Чернокожи, турци, роми. Колко сме толерантни?

Над половината българи не желаят за съседи цветнокожи
7 окт 2009 15:44, Екип на Dnes.bg
444

 

Повече от половината етнически българи не желаят да имат цветнокожи съседи, а когато става въпрос за роми, процентът е 55, показва изследване на „Отворено общество“.

Засега етническата и расовата нетолерантност в България нямат агресивни прояви, коментират авторите на изследването. Няма обаче и тенденция за преодоляване на нетърпимостта към хората от различен етнос и вяра.

Нетолерантността се корени в традиционни и много стари стереотипи в обществото, смятат авторите. Допълнително в България не се правят и опити за преодоляването им.

Стереотипният подход може да задълбочи проблема, смятат в „Отворено общество“.

Пример – ако в едно училище броят на децата от ромски произход надхвърли една трета, родителите българи местят децата си. Така училището си става ромско и интеграцията е прекратена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен ***, турците и т.н. не ги искаме за съседи не защото са такива, а защото характерна черта на тия групи е мизерия, мръсотия и кражби! Аз не бих искал и българин да ми е съсед ако тия черти описват ежедневието му. Има много и *** и турци и всякакви, които са почтени граждани. Затова дайте да не гледаме на нещата от общото към частното, а обратно.
429
3
 
5
 
! Отговори
До БОБ - № 53 преди 13 години
Супер си брато - е.бат те турци и ***, станал си и *** ***, а познавал си и лесбийки, ха-ха-ха-ха!!!! Добре, но така с разпрания си *** и *** *** по сливиците не усещаш ли че доста си затънал в блатото на либерализма ? Това ли е твоята идея за мъжка реализация - МЕЖДУРАСОВИЯ ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ ??? Малии, братле, дори в психиатрии рядко има случаи като твоя - теб даже *** те имат за изтривалка, мивка и ***....тотално деградирал бял мъж - това си ти...
428
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
До Боб - виждам че потурчен *** *** здраво отзад те е е.бал, но недей да натрапваш гнусния си Стокхолмски синдром и на нас / за тъпигьоз като теб ще поясня - когато жертвите залюбят мъчителите си /. Хвани СПИН, кастрирай се, разшири се отзад, яж л.айна ако искаш, но не ми казвай АЗ какво да правя, тъпире!!!
427
1
 
8
 
! Отговори
P.P преди 13 години
"Пример ако в едно училище броят на децата от ромски произход надхвърли една трета, родителите българи местят децата си. Така училището си става ромско и интеграцията е прекратена."Ай стига бе!Те родителите ги местят,понеже са "нетолерантни и расисти" а не понеже не искат да причинят психическа травма на детето си,което е бито,нагрубявано и ограбвано всеки ден.Как не ги е срам,а?Понеже в името на интеграцията, трябва не само да ни се катерят по главите, но и да реват, че няма място и за родата
426
2
 
6
 
! Отговори
Barsil преди 13 години
Ей, Българи! Забравете турското робство! Не споделяйте как сестрата на дядо ви била заклана пред него докато той бил на 5 годинки. Голяма работа - умрели хора, гледайте в бъдещето, ние тотално трябва да се смесим и работим за общото благо на човечеството, абе направо забравете корените си - така е най-добре!Сега сериозно - много ми е чудно на момчето на края на видеото как хора които не го познават знаят че не е Българин!
425
3
 
7
 
! Отговори
етническа българка! преди 14 години
И какво сега?! Да спрем да изучаваме история на България, така ли?! Или да прескачаме онези 500 години и да се правим, че не са се случили? АААААА, сетих се! То не било турско робство, ами османско присъствие! И баташкото клане е нямало! Що не вземеш да се гръмнеш! Толкова години ги храним и гледаме малцинствата и пак нетолерантни сме били! Ами такива сме!!! Като не ви харесва, събирайте си партакешите и си отивайте! И на себе си ще помогнете и на нас!!!
424
2
 
7
 
! Отговори
Огорого преди 14 години
Щом смееш да твърдиш, че турското робство е клише значи трябва да се застреляш час по-скоро.Плача за родината
423
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bravo na Mariq
422
1
 
4
 
! Отговори
г-н Николов преди 14 години
И това го казва ***...
421
6
 
5
 
! Отговори
krum преди 14 години
Не е трябвало като сме победили турците да им позволим да живеят в България.Това което направихме е голяма глупост да допуснем врагът ни да живее с нас.
420
4
 
