилизована държава, безкрайно заявяваща за своята привързаност към определени демократични ценности и международноправни начала в отношенията, изпомпва петрол от находища в североизточните части на Сирия - една суверенна държава, като прикрива престъпната си дейност под предлог на борба с "Ислямска държава" (ИД). Ще напомня, че ИД, според уверенията на съюзниците, бе окончателно унищожена през март тази година. Това не се покрива много с американската позиция", коментира говорителката на руското външно министерство.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Марк Мили заяви в понеделник, че САЩ възнамеряват да запазят в Сирия контрол над петролните полета на компанията "Коноко" в провинция Дейр аз Зур, а също така над базата в Ат Танф.

Руското министерство на отбраната каза, че Съединените щати извършват контрабанда на сирийски петрол в други страни, като конвоите се охраняват от американски частни военни компании и от спецчасти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ДАДЕ НА СИРИЯ ДЕМОКРАЦИЯ С НАСИЛИЕ МАСОВИ УБИИСТВА И БЕГЪЛЦИ СЕГА ИМ ВЗИМАТ ПЕТРОЛА НЕ ЗАКОНО САЩ ТВЪРДИ ЧЕ СА ЗАКОНИ ПАЗИТЕЛИ НА МИРА И ДЕМОКРАЦИЯТА ТОВА Е САЩ НАЩЕ БГ ГИ ЗАЩИТАВАТ ТЕЗИ ИЗМЕТИ
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 7Сирия не беше ли на Асад дето го подкрепят руснаците и частично налазен от Турция, дето също я подкрепят руснаците? За това ли става дума? Така съм съгласен, може една бърза Турция или Сирия да направят, но все пак Северна Корея си е най-добре, там "лакърдиите за демокрация" не вървят от десетилетия, а така най-добре се виждат дългосрочните ефекти от комунизма и диктатурите.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията не съществува реално ! Тя е изкусна измислица, доста по-успешна от комунизма и затова изкара повече време ! Всъщност служи за алиби, правен чадър и морално оправдание на олигархията и мафията !
10
1
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
В статията 30 млн.долара на месец. В заглавието 30 милиарда, абе Борянче, мила вие нулите ги нямате за нищо.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аванта е чиста печалба.На наивниците никой не им пречи да вярват в демократични цености и справедливост.А пък и Президента Тръмп,скоро каза,че ще е справедливо да си"пощипват"от петрола на Сирия.Нали някак си трябвало да си компенсират разходите по присъствието си там.Но забравя,че никой не ги е поканил да присъстват там.Не ми се вижда да е много справедливо.По скоро ми прилича на мародерство на дребно.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500.000 загинаха в Сирия има ли глас от ЕС? Няма !760 терориста загинаха в Сирия имаше ли глас? Даааааа от целия святЧовешките права са в интерес на даден план !!!!!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Няма нужда чак до там ! Сирия е много по-близо и там такава атлантическ демокрация цари, че свят ще ти се завие !
6
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето не вярват в "лакърдиите за демокрация" една екскурзия в Северна Корея ще им отвори очите, ама, на, не щат да отидат. Щото е по-хубаво да плюем демокрацията докато цъкаме на компа създаден от държавите дето се борят за нея. Вечната дилема на феновете на комунизма и диктатурите.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, кво казва новия американски кюрдски посланик, г-жа Мустафа по въпроса ?
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останаха ли още балъци дето да вярват на лакардиите за "демокрация", "защита на човешки права", "атлантически ценности" и т.н. ?
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами внесоха им демокрация, сега им изнасят петрола....
2
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според уверенията на съюзниците". А след като Турция "умиротвори" кюрдите (не без благословията на руснаците) дали някоко стотин до няколко хиляди от ИС не избЕгаха и какво мислят да правят те? Защо другарката не коментира "според руснаците" какво е положението там, или руснаците просто врякат за да им оставят на тях да подарят петрола на Асад или Ердо, според кой кого успее да прецака? Тия от руското Въшно започнаха като по Фейсбук да говорят.
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно глобално гангстерско и мутренско изпълнение.....А ния сме задължени да им ръкопляксаме ? А пък, понеже сме и евро-атлантически съюзници и да им купуваме крадения петрол..?!