Парното поскъпва непоносимо от 1 юли

Топлото в София скача с 11%, в Габрово – с 35%
29 май 2010 07:00,
298
Парното поскъпва непоносимо от 1 юли
Снимка: Булфото

Шоково поскъпване на парното в някои градове на страната от 1 юли прогнозират експертите на държавния енергиен регулатор. Парното в страната трябва да поскъпне с до 35 процента, съобщи bTV.

Още в четвъртък председателят на комисията регулатор Ангел Семерджиев предупреди, че ни чакат непоносимо високи цени и че се търсят всякакви резерви повишението да бъде по-малко.

Според огласения днес проект за нови цени – парното в София и Пловдив ще поскъпне с около 11 процента, а във Варна увеличението ще достигне 22 процента.

Най-голямо повишение ще изпитат абонатите в Габрово – 35 процента, следвани от Сливен – 31%. Утеха ще изпитат само абонатите в Бургас, където цената ще се понижи с половин процент.

В Перник, където ТЕЦ-ът е на въглища, топлото ще поскъпне с около 15 процента. Експертите още не знаят какво ще е точното увеличение на цената на природния газ. Твърде вероятно е увеличението да се окаже още по-голямо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
5
 
! Отговори
БАу преди 14 години
Накрая те поздравявам за логически обвързаните умозаключения по- долу! Действителни мисля, че точно така ще стане, както си го описал и не виждам друга развръзка, защото ние НЯМАМЕ икономика, на която да разчитаме. Ние нямаме и търговски потенциал с мизерната си покупателна способност. Ниве вече нямаме и природни дадености, които експлоатирайки правилно да оцелеем ако не да просперираме. Ние нямаме нищо, тогава за какво друго мислиш, че предстои?!Финалното ти изречение е това,което ни очаква!
227
1
 
4
 
! Отговори
БАУ преди 14 години
За цитирания план си прав и на мен ми е известен даже съм попрочел нещо от него! Лошото е, че го следваме и не го опровергаваме! Нека все пак да не забравяме, че "планът" е писан от разумни, учени и професионалисти, че е логичен и затова не бива да се учудваме, че се случва точно така! Колкото до жилищата, нека те попитам до 10 години всички "панелки" ще са физически извън строя- тогава какво, как я мислят СЕГА тези, за които тъжиш?!
226
0
 
6
 
! Отговори
БАУ до Червената... преди 14 години
Тука нали всички разбират от футбол, от управление и най- вече от икономика! Хайде сега разбирачите да намерят коя да е книга по макроикономика и да прочетат встъпителната страница! Повече нищо не ми обяснявай! Всички, за които ми говориш са свикнали някой друг да мисли и решава вместо тях, а те да недоволстват и акъли отстрани да дават, че така или иначе било по- добре. Да, ама тоя манталитет води до изчезване, защото не е нормален!
225
3
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Разбира се че си прав, на кредит вечно не се живее.Но каква е алтернативата?Прлодажба на апартамента за по-малък, после продажба на малкия и квартира, после няма какво и да продаваме и какво правим? Връщаме се насело и започваме и там да продаваме каквото е останало.За 20 години изяждаме това, което са правили поколения наред, и после какво правим?Отнякъде чми е познато това, от къде ли?...Сетих се, имаше един план РАН -ЪТ.Народът беден, лишен от собственост и работещ за жълти стотинки????
224
3
 
3
 
! Отговори
БАУ преди 14 години
Никак! Затова пък също никъде не пише, че е задължително живеенето в апартамент, при положение, че не можеш да си го позволиш. Навсякъде по сета хората живеят според възможностите си, а ни е се опитваме да се правим на богати, харчейки и живеейки като богати. Да, ама няма да го бъде! Пак ти казвам, да са мислили овреме, нещата бяха видими много отдавна или искаш да ми кажеш, че животът на кредит е вечно възможен, или искаш да ме убедиш, че вечно ще консумираш без да имаш с какво да плащаш!?
223
3
 
3
 
! Отговори
голям праз преди 14 години
Аз си купувам дърва и зимния период ми излиза отоплението 200-250лв. дреми на .... колко вдигат парното като има будали да им ползват услугите хак им е. Като не ви устройва режете трабите и край на мача за теца иначе само си чешете изиците.
222
0
 
6
 
! Отговори
така ни се пада преди 14 години
Интересно на какво отгоре увеличават в Сливен парното при положение, че не са на газ а използвсат въглища. Явно и сливенските бракониери се възползват от целокупоното вдигане на цените. Какво ще правят Слоивналий в тоя град само *** ще останат и мутрите които си правят каквото поискат начело с Лечков.
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тоя номер го знаем :) Всяко лято ще вдигаме парното с МНОГО проценти и всички скачат против поскъпването... И като дойде момента ами айде ще го овеличим с наполовината от първоначалните проценти и тогава хората вече не скачат и си мислят, че им се е разминало..
220
1
 
