Циганско време

Методи обича да "думка", обича ракия, обича своята циганка. Имал е над 30 жени. Не краде. И всички го уважават. Методи от Соколица.
18 юни 2007 18:25,
63
Циганско време
Методи. Снимка: Dnes.bg

„Ъндърграунд“ е мястото, където интересни, предизвикателни и излизащи извън рамките на традиционното хора разкриват себе си.

Село Соколица (750 жители) е едно от най-малките селца в община Карлово (на 8 км югоизточно от града).

Най-вероятно никога нямаше да разбера за него, ако там скоро не беше заснета част от новия филм на Стефан Командарев "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Това събитие преобърна нещата и заедно със Светослав Драганов (режисьор, "Самодейци") се спуснахме да изследваме някои от жителите на селото, които от обикновени хора станаха кино-звезди – той - за да снима документален филм, аз - за да поговоря с хората.

Така още в първите петнайсет минути в селото, се запознавам с първия персонаж....

Методи и всички около него 

Към 16.00 часа е, а ние търсим Методи. Питаме няколко човека, упътват ни към кръчмата. Аз не знам как изглежда Методи.

Влизам с наперена крачка в селското заведение и си поръчвам кафенце. Има една маса, на която група цигани пият някаква течност в пластмасови чашки и мълчат. Здрасти, викам, и се усмихвам с кафенце в ръка. Здрасти, отговарят те, и ме зяпат. Кой е Методи?

Методи се изправя. Средна височина, пожълтяла шапка с американското знаме, гумени сини чехли, анцуг и блуза с дълъг ръкав (на 30 градуса отвън). Хубаво лице. Светлосини очи. И ухилен до ръбовете на шапката.

Сядаме и приказваме. Говори български много добре, без акцент. Говори със сложни изречения, подредени мисли. Пие ракия. Ква е тая ракия, питам. Ми домошарка – 30 с'тинки – вика. Почва да ме баламосва.

“Аз съм бил у затвора – ей тия хора ги ограбих (сочи с пръст към семейство, което седи отвън). Ето, иди да ги питаш – ограбих ги и бях в затвора. Те го гледат безмълвно с едва доловима усмивка. 100% нямат представа за какво говори – и сигурно затова се усмихват. Той се хили доволно и накрая почва да се смее. Разказва ми поне още три такива абсурдни и смешни истории.

Постоянно си играе с блузата, бърка отдолу, заглажда корема. Единият ръкав е нагънат. Има татуировка със задраскани три имена и тире - жената която обичам. Става ми смешно и го питам -абе, ква е тая татуировка?

“Много жени съм имал – от София, от Карлово, от Кърджали, навсякъде, цела България. Над 30 жени съм имал. Първо беше "Дюла – жената, която обичам". Ама се разделихме. Задрасках я и отгоре написах другата – ревнива беше. С нея като се разделихме, третата. Ама сегашната не й пука. 'Наеш к'ва е хубава лелееее". Ясно, казвам.

“Знаеш ли, най-разкошната ми жена коя беше – целата в злато – от София. Продаваше на пазара Георги Кирков, живееше на Константин Величков. Еееей, хубава жена, ама не мога аз. Един ден отидох у едно село и викам на най-стария циганин – искам да ми намериш нова жена. Млада да е, хубава. И той вика – готово. Тогава ми даде моята сегашна жена.

Аз бех на 40, тя на 18. Хубава, черна, ама не иска да спи с мен. Докато не се оженихме, не ми даде. Е, до сега сме заедно. 2 деца ми роди. Хубава жена, имаше преди мене още едно, доведе го и то живее с нас сега. Много е хубава, ше я видиш. Искам сега да ходя на Батак. След малко ше си зема багажа, тя го е приготвила и ше я видиш.“

Методи работи. Постоянно казва, че в село всички го уважават, защото не краде. Ходи в Батак, бере гъби и печели много пари. Помага на хората в селото и припечелва. Снимал се е и във филма.

Ама като бере гъби, и “думка помакини”.

