95% от СРС-тата са за подслушване на телефони

По-малко от 3% се използват като доказателства в съда
Обновена: 19 дек 2010 13:58 | 19 дек 2010 13:57,
51
95% от СРС-тата са за подслушване на телефони
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

95% от всички прилагани СРС-та са за подслушване на телефони. Това съобщиха от ръководството на Националния антикриминален и антитерористичен форум (НААФ).

По данни на форума по-малко от 3% от СРС-та се използват като доказателства в съда, а при по-малко от 1% се издават присъди.

Тихомир Стойчев, председател на НААФ и бивш Директор на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП), през 1991-1992 г. каза, че бившите агенти на Държавна сигурност, сред които бяха огласени имената на наши посланици, няма от какво да се срамуват.

Тези хора са работили, спазвайки тогавашната конституция и в този смисъл, не може да се каже, че са престъпници. Стойчев обаче ги обвини, че не са изразили несъгласие срещу приемането на лустрационния закон от предишния парламент.

Председателят на НААФ добави, че самият премиер Бойко Борисов е имал отношение с много от сътрудниците на бившата Държавна сигурност.

"Излизат имената на бивши служители и сътрудници на ДС, но не и на тези, които са ликвидирали икономиката, промишлеността и селското стопанство", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересното е какво ли намират в телефоните та знаят пак и да искат моя се опитва на няколко пати до тв да ми пищи та питам аз какво ли някои *** го интересува пак и какво говоря белким пак е и пак важно пак и да е важно ко му влиза в работата в 21 век сме не сме аборигени освен ако не злобата и зависта както е при некои де само като те видят и го правят та да им е удоволствие
48
0
 
6
 
! Отговори
Винету е жив преди 13 години
Премиерът: Празникът на Кирил и Методий го свързвам с агнешка плешка. Защото само тогава майка ми готвеше агнешка плешка
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сашо Диков заяви току що че и него подслушват
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицаи от пловдивска криминална полиция използват ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СРС-ТА.....И имената им знам и когато имам възможността,когато му дойде времето, ще си потърся правата...Нека се разгорещят още малко..СМЕЕ СЕ НАЙ-ДОБРЕ ТОЗИ,КОИТО ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ :)
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Де е Киро? На кирия! Така излиза. Даваме бюджетни пари за СРС-та, а по-малко от 1% от тях свършват ефективна работа в съда!
44
0
 
7
 
! Отговори
Верния отговор преди 13 години
Лъжа е, че съм казал за българите, че са лош човешки материал. Тази лъжа беше инсценирана и пусната от враговете", заяви още премиерът. Записът на думите му показал, че няма такава фраза.Една лъжа като се повтори 100 пъти, няма да стане истина, каза Борисов. Той отрече думите на Кънчо Стойчев, че за подслушване са похарчени сто милиона лева."Сто пъти обясних, че са под 25 милиона", каза министър-председателят. По думите му, като се има предвид, че около 30 процента от събрания материал става доказателствен материал, че записите от ДАНС и подобни служби, се ползват само за информация, не ходят в съда, това е огромен процент.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема такава държава.
42
1
 
16
 
! Отговори
Нане Шопски преди 13 години
Кадъната Етем изсмука стомилиона за телефон 112 . Сега Цецо Гестапото ще ни пие още веднъж кръвта за да може да ни подслушва безцелно . Ще се продават записи , ще се ползват за шантаж на политици да му мислят и тези дето кръшкат . Помнете ми постингът че след много крадко време ще има убиства на базата на купена информация от срс-та. Борисов нареди и на Минко Съсела да презонират София че да може да откраднат пари от уж новия стадион и затвор .Геури за Европейско Развитие на Башибозука ГЕРБЛегенди за Бойко:Четвъртия закон на Нютон: не се е*авай с Бойко Борисов.Бойко Борисов е преброил до безкрайност два пъти.Бойко Борисов не е здрав, като бик, те са здрави като него.Има два типа жени: такива, които искат да спят с Бойко Борисов и такива, които искат да спят с Бойко Борисов отново. Митьо Пищова твърди, че е спал с повече от 5 000 хиляди жени през целия си живот. За Бойко Борисов това е само "скучен петък".
41
0
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 13 години
Имам наблюдения,че никои не говори по същество по телефона.Защо се дават и къде отиват тези грешни пари.Мирише ми на политици и ченгета.
40
1
 
