От другата страна: Боклукчията

Последна спирка – "чистотата", и как се озоваваш там
11 мар 2010 10:05, Екип на Dnes.bg
56

 

Как стигаш до „чистотата“. Трима души днес разказват какво са искали, пък какво е станало.

В пет поредни дни Dnes.bg показва отвътре пет професии и нещата, за които не подозираме в тях.

Пожарникари вече разказаха как спиш, след като си видял дете да умира в огъня.

Пилот обясни колко е страшна бурята и кое е най-тежкото, което може да се случи горе, на няколко хиляди метра над земята.

Ватман разкри онази част от работата му, която не забелязваме, докато се возим на трамвай и която го прави доволен.

В петък камерата ни ще покаже това, което вижда водачът на метрото, докато с часове пътува по тъмните тунели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
ot 61 преди 14 години
tapotiq
48
0
 
5
 
! Отговори
гурбетляк преди 14 години
И аз съм в Германия, винаги връщат 3те кофи перфектно подредени, без да докосват цветята до тях, почистват евентуално нещо паднало окло тях, влизат през метална врата на двора, как веднъж не ги чух, как веднъж не я забравиха отворена... смятайте по-образованите им хора как изпипват нещата... после що заплатите им били 10 пъти по-големи - ми хората си могат повече още от време оно...
47
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 14 години
Имам впечатления от много държави-навсякъде трудът е уважаван и се работи с достойнство,независимо на каква позиция си.
46
0
 
0
 
! Отговори
Весо преди 14 години
Хареса ми много поредицата. Продължавайте така, но да коментирам. Живея в село (10000 жители през зимата и 30000 през лятото) на 50 км. от Мадрид и познавам тримата българи, които работят в чистотата, но за заплати от 4000/5000 ? не знам.Вземат със извънредния труд около 2000,(много повече от много испанци и чужденци). Всеки българин тук иска да работи в чистотата, държавна работа, осигуровки, но уви не може.И работят предимно испанци.
45
0
 
5
 
! Отговори
Тодор преди 14 години
В Испания тва е една от най добре платените работи и не можеш се уреди никога там... трябва и баща ти да е работил тва... смисъл престижно е не като тук
44
0
 
16
 
! Отговори
Елена преди 14 години
Трябва всички, които хвърлят по земята *** да ги пращат на обществено полезен труд да видят какво е! Не може всеки да хвърля и да си казва..."то има кой да почисти след мен". Ние в боклучарник ли живеем????
43
0
 
8
 
! Отговори
prost преди 14 години
Потвърждавам наблюдението на 45. И парите дето се взимат са доста. За справка, бизнеса с чистотата е изключително доходоносен по цял свят. В бг лапат само отгоре и не им дреме за работниците, стига да има достатъчно желаещи, а такива във време на криза има.
42
6
 
0
 
! Отговори
;) преди 14 години
От другата страна: Боклукчията от "***". ... прасетата ще ме разберат.
41
1
 
4
 
! Отговори
ot izvora преди 14 години
Az jiveja v Germania i ve4e vijdam pove4e nemzi otkolkoto turzi da se zanimavat s 4istotata.No moga da kaja , 4e obleklata im vinagi sa 4isti i la6tat zarazlika ot balgarskite.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Германия пак малцинствата чистят, предимно турци.
39
0
 
14
 
! Отговори
NIKI преди 14 години
Ще се радвам ако направят рпортаж за шофьорите на линейки. Винаги съм се питъл какъв им е живота.
38
0
 
16
 
! Отговори
Suzana преди 14 години
Хора, научете и възпитайте на първо място вас самите и след това децата си да изхвърлят *** на определеното за целта място - а не зад храст, зад гърба си и т.н. И се опитайте да събирате и изхвърляте *** си разделно - отначало може да си мислите, че ви отнема много време, но се свиква. Така помагате на природата и на себе си. Благодаря.
37
0
 
1
 
! Отговори
iceman преди 14 години
Absolutno se prisiedinqvam kim komentarite na Chico,Oggi i Migro.Az jiveq v Avstriq tuka si6to horata koito rabotqt tazi rabota vzimat mnogo pari.Rabotata ja rabotqt predimno avstriyci,za edin 4ujdenec e po4ti nevazmojno da vleze v takava rabota.
36
0
 
16
 
! Отговори
papo преди 14 години
SRAMNA RABOTA NQMA!!!
35
0
 
5
 
! Отговори
hmm преди 14 години
naistina mnogo dobar reportaj .. horata si q varshat rabotata i nqmat nishto protiv.. tova e istinska rabota a ne da sedish zad byroto i da spish kato pyn
34
0
 
18
 
! Отговори
IND преди 14 години
Браво на Dnes.bg за добрия репортаж! Винаги съм се прекланял и уважавал хората, които си вършат съвестно работата независимо каква е тя. За служителите от чистотата мога да кажа само добри думи - стараят се хората, занимават се с едно от най-мръсните неща, но въпреки това вършат добре своята работа - и ако си според вас населеното място, в което живеете е мръсно, то това е така най-вече заради хората, които не се съобразяват и изхвърлят *** където им падне.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
dnes.bg, знам, че често ви хулим, заяждаме се и такива неща, но тук определено се прекланям. Одобрявам с две ръце поредицата "От другата страна" и с най-голямо удоволствие бих изгледал още куп клипове по темата. Искрено ви благодаря. И все пак за да не бъде коментарът ми без нито една простотия, бих искал да добавя, че се радвам, че Костов не е опорочил И тази ваша инициатива :)
32
0
 
11
 
! Отговори
.. преди 14 години
Прекрасна идея са филмчетата. Интелигентни и достойни хора работят в чистотата. Поздравявам ги.
31
0
 
16
 
! Отговори
Migro преди 14 години
Аз живея в Канада и мога да потвърдя че и тук е като в Швеция по отношение на работата в чистотата. Много добре заплатена и предимно местни я работят защото иска много връзки за да се почне а имигрантите нямат. Не знам дали от комунизма си го носим това чувство че едва ли не това е 'срамна' работа но във всеки случй са ни доста изкривени представите и до ден днешен.
30
0
 
6
 
! Отговори
Oggi преди 14 години
Ziveia v Svecia,i tuk bokludzia 4uzdenec,njama,samop rusi svedi!!Zaplatata po4va ot 2500 evro nagore,demek kolkoto edin inziner.....

Спонсорирани публикации