“Лелеее, тия колко са хубави, руси такива, бели, млади... като отида, не се спирам. Ама всичко е до време. Тя затова мойта циганка не иска да ме пуска. Ше ебеш още няколко години – ми вика- и после какво, а? ”.

Кметът му е приятел. Синът му работи за англичанина, който живее в селото. Всички го уважават. Ние му купуваме още една ракия, ама от скъпата, по-хубавата, и той е щастлив. Разказва как вчера са го набили в кръчмата, защото защитил кръчмаря. Истина е, всички потвърждават. Тръгваме към дома му.

Методи показва всяка дума, която казва. С ръце. И всяко твърдение, което казва, е на висок глас и е последвано от “питай го него” (който е около нас). Има тотална сексуална обсесия. Всяка втора дума е свързана със секс. Само за това говори.

И единствения път, когато се засрами, наистина ме шокира. Отново разказва за Батак. По едно време описва едни много красиви жени и очевидно се срамува да говори за тях пред мен. Кажи ми, го подканвам, а той не иска. Оказва се, че единственото табу, от което го е срам, са жените, които се продават.

Преди това детайлно ми описа как прави “минетче”, как прави секс с млади циганки, как обича да бърка под полата, да е с различни жени, да е с лудата вдовица на селото, как му се сърди неговата циганка, защото е много разтропан, но проституцията го кара да се изчервява...

Къщата е в циганската махала. Дворът е засипан с разни кашони и дъски, но градината е изрядно засята, подредена и подържана. Там е жената на Методи. И малката му дъщеря, която, като видя, че ще я снимам, се гримира и среса. И малкият му син, когото откраднах от англичанина . И един човек, който така и не разбрах какво прави наоколо. И цялата махала, покачена върху стената.

Жената ходи на розобер всяка сутрин – от 5 до 11 часá. Бере рози и ръцете й са надрани. Красива е и не е проста. Отговаря на непрекъснатото говорене за думкане, ебане, шибане, бутане и ръгане на Методи с култови лафове от типа “хехе, посмали малко, поспри се”. Той й отговаря: “ама като ти правех минетче вчера, искаше по-бързо, нали”, а тя “абе, какви глупости говориш, бе, лелееее простак” и т.н.

Тя не иска да го пуска да “думка на Батак”. После се хвали как е купила 2 дюшека с хонорарите от филма. Оплаква се, че англичанинът иска да открадне сина й, че не го пуска да ходи на училище. Методи отговаря на това с думите “какво от това, бе, ше работи, ше думка, скоро и той ше почне да ебе като мен и сичко ще се уреди, хихихи”. Следва един шамар от циганката.

Методи казва за първото дете на жена си (тя е на 18, вече се е женила и развеждала ) “много е еблива”, което е причина за грандиозен скандал, изнасяне на стегнатия багаж и тръгване към Батак. Преди това обаче се целуват. На прашния път остават само зяпачите.

Запътваме се към попа на селото...

Методи и всички около него

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
djeilqn преди 14 години
metodii az te poznavam mnogo lije6 az sam na kolyo alikov vnu4eto nai malkoto
61
1
 
0
 
! Отговори
hasan2 преди 15 години
6ata lazgam pendel obi4am lupka do dupka i 6a igo nadana do dupka
60
1
 
1
 
! Отговори
hasan2 преди 15 години
maikati daeba mrasen *** *** 6ami lapa6
59
1
 
1
 
! Отговори
ot meco angel преди 15 години
Angel vodarj go toj mazen *** daje i jenata na bilkarj v sokolica dori i sas popa mu pravjt troika az li4no sam go mlial sas edno darvo toia masen *** drjn.
58
0
 
0
 
! Отговори
Еленолюб преди 15 години
Я! Хубавата (но ***) Елена е оставила възможност да се слагат коментари под бездарните й статии ... какъв напредък!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе защо не оставите жената да си пише каквото иска какво сте седнали да развивате теории, кой какъв е бил и за какво се бори пишете или нещо хубаво или нищо, а на 100% статийката ви е била адски интересна а и по - добре смърт за всичките чалгари, снобари и перхидролени кралици от МОЛ-а!
56
0
 
