Парното поскъпва непоносимо от 1 юли

Топлото в София скача с 11%, в Габрово – с 35%
29 май 2010 07:00,
298
Парното поскъпва непоносимо от 1 юли
Снимка: Булфото

Шоково поскъпване на парното в някои градове на страната от 1 юли прогнозират експертите на държавния енергиен регулатор. Парното в страната трябва да поскъпне с до 35 процента, съобщи bTV.

Още в четвъртък председателят на комисията регулатор Ангел Семерджиев предупреди, че ни чакат непоносимо високи цени и че се търсят всякакви резерви повишението да бъде по-малко.

Според огласения днес проект за нови цени – парното в София и Пловдив ще поскъпне с около 11 процента, а във Варна увеличението ще достигне 22 процента.

Най-голямо повишение ще изпитат абонатите в Габрово – 35 процента, следвани от Сливен – 31%. Утеха ще изпитат само абонатите в Бургас, където цената ще се понижи с половин процент.

В Перник, където ТЕЦ-ът е на въглища, топлото ще поскъпне с около 15 процента. Експертите още не знаят какво ще е точното увеличение на цената на природния газ. Твърде вероятно е увеличението да се окаже още по-голямо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
NIE TEZI SI SMETKI NE MOJEM DA PLATIM
247
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Честито ви от бат' ви Бойко!!! От днес и по-често ще се радвате на подобни честитки!
246
6
 
9
 
! Отговори
до 270 преди 14 години
абе ***,не гледаш ли че цяла България плаща парното на софиянци,което е на загуба по принцип. ако приходите от провинцията секнат,парното в София ще се увеличи поне 3 пъти
245
0
 
13
 
! Отговори
arabin преди 14 години
Някой би ли ми дал добър отговор на въпроса "как да се отърва от тези монополисти, парното" правят каквото си искат и ти казват, че неможеш да се откажеш. Само не ми казваите, продай си апартамента, макар, че само това е алтернативата
244
7
 
5
 
! Отговори
ппанцхо преди 14 години
Като изкарвате по 300 лв *** месец,що висите в София?продайте си апартаментите и си харчете парите: )))Ама не...да ревем е по-весело.в повечето градове топлофикация няма...И да има тя ще е частна и цената ще зависи от печалбата,която би прибрал организатора на подобно мероприятие...такъв е принципа ...сори...Който не вярва да иде да пита Бай Тошо,или горбачов,който ни резна издръжката...не ревете на народа моля,смешно е!
243
0
 
6
 
! Отговори
ppancho преди 14 години
Червена помия е много хубав юзърнейм.Просто помията ,която се излива ми идва в повече."България е продадена и предадена"...ей ***,плащай си сметките...и не злоупотребявай с това "НИЕ" кои ние...аз внасям данъци да цоцаш ти...тва ли трябва да стане...да го има "ние"
242
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
откакто ГЕРБ дойдоха на власт поскъпнаха тока,водата,горивата,парното,цигарите..абе да си ходят,гласувам против тях!
241
2
 
7
 
! Отговори
бай Пешо преди 14 години
Важно да не пипат порното.А тези , които имат парно , те да му мислят.
240
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чел съм ... няколко пъти. Не намерих нищо обезпокоително в плана. Теб какво точно те притеснява в него, О'Боже на интелекта ?Помним социалистическото време. Помним бананите само по Нова година. Помним свободата да живееш в който искаш град. Помним и как обикаляхме света без проблем. Помним манифестациите в прослава на Партията майка. Помним и Белене - този център за преквалификация, съчетан с СПА процедури и пълноценна почивка (за цял живот). Много неща помним.
239
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 261Ако беше чел Ран-Ът щеше да знаеш какво ни притеснява *** такъв. Не съм комунист но трябва да призная че по социалистическо се живееше 100 пъти по-добре, отколкото при тая въшлива демонокрация!
238
2
 
9
 
! Отговори
Dorcel fan преди 14 години
Оф първоначално се уплашич, чета" Порното поскъпва " и се стреснах, обаче после ми улекна на душата ,като разбрах че не съм прочел добре :)
237
2
 
8
 
! Отговори
Kanev преди 14 години
Bravo Gerb bravo!!! Znaete li koga shte glasuvam za vas poveche? Na Kukuvo lljato!!!!
236
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кое точно в планът РАН-тъ те притеснява. Би ли споделил за нас, 'непросветените'. Къде точно в плана се дефинира 'предателството' и 'продажбата' на България ?
235
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не само това. Панелките се строяха от строителни войски. Отгворността за качествено строене беше нещо което се случва на някой друг.
234
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ocertava se tejka zima
233
0
 
9
 
! Отговори
БАу преди 14 години
От думите ти за "панелките" лъхти оптимизъм, за съжаление неоправдан! Случайно съм строителен инженер и случайно поназнайвам бая за този тип строителство. У НАС може строителните материали да са били качествени тогава, но това и тогава и сега НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! Нека да не ти напомням за плановете на петилетката и за преизпълнението им, за качествената продукция на почти всички предприятия(под предприятия разбирам и дейностите). Ако не вярваш, питай и други необременени с пристрастия!
232
4
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
за 252 пост-Не, просто на времето комунистите ни учеха на един предмет-политикономия.Там са обяснени някои неща като за неграмотници като мен, после живота ме научи на останалото, а и това, което прочетох за плана РАН-ЪТ в нета и коментарите към него от по-учени от мен хора ми отвориха очите.България е предадена и продадена още 1989 година, в момента живеем оттова, което все още можем да продадем, като ***-клошар , живеещ от старо желязо.Но и то е на привършване.Лека вечер.
231
4
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Панелките са проектирани за минимум 50 години живот.Минимум.Може спокойно при добра поддръжка да стигнат 60-70.А и както знаеш, едно време менте цемент и арматурно желязо нямаше, а и имаше контролни органи не като сега.До към 2040 година спокойно ще изтраят панелките, а за по-нататък-няма какво да се притесняваме, 2050 година няма да има Българи в България, според официално изследване .Шегувам се, разбира се.Истината е една-протекционизъм на малкия и среден бизнес, на производители и износители.
230
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a pornoto poskypva li ito?
229
1
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Аз искам д апопитам - долара като от 1.70 стана за година 1.22, парното поевтиня ли?!? ПАК ПОСКЪПВАШЕ!!! А сега поскъпва "заради долара"?!?!?! Това е пълна дивотия и подигравака, ама явно ние сме балъците...дано бавно се мъчат тези, които смазаха пробития нардо в тая държавица!!! Правят ни на пълнои маймуни, и ни се смеят после... Плюя на всички политици и продажници...аз скоро май ще се изнасям...не се търпи вече...