В кабинета ще държат по-здраво „нишката на комуникацията”

Борисов, Трайков и Дянков коментираха скандала АЕЦ „Белене”
Обновена: 10 апр 2011 20:01 | 10 апр 2011 16:06,
230
В кабинета ще държат по-здраво „нишката на комуникацията”
Снимка: Dnes.bg

Официалното откриване на Световния шампионат по мотокрос в Севлиево беше избрано за фон на изясняването на вътрешноправителствените недоразумения около АЕЦ „Белене”.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на енергетиката Трайчо Трайков и вицепремиерът Симеон Дянков коментираха заедно пред репортерите изводите от скандала с подписаното споразумение за централата.

Първият извод е, че се е „скъсала нишката на комуникацията”.

Миналата седмица директорът на НЕК Красимир Първанов подписа с „Атомстройекспорт” документ, за който според енергийния министър, нямал мандат. Затова Трайков обяви, че уволнява Първанов. После се оказа, че действията на шефа на НЕК са съгласувани с вицепремиера Дянков и Първанов май няма да бъде увалнен, но Трайков е с последно предупреждение.

Сега министър, вицепремиер и премиер се разбрали, че вече „тези моменти, в които недобрата комуникация е довела до някакви недоразумения ще бъдат много правилно адресирани”.

Проектат за АЕЦ „Белене” остава в министерството на Трайков, но важните решения вече ще бъдат съгласувани с ресорния вицепремиер Симеон Дянков.

Премиерът обобщи  извода за тримата - когато се възложи на вицепремиера или на министъра задача, той не е едноличен играч. Затова се създава комисия.

Тя ще се занимава с цялостната финансова рамка на проекта и в нея вече влизат експерти от финансовото миситерство. Целта е максимален брой добри финасисти да мислят по цената на евентуалния проект, обясни Дянков.

Финансовият министър трябва да изготви и задачата към консултанта, който да ни каже каква е цената на централата, какви са тежестите и колко ще струва токът от нея.

По отношение на бъдещето на проекта АЕЦ „Белене” изводът остава – строим, ако е изгодно.

В неделя сутринта премиерът попитал Трайков дали е за или против проекта. Отговорът бил, че е за, ако цената за износ на тока ще е изгодна за държавата и е против, ако не е.

Няма окончателно решение и за съдбата на Красимир Първанов. Тя ще бъде решена на събрание на директорите на БЕХ следващата седмица.

С тяхното решение Трайков ще иде при премиера, за да реши той, дали Първанов ще бъде уволнен или „да му търсят друга работа”.

Това зависело от рoлята на шефа на НЕК в „късането на нишката на комуникацията”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
6
 
! Отговори
RAMBO-PARVA KRAV преди 13 години
DA KAJEME ISTINATA NA NARODA ZA BOIKO BORISOV.TOI E BIL OHRANA NA TODOR JIVKOV,BIL E PARTIEN CHLEN NA BKP,RABOTIL E ZA DARJAVNA SIGURNOST,BOIKO E BIL ZNAMENOSEC SRED KOMUNISTITE,BORISOV E BIL GEROI NA SOCIALISTICHESKIA TRUD,I IMA ORDENI.DOKATO NARODA E RABOTIL ZA PO 120 LEVA NA MESEC,TO BORISOV KATO OHRANITEL NA TODOR JIVKOV I CHLEN NA BKP E VZIMAL MESECHNO PO 800 ILI 900 LEVA MESECHNA ZAPLATA BIL E DOVERENO LICE NA BAI TOSHO.RAKOPLIASKAL BURNO NA BKP I NA BALGARO SAVETSKATA DRUJBA,TVARD KOMUNIS
192
2
 
6
 
! Отговори
АЕЦ преди 13 години
КАК ОТ ГЬОЛ,НЕНУЖЕН ПРОЕКТ,ИЗЛИШНА ЦЕНТРАЛА, БОКО ИЗВЕДНЪЖ СЕ ОБЪРНА НА 180 градуса.НИЩО ЛОШО АКО Е ПОУМНЯЛ ВНЕЗАПНО,ЗАЩОТО ЦЕНТРАЛАТА Е АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМ ЗА ИЗПОСТАЛЯЛАТА НИ ИКОНОМИКА.КОЛКОТО ДО БЕЗОПАСНОСТТА- ТОВА Е ДРУГА,МНОГО ВАЖНА ТЕМА И ДОБРЕ,ЧЕ АКО Е ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НЯМА ДА СЕ СТРОИ ПО БОКОВО ВРЕМЕ.ЯВНО СИ Е ЗАРАБОТИЛ ТЛЪЪЪСТА КОМИСИОНА И СЕГА ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН.КАТО ГЛЕДАМ КАК ХВЪРЧИ ЦЕНАТА НА СТРОИТЕЛСТВОТО КОМИСИОНЪТ ЩЕ ЗАПУШВА МНОГО УСТИ-ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА АМЕРИКАНСКИТЕ МУ ДРУГАРИ.
191
2
 
8
 
! Отговори
Разказвач преди 13 години
Вървял си Боко из гората и срещнал Червената шапчица.-- Къде отиваш, *** ***?-- попитал той.-- Отивам при др. Путин, нося му палачинки с пчелен мед, печено пиленце и сладко от смокини с орехи, за десерт...-- изчуруликала малката сладурана.-- О, ненагледна моя, миличка Червена шапчице, дай си кошничката за да не ти тежи, аз знам по- пряк път до др. Путин, ще му я занеса, ще го целуна по бузката от твое име и ще му поднеса обяда на тепсия. Отишъл наш Бойко при Владимир Владимирович, а той като видял щастливата му морда, го глътнал заедно с кошницата, уригнал се на българско и печено пиле и потрил доволно ръце. Поуката е, колкото и да си раболепен и угодническо мазен, няма да избегнеш злочестата си съдбата.
190
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 13 години
Гледам трайчо - мъчно ми става. Изнасилен горкия. Празни бюрото трайчо - по ще се харесваш доде се бръснеш и пак ще те пиша с голема буква. Ако им метнеш оставка нищо нема да ти направят ако сега се пенят и със сигурност запалашват.
189
3
 