0
 
! Отговори
иван петров преди 15 години
Аз съм *** без държава и и мот и съм роб на тоз народ....в каза влез и на съпун излез.....цитат от ХЪНДЖАЛА
55
0
 
0
 
! Отговори
mihail ivanov преди 15 години
Vij sega elenke ako ti kuca poloviq jivot hodi di go slagai a mangala ama 6te ti kaja imat mnogo spin a kolkoto do pomakinite tova e oficialno izsledvane poneje ne se mesqt s drugi hora okolo 20 procenta sa bolni ot sindrom na Daun i ako ti se struva ekzotichno qvno si bolna ot sindrom na ROM osven spin ima i druga ekzotika virusen meningit i tuberkuloza derzai ama ne ni navirai genetichni otpadyci v ochite i karbovski ni stiga
54
0
 
1
 
! Отговори
shefa преди 15 години
ne gi podzeniavate ima ot tiax dobri i ymni vsiako stado si ima marsha
53
0
 
1
 
! Отговори
gergana преди 15 години
ne vsi4ki *** sa lo6o pone spored mene ima dobri ima i lo6i no vse pak sa hora kato nas bulgarite!
52
1
 
0
 
! Отговори
se7en преди 15 години
Пишете и направо на мейла, няма сми' да коментираме само поредната изцепка на журналистите! Няма такива продажници и родоотстъпници!!! А какво му е забавното на тия ***, трябва да си *** или *** за да се кефиш на подобни неща!?
51
1
 
0
 
! Отговори
MaKaVeLlI _FoReVeR_F преди 16 години
povru6tam ot teq krasti protivni , maika im 6antava i *** gnusni! Ako zavisi ot men vs 6te gi izgorq jivi daje i tolkova ne zaslujavat!!! samo edno 6te kaja : MRETE V *** *** GNUSNI!!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Пинокио преди 16 години
Добре са показали (и чрез снимки) развъдника на настъпващата Идиокрация. След 100 години така ще изглежда целия свят.
49
0
 
0
 
! Отговори
anti kolio преди 16 години
A KOLKO SHTE TI DUMKA GUZA TOYA *** NE E ISTINA :)
48
0
 
0
 
! Отговори
Колъо преди 16 години
Ще отида по-нова година до там и ще го пръсна тоя ***,ще го карам да ми *** *** и ще му пикая в устата ***!!
47
0
 
0
 
! Отговори
vis преди 16 години
razveseli me s tazi statiq...blagodarq ti...
46
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 16 години
Васил Левски (1837-1873) - живял и умрял под иго. А по-свободомислещ от хора живеещи сега. В 2007г. Неговата цел - ". . .С една обща революция да се направи коренно преобразуване на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република. . . Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи". . . "В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци]". Равенство, разбирателство, толерантност. Това откривам в думите му. . . Нима този човек е живял под турско робство. Нима е успял да надмогне зверствата, убийствата, столетията на подтисничество и да предложи едно бъдеще, където всички да бъдат равни - и българина, и турчина, и еврейна. Как ли е успял въпреки всичко да открие равновесието и то да се превърне в негово верую. . .
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма ли българи та с тези се занимаваме.
44
0
 
0
 
! Отговори
denityYy...be преди 16 години
vs si ostava under graund
43
0
 
0
 
! Отговори
Джанго преди 16 години
В седемдесет и първата годинациганите станаха мнозина!...Еееххх,циганскотооооо,в ТеКеЗето готин е живото,Бангладеш!*** фабрика прилича,снощи тя роди един банглича,ееееххххх,циганскотоооооов ТеКеЗето готин е живото,Бангладеш!Ще ви разкрия една тайнаааааа!...(Ква бе,ква бе?)Да ви *** *** ви майнааааа!Еееееххххх,циганскотооооо,в ТеКеЗето готин е живото,Бангладеш!Шууукар песен,нааали?Ама и Еленчето си е шуукар!...Сокере,беййй!...