Напрежението расте*

Изблици на насилие в София, Пловдив, Варна и Бургас
Обновена: 26 сеп 2011 22:24 | 26 сеп 2011 20:24,
1984
Напрежението расте*
Снимка: Dnes.bg

Изблици на насилие избухнаха тази вечер на много места в страната по време на протести по повод случилото се в Катуница.

София

Първоначално протестиращите тръгнаха от НДК към площад "Народно събрание", който бе отцепен от полицията.

Пред парламента стотици скандираха "Мафия" и "България, освободи се". Протестиращите започнаха да хвърлят и стъклени бутилки.

След това протестиращите се насочиха към сградата на джамията "Баня Баши" в столицата, но бяха пресрещнати от кордони с полицаи в района на Министерския съвет. Целият район е блокиран, движението е затворено.

Разгневени скандиращи започнаха да хвърлят камъни по униформените, както и да трошат по пътя си, да обръщат кофи и контейнери, да мятат столове от заведенията, през които минават.

27 души са задържани в столицата, съобщиха от МВР. Четирима от арестуваните са непълнолетни.

Пловдив

Протестиращи, с и без маски, се събраха на пловдивския площад "Съединение". Скандирайки откровено расистки лозунги и вулгарни определения за политици, протестиращите тръгнаха към Аджасан махала и Столипиново, населени предимно с роми, видя екип на Dnes.bg.

На площад "Съединение" протестиращи нападнаха журналисти на bTV, камерата на екипа е счупена. Свидетели разказват за сблъсъци между протестиращи и полиция.

Няколко буса на жандармерията вече са се отправили към ромските махали на Пловдив. Засилено полицейско присъствие има и около Джумая джамия.

47 души са задържани до момента, съобщиха от МВР. Сред тях предимно фенове на футболните отбори "Локомотив" и "Ботев"-Пловдив.

Варна

Счупени стъкла на прозорци на домове и търговски обекти има при протеста в морската ни столица.

Около 500 души тръгнаха на поход към квартал "Максуда", плътно следвани от полицейски кордон.

Варненската полиция твърди, че е успяла и е отблъснала протестиращите от ромските райони на града.

Няколко души са арестувани. Един от тях е кандидатът за кмет на града Костадин Костадинов. Той е задържан, когато шествието стигнало ромските квартали. Засега няма данни за пострадали.

Бургас

Продължава шествието на спонтанно организиралите се бургазлии във връзка със случилото се в Катуница. Напрежението обаче ескалира, след като протестиращите забелязаха в района на централна жп гара три жени от ромски произход. Те се опитаха да ги хванат, но бяха възпрепятствани от полицията и жените успяха да избягат, съобщава "Фокус".

През цялото време на протеста има засилено полицейско присъствие. Около 500 са в момента протестиращите, като от полицията опитват да ги разпръснат.

До момента са задържани трима души, като все още не са ясни причините и дали ще им бъдат образувани досъдебни производства.

Велико Търново

В града протестиращите минаха с плакати и скандирания през предизборните щабови на БСП и ГЕРБ.

Пазарджик

Протестът в града приключи. В него участваха над 200 ученици и младежи, които се събраха на централния площад "Константин Величков"  Те издигнаха плакат-надпис "В памет на Ангел и Павел".

След това всички участници започнаха да скандират "българи- юнаци" и развяха националния трибагреник. Полицията осигури спокойното протичане на протеста, който приключи без инциденти.

Плевен

Протестът в града е завършил с пожар на партиен клуб на ДПС. В непосредствена близост до него се намира и партийна централа на БСП, но помещението не е пострадало от огъня.

Протестиращите в Плевен са искали да отидат в индустриалната зона на Плевен, където има ромско гето. Те обаче са били спрени от полицията.

