Млекомат: Срещу лев – литър пълномаслено мляко

Апаратът вече работи на централния пазар в Стара Загора
7 юни 2010 17:00, Екип на Dnes.bg
132

 

 

Първият у нас млекомат заработи на централния  пазар в Стара Загора.

Машината наподобява кафеавтомат и срещу 1 лев пълни еднолитрова бутика с пълномаслено, пастьоризирано мляко. 

Млякото в апарата, който е собственост на Земеделския институт в Стара Загора, е под непрекъснат контрол. 

При евентуален проблем с температурата или парата за обеззаразяване  на съдовете например млекоматът изпраща веднага електронно съобщение на Регионалната ветеринарномедицинска служба.

Според директора на инспекцията д-р Генади Ганчев в бъдеще всеки фермер ще може да си купи такъв апарат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
1
 
! Отговори
Ei rakovski преди 13 години
Lubo ,jiv li se bre ,katolik?Skapahme se bratko a kvi unazi byahme .Bureto ,ti i az Boichinovzi 1976-77.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
искаме и в софия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...а после искаме и СИРЕНЕМАТ.....САЛАМИМАТ...МЕСОМАТ...ХЛЯБОМАТ...ДОМАТИМАТ....
119
0
 
9
 
! Отговори
Радина Траянова преди 13 години
Първо, не е истина, че млекомата в Стара Загора е първия! Такъв отдавна има в гр. Раковски.Второ, млякото наистина е много хубаво, истинско, дори се подквасва и хваща каймак. Това от сухо мляко малко е малко трудно да стане.Трето, хигиената е най-строго контролирана, както и показателите на самото мляко.И престанете да пишете глупости, гледайте малко по-позитивно на добрите начинания!!!
118
0
 
5
 
! Отговори
Велико преди 13 години
Айде чакаме такива машини и в София, че ми омръзна да давам по 1.80 - 2 лева за литър мляко....
117
0
 
4
 
! Отговори
asd преди 13 години
Чак се дразня като чета, то бива *** ама чак пък толкова... Четете първо и тогава коментирайте.. До 115: млякото е пастьоризирано и тогава е сложено в машината и естествено е охладено... Те хората са го измислили не си мисли че откриваш топлата вода.
116
3
 
3
 
! Отговори
radoslav преди 13 години
хаххах...не се вкисва,а...пълномаслено..а бе как може да има толкова будали на този свят се питам.Мляко което не прокисва,не е мляко,както и няма вече "жива" бира,която след 48 ч утаява "парцали"-сегашната е само спирт,консерванти и боя
115
1
 
8
 
! Отговори
...... преди 13 години
Хубава е идеята за такива машини. Вчера видях такава за чорапи на известен български производител. Преработена от за вафли и напитки - за чорапи. :D Цената на чорапите беше 0.85 лв. при положение, че същите в магазин са към 2 лева!!! За колкото повече неща се направят такива машини толкова по-добре. Заобикалят се гадните паразитиращи на наш гръб търговци!!! :D
114
0
 
7
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Браво за чудесната инициатива! Освен че е прясно, наливното мляко може да се налива в една и съща опаковка, така ще спестим много *** на Земята.Сега пожелавам да видя и такива машини за олио.
113
2
 
3
 
! Отговори
asere преди 13 години
Този "младеж"или магаре от видеото на 00:31 не може ли да говори малко по-за пред телевизията;"Нооу е хуу,свежо е,готино ее иии...деам" Голям палачор.
112
0
 
6
 
! Отговори
КИЛ преди 13 години
В РУСЕ НЯМА ТАКЪВ МЛЕКОМАТ.ПОСТАВЕТЕ НЯКОЛКО НА ГРАДСКИЯТ ПЛОЩАД И ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА ОТ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ !!!!
111
0
 
13
 
! Отговори
До 115 преди 13 години
Ами не се вкисва. Вече около месец взимаме от такъв млекомат и млякото е наистина пълномаслено, дори не е пастьоризирано. Не се пресича. Продават го охладено на 4 градуса. Плюс това си има и табела с измерванията за качеството на млекото
110
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо слагате минуси на "КРАВА". В такъв автомат сипаното прясно мляко ще се вкисне за часове! Просто ще пълнят контейнерчето със сухо мляко и ще работи на принципа на кафе-автоматите. Да се произнесе Министерство на здравеопазването - нали контролират Закона за храните? А храна, без данни за произход и състав, не би трябвало да се продава.
109
2
 
0
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
Или майка.......? хахахахах
108
12
 
5
 
! Отговори
az преди 13 години
Това мляко ПАК е ***, но поне ще е на заслужаваща си цена! И да е направено от сухо мляко, консерванти и вода, пак повече ще си струва, ако не друго поне заради парите. ИСТИНСКО мляко е онова, което НЕ Е ОБРАБОТВАНО ПО НИКАКЪВ НАЧИН! Не бива да го пастьоризират, а щом това правят, може и друго. За истинското мляко е важно само кравата да е ЗДРАВА! Тогава си го взимаш и го вариш! Това е мляко, не тия буламачи! Но поне по-евтинко, а не хем да си даваш парите, хем химиите да пиеш.
107
0
 
5
 
! Отговори
млекомата преди 13 години
...от твойта крава ли или коза, или овца ?
106
3
 
12
 
! Отговори
Петър Любов Делчев преди 13 години
Пастьоризираното мляко е опасно за вашето здраве ! Прочете, поинтересувайте се ! Освен това сирене и традиционно кисело мляко се правят от сурово мляко ! Пак ще си купувам от бабите явно !
105
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ъ,много ми тряат млекомати - аз суча директно от мойта.....
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А може ли да направят автомат, по скоро кабинка, в която да стои една кака и като си пуснеш левчето и тя почва да те дои?
103
7
 
2
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
Що ли не го пуснат този автомат в София, щото до 2 дена няма да го има и самия автомат камо ли млякото в него.Такава бандитска държава сме ,че сигурно ще трябва и охрана да му сложим анавтомата.
102
1
 
6
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
Пълноценно друг път.Пием си нишестето и му викаме мляко.Хайде да се опитаме да го вкиснем това "пълноценно "мляко.По скоро ще ми вкисне мозъка да го чакам.

Спонсорирани публикации