Напрежението расте*

Изблици на насилие в София, Пловдив, Варна и Бургас
Обновена: 26 сеп 2011 22:24 | 26 сеп 2011 20:24,
1984
Напрежението расте*
Снимка: Dnes.bg

Изблици на насилие избухнаха тази вечер на много места в страната по време на протести по повод случилото се в Катуница.

София

Първоначално протестиращите тръгнаха от НДК към площад "Народно събрание", който бе отцепен от полицията.

Пред парламента стотици скандираха "Мафия" и "България, освободи се". Протестиращите започнаха да хвърлят и стъклени бутилки.

След това протестиращите се насочиха към сградата на джамията "Баня Баши" в столицата, но бяха пресрещнати от кордони с полицаи в района на Министерския съвет. Целият район е блокиран, движението е затворено.

Разгневени скандиращи започнаха да хвърлят камъни по униформените, както и да трошат по пътя си, да обръщат кофи и контейнери, да мятат столове от заведенията, през които минават.

27 души са задържани в столицата, съобщиха от МВР. Четирима от арестуваните са непълнолетни.

Пловдив

Протестиращи, с и без маски, се събраха на пловдивския площад "Съединение". Скандирайки откровено расистки лозунги и вулгарни определения за политици, протестиращите тръгнаха към Аджасан махала и Столипиново, населени предимно с роми, видя екип на Dnes.bg.

На площад "Съединение" протестиращи нападнаха журналисти на bTV, камерата на екипа е счупена. Свидетели разказват за сблъсъци между протестиращи и полиция.

Няколко буса на жандармерията вече са се отправили към ромските махали на Пловдив. Засилено полицейско присъствие има и около Джумая джамия.

47 души са задържани до момента, съобщиха от МВР. Сред тях предимно фенове на футболните отбори "Локомотив" и "Ботев"-Пловдив.

Варна

Счупени стъкла на прозорци на домове и търговски обекти има при протеста в морската ни столица.

Около 500 души тръгнаха на поход към квартал "Максуда", плътно следвани от полицейски кордон.

Варненската полиция твърди, че е успяла и е отблъснала протестиращите от ромските райони на града.

Няколко души са арестувани. Един от тях е кандидатът за кмет на града Костадин Костадинов. Той е задържан, когато шествието стигнало ромските квартали. Засега няма данни за пострадали.

Бургас

Продължава шествието на спонтанно организиралите се бургазлии във връзка със случилото се в Катуница. Напрежението обаче ескалира, след като протестиращите забелязаха в района на централна жп гара три жени от ромски произход. Те се опитаха да ги хванат, но бяха възпрепятствани от полицията и жените успяха да избягат, съобщава "Фокус".

През цялото време на протеста има засилено полицейско присъствие. Около 500 са в момента протестиращите, като от полицията опитват да ги разпръснат.

До момента са задържани трима души, като все още не са ясни причините и дали ще им бъдат образувани досъдебни производства.

Велико Търново

В града протестиращите минаха с плакати и скандирания през предизборните щабови на БСП и ГЕРБ.

Пазарджик

Протестът в града приключи. В него участваха над 200 ученици и младежи, които се събраха на централния площад "Константин Величков"  Те издигнаха плакат-надпис "В памет на Ангел и Павел".

След това всички участници започнаха да скандират "българи- юнаци" и развяха националния трибагреник. Полицията осигури спокойното протичане на протеста, който приключи без инциденти.

Плевен

Протестът в града е завършил с пожар на партиен клуб на ДПС. В непосредствена близост до него се намира и партийна централа на БСП, но помещението не е пострадало от огъня.

Протестиращите в Плевен са искали да отидат в индустриалната зона на Плевен, където има ромско гето. Те обаче са били спрени от полицията.