5
 
! Отговори
lyubo преди 14 години
ПЛЕМЕ И ЧЕ ТУРЦИТЕ СТРАДАТ ОТ МАНИЯ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ТЕЗИ СВЯТИ ЗА НАС ЗЕМИ И ЧЕ ИСКАТ ДА УБИВАТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ И ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА СПАЗВАТ НАШИТЕ ЗАКОНИ,А САМО ЗАКОНИТЕ НА ШИРИЯТА И ЧЕ СА ДОЛНО ПЛЕМЕ,ИМА ЕДНА МНОГО ВЯРНА ПОГОВОРКА: КАКВОТО ПОВИКАЛО,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО,ТВА Е
419
3
 
5
 
! Отговори
lyubo преди 14 години
Първото което искам да кажа на тази госпожа Методиева е да отиде на психиатър да се прегледа,защото страда от дълбока шизофрения,второто нещо което искам да й кажа и на такива като нея е,че ние сме толерантни към ***,латино-американци,индианци и всекви др.прослойки,НО НЕ И КЪМ ГРАБЛИВИ ПРЕСТЪПНИ *** ИЛИ МАФИОТСКИ МИРИЗЛИВИ ТУРЦИ.ДА ПРАВЯТ РАЗЛИКА МАЛКО ТЕЗИ ***,НИЕ СМЕ НЕТОЛЕРАНТНИ КЪМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ КОИТО СТРАДАМЕ,А НЕ ОТ РАЗЛИЧНИ ЕТНОСИ,НИЕ КВО СМЕ ВИНОВНИ,ЧЕ *** СА КРАДЛИВО
418
3
 
6
 
! Отговори
без преди 14 години
никаква толерантност към тая *** !!! Някой им пусна мухата, че и те имат права! Всеки да си знае мястото, а тяхното не е сред българите!!!
417
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Толерантност - това е вид компромис, който правиш временно с идеята, че макар да не ти харесват много нещата, очакваш те да се променят с времето. Защото с толерантността си си дал време на толерирания да направи нещо за себе си, а не да ти бърка живот. Българина ще стане толерантен към циганита само когато те започнат да се държат като членове на българското общество, а не като пиявици, които само смучат/крадат от него! Никакво значение няма цвета на кожата - важно е какви са хората!
416
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
55% ли? Това е лъжа! Другите не са живели близо до такива , затова са толерантни. *** е куче, а и на него му харесва да бъде такъв.
415
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Европа смята *** за кучета и затова ни плаща по 200 милиона годишно да й ги гледаме,като праща периодично кучкарите си евреи да проверят как са животните...Аз също смятам *** за кучета и съм готов да отворя първата ФЕРМА ЗА ***,ако ми платят от Брюксел по 10 000 евро на *** годишна издръжка!Ше ги раня със сланина и царевица да се пръскат от дебелина и да не мислят за глупости!!!И джоба ми ще бъде пълен!Айде, Брюксел, дай!
414
1
 
5
 
! Отговори
Белфаст 09 преди 14 години
Къде по света има подобна интеграция,а отворковци такива от "Отворено Общество?"Навсякъде където има кюмури,има и зла полиция,и а са зинали, а са ги размазали по стените.Така е в Испания, Франция, Англия...Защото *** смрадльовци са мързеливи и крадливи където и да отидат.Видяхте ли в Северна Ирландия Румънските ръждивци как ги посрещнаха и изпратиха - с тухли, бутилки и коктейли ***!Направо заря и топовни салюти! Интеграция ли, ***? Не позна - плантация!
413
1
 
3
 
! Отговори
расист преди 14 години
а етническите *** толерантни ли са към етническите българи, които живят в *** гета, или в *** села???, аз не искам да ги приобщявам, и да виждам какви са мизерници, само проблеми с тях, ае тая РОМКА да дойде да ми прави кавали!!!
412
1
 
3
 
! Отговори
bastchker преди 14 години
инт6ересно кога този който е написал статията е живял сред роми- нека опита...нека попитат англичаните, които си продадоха имотите и се върнаха в Англия.ако така виждат изхода , да се омитаме и ние час по-скоро..?
411
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Нетолерантност ли????Къде я видяхде бе хора тази нетолерантност у българите?!Ще станаем нетолерантни когато спрем да издържаме перманентно безработните ироми,които живеят на соц.помощи!!!Които не си плащат тока,водата и на всичкото отгоре се чудят как да ми разбият вратата за да ми вземат и малкото което ми остава след като си платя сметките тяхните и моите,защото съм сигурна ,че ВиК и енергото си калкулират техните задължения и в моите сметки!И имат наглостта да ме упрекват в етническа нетолера