7
 
! Отговори
цъ цъ цъ преди 14 години
Накрая ще принудят хората масово да си изрежат тръбите към парното, за да се откачат най-сетне от тях за винаги! Развод ще има, както са я подкарали да вдигат цените! Как все не им стига, при положение, че четем - главоломно падане на цените на петрола по международните пазари и от сорта - а при нас - всичко главоломно, но уви - нагоре! Ненаяли се!Ще преминем на печки "*** любоФ" и на дърва и въглища - ще се върнем ми се струва май към пещерния период!
219
0
 
7
 
! Отговори
do 237 преди 14 години
Само до преди 2 години повечето в големите градове имаха възможност да се видят с пари с които да решат да правят нещо смислено. Но повечето избраха да не правят нищо - тя панелката вечно щяла да поскъпва... Такова птиченце изгониха от рамото си...
218
0
 
8
 
! Отговори
Горчив реалист преди 14 години
В долнопробното порно каквото се случва ежедневно в географското понятие напъващо се да изглежда на държава именуваща се кой знае за какво България (защото такава държава и то с достойна история е имало преди 6 века) най-малкия проблем е вдигането на цените на парното, цигарите, алкохола, бирата или каквото още се сетите. Рибата, както е казал народът се вмирисва откъм главата, а народната мъдрост винаги е помагала да намерим истината за причините за жалкото ни състояние.
217
2
 
2
 
! Отговори
az преди 14 години
lesno ima kat ne ti haresva se otka4ash :) ako ne mojesh 4estito da ne ste hodili v selata s toplofikacii elate v stara zagora si4ko si ni e na 6 :) hubavi jeni lesen dostap ot ediniq do dr krai na grada nqma toplofikaciq nqma eon nqma cez :)
216
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Крайно време е за ефективни протести. И... масово неплащане на сметките за парно, че и за тока и за водата. Аз лично нямам парно в къщи, но ще подкрепя ефективни протестни дейсвия. И се чуда как все още има хора които да не са се отказало от това парно, хайде масово всички да си спрат радиаторите че да видим тогава, да си вдигат цените като щат. Е, ние, които сме без парно не сме умрели, даже се радвам, че я намам тази "придобивка".
215
1
 
12
 
! Отговори
Parcuc преди 14 години
Да си имаме такава хубава родина и да ни изгонят от нея ши*аните политици е повече от възмутително. Аз лично съм на 25години скоро отивам да карам магистратура в Западна Европа и изобщо няма да се връщам в тоя ***. Те и *** почнаха да емигрират, накрая ще останат само нашите стари родители в тоя Абсурдистан и някой умник ще излезне с предложение да няма пенсии изобщо и хората да работят до гроб за по 300-500лв да може да се "върже" бюджета...
214
3
 
4
 
! Отговори
x преди 14 години
POSTEPENNO PO4NAH DA SE UVERQVAM 4E 6TE Q TARSIM TROYNATA KOALICIQ
213
1
 
16
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
60 % от живеещите в тези апарнтаменти, за които пишеш, са ги получили по наследство от бащи, дядовци или роднини.40% от живеещите пък са ги купили на времето след дълга работа и внасяне на лихвоточки, чакане на ред за купуване.100% от тях едва ли някога през живота си ще си купят друго жилище, та те едвам свързват крайщата.Как едно семейство, с един работещ, издържащ и ученици например, ще си направи изолация, ще сложи слънчеви колектори , ще смени дограма и всичко с една или две заплати ?
212
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
крайно време е да кажем баста на тази шайка грабители -да излезем и да ги пометем .СТИГА ВЕЧЕ ВСИЧКО СЕ ВДИГНА ДО НЕБЕСАТА-БАСТА НА БОКО ТИКВАТА
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честито!!!
210
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз ли нещо не съм нормален, но не може да се продължава така.Много хора сега са без работа а цените си скачат за световно.Обръщам се към Вас българите защото аз съм чужденец.Вас не ви ли притеснява цялата тази история.Това не са нормални неща.
209
6
 
15
 
! Отговори
nono преди 14 години
ИСКАХТЕ БОКО ТИКВАТА ИМАТЕ ГО И ПЛАЩАЙТЕ СМЕТКИ ДО БОГА-КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗРИТАМЕ ТАЯ ПАСМИНА БОКО ТИКВАТА ,ЦВЪ -ЦВЪ И НЕДОНОСЧЕТО ДЯНКОВ