*информацията е актуална към 22,25 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1984
Още по темата: пловдивКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
7
 
! Отговори
Миролюба Бенатова преди 12 години
Изписаното за мен в коментарите долу са долни лъжи!Никакви тройки и никакви четворки не правя със синовете и внуците на Цар Киро!Всъщност много обичам Цар Киро и съм единствено негова. Много си падам по *** ***!
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СРАМОТА: СЛАВИ СЕ КЕФИ НА ЦАР КИРО """Но комент!
1
 
0
 
! Отговори
дада преди 12 години
Докога ше си траем време е да покажем кой комаднва , или да тарпим наше е решението дали сме мишки или лъвове като на герба на знамето na velika Bulgaria
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, ефенди Борисов, кой ти е виновен пак Тройната коалиция или Прехода, както *** се обясни вътрешния ти министър? Кой ти е крив, че МВР-то ти е ПРОБИТО И КОРУМПИРАНО ЦЯЛОТО, НАЧЕЛО С МИНИСТЪРА ТИ?! А Борисов продължава да реже лентички. Този път в Пловдив, където зрее бунт, той се прегръща с Георги Гергов и подарява лентичките си на Румен Петков.Тая власт май сама ще се обеси на собствените си бутафорни ленти.
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страната кипи в бунтовни настроения. Хиляди излязоха по площадите на Варна, София, Пловдив, Бургас. Никоя партия не стои зад протестите, както се опитват да внушат определени журналисти и медии, слуги на управляващите. Очевидно подценена от тях бе мощната социална мрежа Фейсбук, както и Интернет, който Цветанов и Борисов, слава богу, не могат още да забранят, където хората комуникират и се организират светкавично.
5
 
1
 
! Отговори
MAFIATA преди 12 години
VIE PRODALJAVAITE DA SE ZANIMAVATE S *** A NIE MAFIATA GLEDAME SEIRA I TOVA E GOLIAM KEF ZA NAS KU4ETO LAE KERVANA VARVI.
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...утре още повече хорае да излезем !!! Какво ще направите ***, целият Български народ ли ще арестувате? Кой ще ви храни тогава, търтеи мръсни ?!?
14
 
2
 
! Отговори
ботеф плофдиф преди 12 години
Ас са казвам Камен на 12 гудини сам от Мало село и додех ваф Пловдиф да протистирам за българкото и метах камани да демунстрирам колко милеа за българското ама додоха тапи пулицаи да *** бият. Ф даскалото иам само шистици та сам интилигентно момче и бадещето на България.
3
 
9
 
! Отговори
ПОМАКА преди 12 години
Абе, българи, какво чакате да ви изтрепят до крак ли искате, разните там мързеливи ***, крадливи ченгета и самовлююбени телевизионерски кратунковци ли?То, бива бива, ама тази *** държава до къде ще стегне с това некадърно бездействие в полза на олигарсите, Царчета, Барони, Бойковци, Доганци и всякакви крадливи Мангалци.Аман, от ***, ей време е помаците да вземат да управляват тая държава, че глейдай до къде ще докарате, да ви избиват като кучета, безобразните му там ***.
8
 
1
 
! Отговори
дааааааааа преди 12 години
слави трифонов - нема такава държава които иска да си я пусне тая песен много е жярна
2
 
5
 
! Отговори
free преди 12 години
а така намериха все пак начин да отклонят вниманието от шистовия газ точно така занимавайте се с някъв *** мафиот а през това време проклетите богоубиийци юдеи от шеврон ще получат разрешителното което искат и когато се усетите вече ще е късно както винаги
0
 
5
 
! Отговори
Margina преди 12 години
Питай в първото РПУ там го знаят :)Но без бой не казват
0
 
7
 
! Отговори
дада преди 12 години
Няма даржава без нардо разберете го тва
0
 
14
 
! Отговори
до форумите преди 12 години
Домът на Маргините случайно да е общоизвестен.... а?
0
 