3
 
! Отговори
Разказвач на приказк преди 13 години
Вървял си Боко из гората и срещнал Червената шапчица.-- Къде отиваш, *** ***?-- попитал той.-- Отивам при др. Путин, нося му палачинки с пчелен мед, печено пиленце и сладко от смокини с орехи, за десерт...-- изчуруликала малката сладурана.-- О, ненагледна моя, миличка Червена шапчице, дай си кошничката за да не ти тежи, аз знам по- пряк път до др. Путин, ще му я занеса, ще го целуна по бузката от твое име и ще му поднеса обяда на тепсия. Отишъл наш Бойко при Владимир Владимирович, а той ка
188
2
 
20
 
! Отговори
Бойкова РБ преди 13 години
Кво стана бе господин Борисов, нали точно ти беше против АЕЦ "Белене" кво толкова почна да защитаваш. Да не ти напълниха джоба руските олигархи с долари а? От теб и от твоето правителство никъв "***" нестава. Долу мутрите от власта.
187
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 13 години
Трайчо - до оня ден голям мъж. Абе огъна се пред бруталната бруталност на бруталния тип - кандидат диктатора. Трайчо е с очила - чело е момчето интелигент. Банкянския троглодит такива ги сгъва като зидарски метър.
186
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВНИМАНИЕ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА !Неделя, 10 април 2011 СофияЩатни агитатори във Фейсбук и Туитър назначава ГЕРБ за кандидатпрезидентската си кампания. Това предвижда специална стратегия на Цветан Цветанов, представена днес на пленума на милиционерската партия.За целта ще им бъдат отпуснати 18 млн лева (пари на данъкоплатците).По 10-15 младежи във всеки град ще хвалят омразните тикви в интернет форумите. Те ще имат и специалната задача да хулят опозицията и да превъзнасят кабинета.Хакерски екип от 15 души ще следи работата им. 20. Фейсбук началниците от София ще контролират колегите си по места и ще проповядват партийните цели в интернет форумите на националните медииТе от много време на сам ползват младите *** от Младежкото крило на ГЕРБ за техните долни цели. Това са долни и некадърни кариеристчета, които са готови на всичко да се докопат до кокала (подобно на празноглавите им некадърни батковци), които за 20 месеца унищожиха БЪЛГАРИЯ ..
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който иска, да се маха от България. Като гризнете дръвцето, си е ваш проблем.
184
2
 
13
 
! Отговори
Агент 007 преди 13 години
Руското име на Боко е Боря Борисович.
183
0
 
13
 
! Отговори
Зън - зън преди 13 години
Нишката се е скъсала. Много хора дърпат конците. А насам, а натам. Комуникациите са важни. Особено като звънне червения телефон. Сега поредният консултант трябва да ни каже колко ше струва Белене и колко тока. Как така ще се уволнява някой, нали трябва да му се търси друга работа? И като заговорихме за нишката си спомням как моят Премиер на една среща пред всички и ТВ камерите видя едно висящо копче на сакото си, бръкна в джоба си и с една запалка изгори конеца. Късат се нишките!
182
1
 
15
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Румбата гледа като облъчен със сто ренгена!Все едно е ходил на гледачка, която му е гледала на водка!На Боко мозъка му се рее в облаците!Живее в някакъв измислен свят където той е добрият,ра всички останали са врагове и му правят задкулисни капани!На хер Флик му се губят някакви си милиард и половина и се чуди как да вържи бюджета!Затова от недоспиване очите му са червени и подути,сложил си е слънчеви очила, като някой селски ерген е излезнал!Трайчо стиска зъби и ближи рани от приятели-предатели
181
3
 
14
 
! Отговори
онзи преди 13 години
За кой кандидат бихте гласували на президентските избори: Меглена Кунева 39.65 % (404) Бойко Борисов 2.85 % (29) Волен Сидеров 1.57 % (16) Стефан Данаилов 20.41 % (208) Надежда Нейнски 10.21 % (104) Няма да гласувам 25.32 % (258) Брой гласували: 1019
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес нафтата се качи от 2.44 на 2.49 браво Бойко само празни приказки
179
0
 
2
 
! Отговори
Крас преди 13 години
Според ме ти си глупав защото не мислиш .
178
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според Костов Борисов е направил 180 градуса геополитически завой.Тоест посокота е Москва.
177
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на ББ пак някой му беше крив.абе човек стига си ставал сутрин с **зъ напред.
176
1
 
6
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Що пък да не направим и 3 АЕЦ !Ей това простотията не ходи по-гората!
175
0
 
7
 
! Отговори
руско признание преди 13 години
Ето какво си признава Комерсант:"Трябва обаче да се има предвид, че Белене е единствената АЕЦ, която Русия би могла да построи на територията на Евросъюза в средносрочна перспектива. Затова руските атомници са заинтересовани българската врата към ЕС да не бъде захлопната", пояснява Независимая газета.
174
0
 
6
 
! Отговори
Абревиатура преди 13 години
Петканов, Борисов, Дянков, Трайков- Простите Българи Духат Таратора