Войната продължава: Жители на Газа за ужаса от ракетните атаки

Близо 190 души са загинали
17 май 2021 22:06, Нели Христова
143

Снимка: БГНЕС

В Израел и Газа въздушните удари продължават, разрушавайки сгради, докато броят на загиналите нараства.

Израелските военни заявиха, че концентрацията на ракетен огън срещу градовете през последната седмица е на най-високото ниво досега.

А от Газа обявиха, че последните израелски въздушни удари са най-смъртоносната атака в конфликта досега.

Към неделя, 16 май, десет души са убити при ракетни атаки срещу Израел. В Газа общият брой на загиналите възлиза на 188 души.

"В секундата, в която си сложих шампоан върху косата, чух сирената. Дори не успях да го измия. Не искам да си помислям какво би могло да се случи, ако бях останала там. Страхувам се и защото съм бременна в третия месец. Затова избягах в ъгъла на всекидневната ни", разказва Сарит Уайзман от Израел пред CNN. Съседната къща до дома й е ударена от ракета. За щастие семейството, което е живяло там, е успяло да стигне до бункера си.

В Газа спасители вадят тела от отломките на разрушените сгради, а жителите описват своя ужас и страх от интензивността на бомбардировките.

"Децата на брат ми бяха убити, заедно с майка им. Четири деца - две момчета и две момичета, заедно с майка им. Всички си отидоха", казва през сълзи Абу Анас.

Един жител на Газа в район, ударен от ракети, Рияд Ешкунтана, споделя пред агенция Ройтерс, че когато ракетите са ударили дома му, съпругата му и три от четирите му дъщери са били убити. "Изтичах да проверя момичетата", каза той. "Жена ми скочи, прегърна момичетата, за да ги изведе от стаята, след което втора ракета падна върху стаята."

Мани Казаат казва пред АФП, че израелските лидери "трябва да осъзнаят, че сме цивилни, а не бойци", добавяйки "Чувствах, че умирам".

Продуцентът на BBC в Газа Рушди Абуалуф разговаря с 45-годишна жена Сара Махмуд, която заявява: "Все още сме живи, но не сме добре."

"Бойните самолети унищожиха най-красивия път в Газа, ето, на улицата има дълбоки дупки, които виждам от прозореца на стаята си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
105
1
 
3
 
! Отговори
Академик преди 2 години
До щастлива новина 91Виж какво *** неден!Българите сме такива заради вас турчорите и заради вашето подобие ,***!Както казва един колега,ние не сме нахлували в Анадола да ви ***,а сме могли,но вас винаги са ви защитавали Англичаните и французите!!Руснаците ни шетат откак са станали на племе!!Оживяли сме благодарение на трудолюбието си и това личи по фолклорът,който не сте могли да затриете,както сте изтрили всички крепости от лицето на земята ни!!Вие сте били и сте бандитско племе
104
2
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Да ви направи впечатление,че завалиите палестинци ,всеки най малко с по 4ри деца?!А ЕС им дава помощи,САЩ също по едно време?!И за какво? Да се е,бът като мухи и да се множът като скакалци?!И каква е файдата,да правят атентати по целия свят?!Израел им дал гражданство,живеят добре,с израелски паспорти и изведнъж се обръщат като подли змии и хапят и пръскат отрова в ръката дето ги е хранила?!Арабите са подла и долна пасмина!!Сега обаче ще разберът урокът по трудния начин!!
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тия коментари виждам 90% ненормалници. Или платени. Или и двете. Ужас.
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТурчинДобре, че ние, българите внасят и купуват вашите стоки, че вие съвсем ще измрете. Кой нормален народ купува вашите турски ***?
99
0
 
1
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Не ревете потурнаци, българското робство не е тежко !!!
98
3
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
До Анонимен100;Ние ви търпим и хрантутим от 146 години. Панелката в която живееш, пътя по който вървиш,завода в който работиш,ж.п. линията по която пътуваш са построени от мен по време на каторжните строителни войски. Хляба ,месото,млякото, зеленчука,плодовете които консумираш за отгледани и произведени от мене. Ако аз си отида ти ще умреш от глад и въпреки,че ще печелиш пари от продажбата на плътта си няма да можеш да купиш нищо защото не ореш,сееш,жънеш,копаеш или береш плодове и зеленчуци.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98Тогава какво правиш тука, бе, безродник? Що не си ходиш в Турция, нали е твоя родина вече?
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98Ти, дето плюеш по българите, ***! Българите, които със заплатите и данъците си изхранват както твоите ромски събратя, които се пишат за ваши, т.е те са турци! Обиждаш българите, дето на своята земя ви търпят простотиите! Как не те е срам?
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98дребно,мръсно,крадливо злобно,кръвожадно същество наречено българинМоля?! Българите ли са убийци? Българите ли са окупирали чужди земи? Българите ли са правили геноцид над други народи? Тези обиди не са по - точно към теб и твоя изкуствено създаден народ? Турците не са ли мръсни?
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен93;За това ще си помислим.Но важното е,че ти и твето племе няма да доживеете до този момент защото изчезвате,бавно,мъчително но сигурно.Погледни статистиката от 6.950.000 неселение 46.000 деца,65% НЕ СА БЪЛГАРЧЕТА И РОДНИЯТ ИМ ЕЗИК НЕ Е БЪЛГАРСКИ.На твое място вместо да злобея за турчина бих се замислил за бъдещето на племето и *** си защото след около 30 г. ще живеяте в определени резервати за пример що е това дребно,мръсно,крадливо злобно,кръвожадно същество наречено българин.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95Никой не харесва смъртта на деца, но вие, мюслитата сте страхливци и използвате жените ви и децата ви в боевете, те да го отнесат, а не вие, страхливци! Вие нападате цивилни хора, докато омразните вам Евреи,целят и трепат вас, скапани терористи!
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95Българите се промениха, не са вече това, което турско - циггганската скапана чалга ги направи. А относно фенерите, може би твоите близки от женски пол са там!
91
3
 
4
 
! Отговори
новина за българите преди 2 години
Улиците с червените фенери на Копенхаген и Амстердам започнали работа. Гответе се, бягайте на там,че се отвори работа за вас, майките,жените,сестрите и дъщерите ви.И мъжете могат да обслужват отзад при желание,няма проблеми.Важното е пари да печелите.Един човек, който е пропаднал до ниво да желае смъртта на невинни деца и жени е способен на всичко в света защото е загубил човешкото ослепен за справедливост, забравил е Бога и човещината.Той може да продава и предава всичко на света и себе си дори
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92Това са земите на Евреите, Палестина като дума я няма в никой исторически извор и документ! Евреите достатъчно дундуркаха тия безработни, мърляви ***! Евреите не са длъжни на палестинците. Ако толкова сте се притеснили за вашите му.рргави палестински събратя, дайте им арабски земи, земи в Арабия - бол!
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До турчин.От 1071 година до днес се опитвате да ни изгоните от тези земи и все получихте заслуженотоСамо дето тези земи са Български, ***! А с това ваше надменно отношение към българи, гърци и балканци, рано или късно ще си заминете от историята и лицето на земята! Руснаците и китайците също ви точат ножа, Европа няма да е вечно толерантна към вас! Америка също за пореден път ви разказа играта! Приемете факта,жче цял свят ви мрази, защото сте грозни, смрадливи, развратни!