Влаковете спират на 10 март, заплашват синдикатите

Срещите за предотвратяване на стачката не постигнали резултат
5 мар 2011 08:15,
109
Влаковете спират на 10 март, заплашват синдикатите
Снимка: Булфото

Стачка в БДЖ все пак ще има – влаковете ще спрат на 10 март, съобщиха железничарските синдикати към КНСБ и КТ “Подкрепа”, цитирани от „Труд”.

През седмицата бяха проведени две срещи между профсъюзите и ръководствата на БДЖ и Национална компания “Железопътна инфраструктура” в опит стачката да бъде предотвратена. Резултат обаче не беше постигнат.

“На срещите си пролича, че и в БДЖ, и в НКЖИ търсят сближаване на позициите. Но не ни предложиха нищо съществено. Така че решението за стачка остава в сила”, обяви председателят на стачния комитет на Синдиката на железничарите в България Димитър Динев.

Плановете са в четвъртък влаковете да спрат предупредително за един час, а на следващия ден - 11 март, започва безсрочна ефективна стачка.

До решение за крайната форма на протест се стигнало след неизпълнение на съществени условия от колективните трудови договори на двете жп дружества.

Към всичко това е добавя и подписването на заем от Световната банка за преструктуриране на БДЖ, срещу който трябва да бъдат съкратени 2800 работници. Според синдикалистите, парите дори няма да послужат за модернизация на железниците, а за покриване на стари задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ви плюя на бг ***.
85
1
 
10
 
! Отговори
TT преди 13 години
Абе,момчета,вземете научете малко правописа!Срамно е да правите правописни грешки,още повече в заглавията!!!
84
2
 
18
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
БЪЛГАРИТЕ СТАЧКИ НЕМОДАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ ЗАЩОТО НЕСА ЕДИНИ...АКО БЯХА НЯМАШЕ ДА ИМА 500 ГОДИНИ,,,,,ТРЕБВА ДАСЕ НАУЧАТ ОТ ..ГЪРЦИ И ТУРЦИ ТАМ СТАЧКИТЕ СА ПОЧТИ ЕЖЕДНЕВИЕ..
83
4
 
17
 
! Отговори
явер преди 13 години
Спокойно е, всичко ни е наред, просто един Р А Й . Да живее ГЕРБЕРИСТАН..... А ако говорим сериозно, трябва да ги подкрепим.Време е да започнем изграждането на ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. Да сложим началото.Макар да се съмнявам, че трудещите се от Ж.П. ще излезат.Колкото излезнахме и на 03.03.12 ...............
82
3
 
21
 
! Отговори
Дядо 130 преди 13 години
Срамна работа, едно държавно предприятие и не могат да плащат!
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми кой ще кара тиквите,бе.....
80
1
 
13
 
! Отговори
до стачкоизменник преди 13 години
Първо за да си стачкоизменник трябва да си стачкувал,второ на твоето мнение му казват позиция,трето за да бъде БДЖ на ниво държавата трява да е инвестирала в нея,четвърто явно нищо не разбираш от железница,защото лесно не се става железничар!
79
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БДЖ е единственото останало държавно предприятие. Естествено е че и него ще искат да приватизират като останалите 2200 държавни предприятие. Там се шири корупция от писалката до локомотива.
78
23
 
6
 
! Отговори
Стачкоизменник преди 13 години
Щом не им се харесват условията, които държавата предлага за работа имат възможностда напуснат, все пак не са крепосни селянина БДЖ! Ще внесем работници от Китай или Индия. То бива изнудване, ама такова не бива! Не стига, че возят при първобитни условия, не стига,че рискът да не стигнеш за дето си тръгнал с влак е огромен, ами и ще ми стачкуват! Който отиде на стачка да се третира като самоотлъчка и аут, така условията на кредита ще бъдат даже преизпълнени!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 69Защото влака е по-лесна мишена. Ти как си прадставяш една композиция да спре, ако констатират, че е хвърлен камак. А пък и в повечето случаи разбират за хвърления камък само хората от съответния вагон или купе. Ако *** хвърли камък по автобус, щофьора ще слезе с щангата.
76
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
a kraino vreme e da pokajeme 4e i ni e mojeme da pravime sta4ki kakto e v po cial sviat a nesamo da imitirame sta4ka zastoto i na tova ne se nau4ixme za tia 22 godini
75
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
za jalost nie bulgarite ne sma sposobni da napravime i edna sta4ka a puk na tia izmisleni preospeli biznesmeni deto pi6at tuk ste kaja vidiaxme kolko ste kudurni zatova firmite v 4astnia sektor faliraxa za edin mesec i samo revete i nisto 4itavo nenapravixte to barem nesto ka4estveno da proizvejdate a to samo bolkluci nikoi niama da vi kupuva boklucite
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички железничари имат карти за безплатно пьтуване.На всяка гара има каса за закупуване на билети.Кой е виновен кондукторите да сьбират пари.На кой е тази железница?
73
2
 
16
 
! Отговори
las bolas преди 13 години
Депесарите са най-силното автомобилно лоби, което има интерес да няма железници и работи всячески за това. Заради *** и компания има вероятност да сме първата държава с фалирали държавни железници.
72
1
 
7
 
! Отговори
Александър преди 13 години
STACHKATA STE OTVORI MNOGO RABOTNI MESTA Прав си ще има доста свободни места в министерски съвет :) все трябва се почне от някъде да се разкара това слабоумно правителство
71
3
 
11
 
! Отговори
ЩОМ ,ТРЯБВА... преди 13 години
...ДА СТАЧУВАТ ХОРАТА---БОРЯТ СЕ ЗА ХЛЯБА СИ!!!МЕН ,НЕ МИ ПРЕЧИ----НЕ ПЪТУВАМ ЗА НИКЪДЕ!
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък съм "За" стачката. Независимо от мотивите.Това блато там трябва да се разбълничка. Толкова години как проблемите само се замитат под килима.Стачката е един добър катализатор поне малко да се радикализира обстановката.
69
1
 
3
 
! Отговори
OT BSP преди 13 години
STACHKATA STE OTVORI MNOGO RABOTNI MESTA
68
7
 
8
 
! Отговори
Вагонедка - до 65 преди 13 години
В БДЖ ли работиш умна главо? Много ясно, че не искам с работата която върша, с данъците които плащам, да се плащат заплати на хрантутници. Както всеки знае най-сладка е държавната работа! За една работа която се върши в частно предприятие от един човек, в държавното ще вземат трима! Имам наблюдения над работата в БДЖ. Като са ти малко парите и много работата си намери друга, почни свой бизнес - кой ти е виновен, че си *** и непредприемчив!?
67
2
 
14
 
! Отговори
До 59 преди 13 години
Юнион Ивкони е на Доган. Останалите не знам, но сигурно и те са негови или на подобни персони, та въпросът наистина е риторичен. Риторичен е и въпроса защо *** хвърлят камъни по влаковете, но не и по автобусите.