Пропалестинското шествие се провежда в Лондон

Израел отхвърли обвиненията, че е атакувал болница в Газа
Обновена: 11 ное 2023 19:16 | 11 ное 2023 19:15, Анисия Иванова
135
Пропалестинското шествие се провежда в Лондон
Снимка: БГНЕС

В британската столица повече от 300 000 пропалестински демонстрантите провеждат шествие, с искания за прекратяване на огъня във войната между Израел и "Хамас". Повече от 80 контрадемонстранти бяха арестувани след агресивни действия и опит да попречат на шествието.

Пропалестинското шествие в британската столица е към своя край. По данни на полицията в него участват повече от 300 000 души и преминава мирно, до голяма степен благодарение на взетите мерки за сигурност. Полицията съобщи, че е арестувала 82 контрадемонстранти на Тачбрук стрийт край пъба "Белия лебед", опитали се да се да нарушат мирния ход на шествието. Полицейското присъствие около пъба бе изключително засилено, пристигна и конна полиция.

По-рано срещу полицаи в Китайския квартал бяха хвърляни ракети и бутилки от контрадемонстранти. Полицията обаче успешно осигури спокойствие в района на Паметника на незнайния войн, където бе съблюдавано 2-минутно мълчание в памет на загиналите във войните и бяха положени венци в днешния Ден на примирието.

Заместник-шефът на лондонската полиция Мат Туист коментира пред Би Би Си, че контрадемонстрантите не са хомогенна група, а по-скоро представители на различни крайнодесни групи. Някои от тях крещяха на полицаите: "Вие повече не сте англичани".

Напрежението преди шествието бе голямо, след като вътрешният министър поиска да бъде забранено, наричайки го "протест на омразата", но шефът на полицията сър Марк Роули заяви, че предвид на досегашните сравнително мирни подобни протести няма основания да се налага забрана и че полицията ще има грижа да не бъдат нарушавани възпоменателните събития в Деня на примирието, съобщава БНР.

От своя страна министерство на отбраната на Израел отхвърли обвиненията, че израелски части са атакували болницата "Аш Шифа" в град Газа, предаде Ройтерс.

Полковник Моше Теро, представител на израелското военно ведомство, заяви във видеообращение, разпространено на арабски език, че израелската армия е влязла в сблъсъци с бойци от "Хамас" в района около лечебното заведение. Той посочи, че източната част на болницата е отворена и всеки, който желае, може да се евакуира безопасно.

По-рано днес палестинският министър на здравеопазването съобщи днес, че има риск 39 бебета, настанени в "Аш Шифа", да починат поради липса на електричество, кислород и лекарства, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: лондонгазаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Християна преди 5 месеца
Англия като ЕС и САЩ е вече ислямизирана, инфилтрирана с ислямски терористи и про-терористи, които са винаги на страната на терористите като тях и заедно на страната на злото срещу истината, Бог и Неговия избран народ Израел, и срещу създаденото от Бога човечество, което управляваните от дявола ислямски терористи целят да изколят, ограбят и погубят с измами и терор, както правят сега срещу Израел.И ако ООН не експулсират всички ислямисти към ислямските им държави ще са поредни жертви на терор
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
117 и аз мислех същият коментар да напиша Лондонистан се намира във Англистан и е в Западен Европейстан
74
0
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Тея къде бяха след атентата на 7ми октомври?
73
2
 
4
 
! Отговори
аноним преди 5 месеца
ЛОНДОНИСТАН
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама всички хора с очи, виждат как се бомбардират жени и деца, без прекъсване! Оставени без ток, вода , храна и ти падат бомби нон стоп- не можеш да спиш , не можеш да си намериш място където да си в безопасност! Какви хора живеят в БГ , че нямаме отношение към страданието на невинните! Какво значение има каква религия изповядват! Май забравихме, че живеем до Турция! Ако скоро не се прекрати това изтребление , ще има сериозни последствия!!
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само местни хора на снимката
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Британия е 80 милиона укропитек а денковците и кировците нямат и половин милион валидни избиратели.
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И да, даже в Лондон укропитек.
68
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И както казах укропитек с цъкаме на оценки не става. Бандерия приключи, Хазария отдавна няма, а евреите се помислиха за недосегаеми като американците и попаднаха в клопка на соббствената си " изключителност" и сега целият мюсюлмански свят от над милиард и половина е срещу тях, а латинска америка и африка не искат да имат нищо общо с евреите.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия е водила над 14 войни с османлиите. Когато Русия е пращала кораби на територията на днешна Сирия срещу османският халифат, в америка са горили вещици и е имало куклус клан който все още го има, справка - Дейвид Дюк (бивш кандидат за президент).
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен днешните палестинци нямат нищо общо със старите филистимци --------------- палестиниците имат много общо със "шведите"! Затова никоя мюсулманска страна не ги иска. Факт.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1115 сам ли си казваш споко ахаха. 10% в България са мюсюлмани. 10% са и във Франция
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А най смешното е че бонговските укропитеци сами знаят че крайна е била част от ссср. Ако не беше по американска поръчка ако някой бе закачил украинският флаг преди поръчката щяха да го възприемат като знамето на ссср. И много ги е страх от това защото са си фашуги.
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
113 бонго не си отговаряй сам на себе си. Виж колко са много в Лондон. За укропитеците няма нищо. А сглобката на пеевски умира
62
6
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 месеца
Претенциите на Палестина?Представи си, Турция дава пари на ДПС да основани се Турска автономна република в България. Варна става столица и половината България се населяват бг турци и парите вместо за развитие се инвестират в тунели. А оръжията от Турция. Омразата се проповядва в джамиите и т.н.Това е Палестина в Израел.Аннадънму
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"значи можем да постигнем съгласие, че днешните палестинци нямат нищо общо със старите филистимци - нито етнически, нито културно?" - Както вече няколко пъти ти беше обяснено... Също както и с българите и държавата България. Според теб явно не съществуват българи, щом днешните са християни, а тези създали България са тенгеисти. Или ако се направя на теб, ще трябва да кажа "Какви българи! Такива в 2023 не съществуват! Аспарух е вярвал в Тангра! Не в Христос!"
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нямали нищо палестинци общо гледай ти. То пътя на коприната бил от вчера а не още от преди новата ера. Евреите нямат нищо общо с ония египетските. Те не са фактор там.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
" В Библията няма такова нещо, лъжец. Може би се бъркаш с филистимците, но те нямат нищо общо с тези, които днес се наричат "палестинци"." - Ти на колко години си? На 5? Родителите ти знаят ли, че пишеш в Интернет? Смятай колко назад в развитието си трябва да е някой, щом не знае, че Филистинци, Филистимци и Палестинци е едно и също!!! Даже на турски и на арабски език не се произнася "Палестина", а се казва "Филистин".
58
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 месеца
88 ми халюцинатор Израел има 6000 годишна писмена история мамут.
57
5
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
До 88. В Библията няма такова нещо, лъжец. Може би се бъркаш с филистимците, но те нямат нищо общо с тези, които днес се наричат "палестинци". Филистимците са съвсем друг народ, който е бил малоброен и се е разпръснал по други земи. Палестина е географско понятие, използвано от гърците за тази територия. А за сегашните "палестинци" ти написах ясно - сбирщайн араби, пришълци от съседните арабски страни.