СБ: Войната в Газа може да донесе икономически щети

Намираме се в опасен момент
24 окт 2023 22:55, Стела Стоянова
5
СБ: Войната в Газа може да донесе икономически щети
Снимка БГНЕС, архив

Войната между Израел и "Хамас" може да нанесе сериозен удар върху световното икономическо развитие, заяви президентът на Световната банка на инвеститорска конференция в Саудитска Арабия.

"Това, което се случи наскоро в Израел и Газа - в крайна сметка, ако съберете всичко това, мисля, че въздействието върху икономическото развитие е още по-сериозно", каза Аджай Банга и добави: "Мисля, че се намираме в много опасен момент", предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Банга говори на годишната Инициатива за инвестиции в бъдещето, често наричана "Давос в пустинята".

Насилието в Израел и Ивицата Газа е в рязък контраст с визията за по-стабилен и проспериращ Близък изток, подкрепяна от Саудитска Арабия, която тази година възстанови връзките си с Иран и водеше преговори за признаване на Израел преди избухването на боевете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
"Насилието в Израел и Ивицата Газа е в рязък контраст с визията за по-стабилен и проспериращ Близък изток, подкрепяна от Саудитска Арабия, която тази година възстанови връзките си с Иран и водеше преговори за признаване на Израел преди избухването на боевете." Не е в контраст, а много точно показа, че терористични ислямски организации, подкрепяни от Иран, не желаят това. Саудитска Арабия трябва гордо да стане и ясно да заяви, че са за мир и за създаването на Палестина редом до Израел и че осъж
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел кой обстрелват в Газа,Хамас или палестинци ,стрелят като зайци ,не видяхме ни един убит от Хамас ,те водили война с Палестина или с мирни жители и деца,това ли е гордостта на Израел
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредните сатанизирани, санитизирани и синтезирани пропагандни полуистини и откровени лъжи на Световната Банда