16
 
! Отговори
ДО 1790 преди 12 години
НЕ СИ ПРАВ, ЗАЩОТО БОРБАТА ЗА СВОБОДА НИКОГА НЕ Е БИЛА И НЯМА ДА БЪДЕ ОБРЕЧЕНА КАУЗА !!! ТОВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ТАКА САМО АКО ВСЕКИ СИ МИСЛИ КАТО ТЕБ ! НО ЗАМИСЛИ СЕ КАКВО БИ БИЛО АКО ВСЕКИ ОТ НАС СЪБЕРЕ КУРАЖА ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ С ПРИЗИВ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И ДА ИЗВОЮВАМЕ ЗАЕДНО СВЕТЛОТО НИ БЪДЕЩЕ ! ВСЯКА ОТ ГОЛЕМИТЕ НАЦИИ В МОМЕНТА Е МИНАЛА ПО ТОЗИ ПЪТ ! ЕДИНСТВЕНО ПРИ НАС НЕЩАТА СЕ ОТЛАГАТ ! НО СТИГА ТОЛКОВА ВЕЧЕ !
6
 
1
 
! Отговори
патриот преди 12 години
Ази съм патриод, додех от село да метам павета за българскуту и развевах знаме. Доведах и малкия ми син на 13 годйни да мета камани ама го арестоваха. Бахму и българската пулиция
1
 
20
 
! Отговори
дада преди 12 години
НЕ НА СТРАХА НАРОДЕ СЪБЕРИ СЕ !!! НЕКА УТРЕ ДА СМЕ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ НА УЛИЦИТЕ !!! НЕКА ДА СЕ БОРИМ ЗА СВОБОДАТА СИ !!! ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ ИСТИНСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ !!! *** ПРОИЗВОЛ СЪЩЕСТВУВА САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИЦИЯТА КОЯТО Е ТЯХНАТА МАША !!!! НЕКА УТРЕ ДА ИМ ПОКАЖЕМ !!! БЪЛГАРИЯ Е НАША !!!! НЕ ТАЗИ ИЛИ ОНАЗИ ПАРТИЯ !!! УТРЕ БЕЗ СТРАХ СРЕЩУ ТЕЗИ КОИТО ДНЕС БИХА ДЕЦАТА ВИ !!! ТОВА НЕ БЯХА ***, А ПОЛИЦАИТЕ !!! ПЪРВО С ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБО
2
 
14
 
! Отговори
от форумите преди 12 години
Позор! И за едните и за другите! Да не говорим, че намирисва на избори - само *** не би видял връзката. Единственото, за което си струва да се протестира в случая е равенството пред закона, някои от семлчагите да е протестирал пред домaе на Маргините, примерно ...А?
4
 
5
 
! Отговори
MAFIATA преди 12 години
VIE PRODALJAVAITE DA SE ZANIMAVATE S *** A NIE MAFIATA GLEDAME SEIRA I TOVA E GOLIAM KEF ZA NAS KU4ETO LAE KERVANA VARVI.
5
 
6
 
! Отговори
чук-чук преди 12 години
То не е лошо една *** автономия, Ашиме :)АШИМЕ, БРАТКО, АЗ ТЕ ПОДКРЕПЯМ ЗА *** АВТОНОМИЯ 100%Проект мой 1. ТЕРИТОРИЯ УКРЕПЕНА СЪС ЗИДАНА СТЕНА И БОДЛИВА ТЕЛ - ОБЩО ОКОЛО 4 МЕТРА 2. ОХРАНА - ДВОЙНА. ВЪНШНА ОТ БЪЛГАРИ И ВЪТРЕШНА ОТ ВАШИ 3. ЕНЕРГЕТИКА - ИЗГАРЯНЕ НА ***, УМРЕЛИ И ЖИВИ, В КАЗАНИ. ПРИ НЕДОСТИГ - ВНОС НА ***, ЛИБИЙЦИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ АРАБИ ПРИ ИЗГОДНИ ЦЕНИ

Спонсорирани публикации