*информацията е актуална към 22,25 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1984
Още по темата: пловдивКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКИТЕ ПОДАВАЙТЕ ДОБРОВОЛНО
7
 
2
 
! Отговори
педерунгел преди 12 години
Напрежението расте, но българите си остават се същата ***.Нищо ново под слънцето!
1
 
16
 
! Отговори
Цеци преди 12 години
готови сме технически за шенген- поръчваш убийство - получаваш подарък от бг полиция почивка в 5 звезден хотел.браво на дон Цеци със 6те апартамента вече разбрахте откъде са парите за тях
1
 
4
 
! Отговори
dada преди 12 години
neka se otblagodarim na horata dali jivota si za Bulgaria i dano ne gledat kakvo stava s nas
1
 
7
 
! Отговори
късно е за интеграци преди 12 години
*** са на власт още от 09.09.1944г. , когато по време на така наречения" Народени съд" са викали "смърт, смърт" и с техните викове е избит цвета на българската цивилизация. През цялото време на комунизма у нас те бяха миропомазани и изхранвахме тъпите им деца. Сега отново с техните продажни гласове ни управляват най-различни мижитурки. Е как да няма после етническо напрежение. Ами те крадат всичко каквото видят. Няма живот от тях, ***.
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Законите еднакви ли са за всички?Кога ще потъристе отговорност от Вълка примерно? Който беше на подчинение на Руснака! Къде е Маджо?
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палене на махали ЩОМ НЕЩАТ ДА ЗДАВАТ ВЛАСТТА ТИЯ *** ГЕРБЕРСКИ ВАЩА КОЖА
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде е реда!
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом държавата почна да задържа и 12 годишните, е*би му майката, те са деца, те са импулсивни бе, вие нямате ли деца ви да ви *** майката, но и те са почувствали че има ГОЛЯМА НЕПРАВДА в тази държава, ние не сме срещу богатите, срещу сме безаконноо натрупаните пари, срещу продажните съдии, срещу продажните държавни чиновници, срещу своеволието, да ви питам аз, както боко попита, А какво стана с Йосив Йосифов - Йоско, къде е сега, в затвора ли е, къде е прокурорското чедо дето убиха двама влюбени?
1
 
3
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Свободата Санчо е на въха на копието.Ако не ви харесва просто не гласувайте за тях.
0
 
7
 
! Отговори
daad преди 12 години
Malcinstvoto e po-vajno ot Bulgaria te shte im donesat pobeda na izborite
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А смешника Бойко да нареди незабавното освобождаване на задържаните по арестите !!!!Това са Българи бре Мафиот СЕЛСКИ *** БОРИСОВ ***.......САМОТЕН
0
 
6
 
! Отговори
dada преди 12 години
ЙОВАНО,ЙОВАНКЕ ako q znaete taq pesen she znaete za kakvo sa zaginali tiq voinici
0
 
13
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
БОКО ТИКВО ПРОСТА И ЦОКО И ЦЯЛАТА ВИ МИЛИЦИОНЕРСКА *** НЕ БИИТЕ ДЕЦАТА НИ ЧЕ КАТО СЕ ВКЛЮЧАТ И БАЩИТЕ ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КЪДЕ ДА БЯГАТЕ *** ДОЛНИ
0
 
9
 
! Отговори
+ преди 12 години
Всички в Сандански да се организираме да изгоним сганта от Сандански !
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айдееееееееееее народе само ние сме истински в България , България напред към честни избори и честен живот , без мутри и *** в държавата ни ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА, БЪЛГАРИ ОТ МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА ИДВАЙТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ < НЕКА ПРОМЕНИМ БЪЛГАРИЯ ТЯ Е НАША
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София. 30 души са задържани в четири районни полицейски управления в София след протестите тази вечер. Това съобщи за Агенция Фокус Христо Терзийски, зам.-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Сред задържаните има 12-годишно дете и други петима непълнолетни лица. Всички лица са задържани за хулигански прояви, за неизпълнение на полицейски разпореждания, както и за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. В района на джамията Баня башъ те са хвърляли камъни срещу сградата, а в района на ул. Витошка са унищожили маси и чадъри на питейни заведения.
0
 
1
 
! Отговори
до 1811 преди 12 години
Аре бе ***.
0
 
9
 
! Отговори
до 1802 даааааа преди 12 години
Благодаря на това червено и мазно *** съм му затворил и сайта и предаването,аз такива гадни подлизурковци не мога нито да гледам нито да им слушам гъзариите и чалгариите.Сега да помогнем на всички българи Б-я се нуждае от нас които милеем за Родината за да не я превърнат в ***.Напред до пълен успех Бойко сгреши вместо да спечели бг малдежта той спечели ***,да го духа не съм комуноид но съм българин.
0
 
1
 
! Отговори
Киро ефенди преди 12 години
Айде народеееее, пуснаха турския сериал по битиви, тичайте да го гледате!