Саудитски граничари обвинени в масово убийство

Това показва доклад на Human Rights Watch
21 авг 2023 19:15, Стела Стоянова
16
Саудитски граничари обвинени в масово убийство
Снимка БГНЕС

Саудитски граничари са обвинени в масово убийство на мигранти по границата с Йемен, показва нов доклад на Human Rights Watch. Цитират се показания на мигранти, дадени пред Би Би Си, съобщава БНР.

Става дума за убити стотици мигранти, предимно етиопци, които прекосяват границата на обхванатия от война Йемен, за да пристигнат в Саудитска Арабия. Правозащитниците от Human Rights Watch говорят за явно престъпление срещу човечеството. Шокиращите твърдения са изложени в доклад на организацията след подробно разследване.

В интервюта за Би Би Си мигранти казват, че саудитски граничари са стреляли по тях. Някои от тях са били ранени и са с ампутирани крайници. В свидетелските показания се описват събития с масови смъртни случаи, включващи значителен брой жени и деца, убити при обстрел, и пътища, осеяни с трупове и части от човешки тела.

Миналата седмица Даунинг стрийт потвърди, че премиерът Риши Сунак планира да посрещне престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман в Лондон "при първа възможност". Вестник "Гардиън" припомня, че това ще бъде първото посещение на саудитски лидер след смъртта през 2018 година на саудитския дисидент Джамал Хашоги, за когото американското разузнаване смята, че е бил убит и разчленен от саудитски агенти в Истанбул по заповед на Мохамен бин Салман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така трябва да се прави срещу всеки който минава границата незаконно. Ако търси някой убежище първо да пита дали ще го приемат а не да влиза все едно си е у тях. Не може да се оставя да влиза всякаква *** безразборно където си поиска. Още малко ще искат да влизат по къщите на хората.
14
2
 
5
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Едно време и в България се е правило.
13
2
 
2
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 8 месеца
Алах го иска, искам го и Аз.
12
0
 
10
 
! Отговори
и те така преди 8 месеца
меркел създаде много проблеми не само на Европа а на целия свят с тия неини добре дошли_та !!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А някога каква брезда е имало и по нашите граници. Граничарите ни са получавали награди за убити незаконно пресичащи субекти. Прясно разорена брезда с цел лесно и бързо да се залавят (и най-вече убиват) мигрантите. А сега, тръгваш да пресичаш незеконно и очакваш от другата страна да те посрещнат с мед и сол.
10
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 месеца
никой освен Германия , Франция и още някоя държава дето иска да си подмлади населението не ги иска тия нарекли се мигранти ! представете си от Гана , Занзибар или Сомалия да плъзнат из Европа :)
9
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
А не ве, ще ги посрещат с хляб и сол... Това да не са изкукалите юрохейтелаци, да се напълнят с таз съсмет... ===)))
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гледай ти каква работа. Прословутите мигранти, явно не са никак добре дошли сред хората от тяхната ди вяра. Ако и Европа приложи същата тактика, току виж обезкуражим половин Африка и Афганистан да клекне на социал в ЕС.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да вземаме пример от тях. Така се охранява границата.
6
0
 
18
 
! Отговори
v преди 8 месеца
престъпниците са тези, които се опитват да преминават нелегално
5
3
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 8 месеца
То за какво е тогвиз таз граница,като при нас ли..всеки ден ловят мигранти из вътрешността на страната ни,а това означава гразграден двор.Шенген на кукуво лято,нецивилизовани общества нямат място в европейският свят.А в ЕС ни приеха заради НАТО ..
4
1
 
19
 
! Отговори
Рашист преди 8 месеца
И ЕС така трябваше да си пази границите! Но вече е късно. Кутията на Пандора е отворена широко.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма по-виновен от американската марионетка фрау Меркел за смъртта на милиони излъгани мигранти
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на граничарите!
1
7
 
31
 
! Отговори
истина е преди 8 месеца
Така трябва да се пази държавната граница !!