12
 
! Отговори
Така е преди 13 години
Разберете бе хора,подслушването на хора е престъпно деяние,ако ви накарат да подслушвате някого не се хващайте на въдицата.Ако някой нарушава законите,рано или късно той ще попадне под ударите на ЗАКОНА.ПОДСЛУШВАНЕТО Е КОМУНИСТИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО!
39
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А колко от СРС пълнят личния Цецов архив с компромати?Това че не ги бива СРС-тата не вълнуват Цецо.Него го вълнува, как да "гушне" поредния апартамент и да събере повече компромати!
38
3
 
22
 
! Отговори
Nabludatel преди 13 години
Немога да повярвам.Цецо "дългото ухо "кандидат за президент от листата на ГЕРБ.Tа той нарушава законите на страната с подслушването си на всички граждани в БГ.
37
1
 
18
 
! Отговори
Andreshko преди 13 години
Какъв ви е проблема г-н Борисов?Ако става въпрос целят социалистически блок,в които беше и България бяхме идеологически противници,а сега сме не само приятели,но и част от Европейският съюз.Просто времето е друго.Вие като бивш член на БКП също сте им идеологически противник,но когато отидете в Брюксел не ви гледат като техен бивш идеологически противник,нали? Sega prosto GERB reshi da pravi politicheska chistka.
36
0
 
20
 
! Отговори
кака Сийка преди 13 години
Как ще не е ефективно подлушването? Я вижте физкултурника, как изразително чете извадки от разговорите на лекарите в НС! И даже въз основа на това ги обвини и осъди като "убийци". Сега, когато петорната ескпертиза показва, че няма престъпление....ще ги съди за разговорите. Всъшност, ако знаех, че толкова сушат, да съм псувал властта повече.
35
1
 
33
 
! Отговори
Драго преди 13 години
Не могат да наблюдават крадците, дето ми трошат колата пред блока почти всеки месец по веднъж, но мен зорко ме наблюдават на всяко кръстовище, снимат ме имам ли винетка и т.н. Накъде отива България?!
34
1
 
14
 
! Отговори
а преди 13 години
последен коментар за днесЕстеството на някогашните рапорти писани от "доносниците на ДС" и днешните СРС - та е едно и също. Но българите "пак са полудяли" - смърт за доносниците, да живеят доносниците!
33
1
 
23
 
! Отговори
а преди 13 години
Значи сме против някогашните "доносници" (агентите на ДС), но сме твърдо за днешните "доносници" (агентите на ДАНС и всякакви служби и службици, както и видни ГЕРБЕРИ, така между другото). Пак двоен стандарт. Против "агентите" във външната политика, където са безвредни за българското общество, но твърдо за агентите в управлението, където са определено зловредни?! Пак двоен стандарт и то глупаво обоснован, от типа: "Ей така, ми се струва, че трябва да бъде ... Не съм ного сигурен, обаче ...,"
32
0
 
7
 
! Отговори
а преди 13 години
Не съм гласувал за човекът постнал тази сметка, но към теб имам въпрос - Да, може и да са 14 лева на човек годишно, но малко ли са?! Ефективно ли е разходването на тези средства, които пак са излезли от нашите джобове като данъкопладци, за да ни подслушват противозаконно. Защото преди малко коментирах с каква цел може да се използват СРС, а резултатите показват, че не са използвани за такива цели. Тогава защо?! Пък и подкрепа във форумите: "искам да бъда подслушван"?! И 14 лева да са ...
31
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
Някои коментарчовци тук изглежда много държат да покажат, че не могат да делят на 7: според онзи "Бай Брадър" от коментар номер 20, 100 милиона делено на 7 милиона българи" приблизително равно на "1300лв на всеки българин за всеки месец."....Човеко, 100 делено на 7 е малко повече от 14 - т.е. пада се по 14 лв. на човек - ама не на месец, а на година... И да оставим, че се е намерил човек, който да напише някаква абсолютно невярна "сметка", ами са се намерили и 20 души "харесващи" това...
30
0
 
18
 
! Отговори
Фен от Село преди 13 години
"Излизат имената на бивши служители и сътрудници на ДС, но не и на тези, които са ликвидирали икономиката, промишлеността и селското стопанство", добави той. /Интересно Защо?Защото точно на тези другари на съвестта им тежат едни 500 милиарда от приватизация които бяха откраднати. Те са живи и здрави и никой не ги закача . Децата им се изучиха в чужбина имотното състояние им е превъзходно и а повечето от тях от 20г не са напускали парламента.