Родилка почина в болница "Шейново"

Бебето е спасено след спешно цезарово сечение
Обновена: 22 ное 2011 10:27 | 22 ное 2011 08:16,
141
Родилка почина в болница "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Родилка почина в “Шейново” в неделя вечертa. Бебето е родено живо след спешно цезарово сечение.

Починалата е 35-годишната Надежда Узунова от София.  Според лекарите жената е развила остър белодробен инцидент при постъпване в болницата.

Още по темата

Според близките на Надежда обаче смъртта й е резултат от лекарска грешка. Родителите й разказаха, че от болницата са я връщали няколко пъти, макар че била с контракции.  

Ръководството на болницата веднага уведомило председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, тъй като СОС е принципал на дружеството.

Общинските съветници са решили да съставят анкетна комисия, която да се запознае подробно с казуса и да излезе със становище. 

Наскоро болница "Шейново" беше наказана заради смъртта на друга родилка - 19-годишната Деяна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
16
 
8
 
! Отговори
гинеколога преди 12 години
Спокойно и без стрес= на платено. Пито-Платено. Дай за да получиш.Дори в турските сериали лечението е първо се плаща после всичко останало.
57
5
 
21
 
! Отговори
до бг лекар преди 12 години
Ти нормален ли си,какви идиотщини пишеш,всички сме били смъртни,скоро нямало да има кой да ни лекува,що за *** си ди бе докторе,що за *** си?Ами като започнем да измираме,само ти ще останвш на този свят за да разправяш на останалите живи какви *** сте били бг лекари.Оперирате младите момичета със секцио,за да точите пари от Здравната каса,безсрамници.Само с отнемането на лекарските права до живот,така малко ще се освестите и ще стъпите на земята,самозабравили се "доктори".
56
19
 
9
 
! Отговори
ива преди 12 години
Бременност на 35г си е опасно според мен. В такъв случай, се изисква допълнителни грижи при проследяването, а на немарливост!
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pak li abe taq bolnica trqbva da q zatvorqt i da nakajat nekadarnite lekari ne samo da gi za6titavat .Interesno ako be6e jena ili da6terq na nqkoi ot vlast ima6tite kak li 6te6e da se reagira togava sas sigurnost nqma6e da e po tozi na4in a 6te6e da ima nakazani.Dokoga obiknovenite hora 6te sa vtora raka
54
7
 
26
 
! Отговори
естествено раждане преди 12 години
Виждам много касапи им се транжират родилки . Я кажете бе "медици" , с кое не сте съгласни ? Не сте съгласни жените да имат спокойно раждане без излишен стрес и без да ги порите като риби ли ? Или смятате ,че бременността е болест ? Само не излизайте с номера , че раждането в болница предотвратява смърт , щото както личи от много статии , включително и тази , това не е така . В болница трябва да раждат само жени с усложнения , седалищно предлежание и от близнаци нагоре.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият добър екип на Шейново напусна след като без причина уволниха др.Драгие,всичките специалисти отидоха да работят в други болници..развалиха Шейново!!
52
8
 
17
 
! Отговори
доцента преди 12 години
Да живее бялата мафия ,наи-сетне настъпи време когато ние докторите станахме богати ,както е по света. Детето ми трябва да учи в чужбина защото е умно и трудолюбиво ,пари за това от къде,ами от там от където всички смучат , от вас народе мой,защото ви "обичаме".
51
2
 
21
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Най-страшното е , че няма правила и самоконтрол вътре в самата гилдия!!!Кога някъде е станал смъртен случай по вина на лекарите и те са били разследвани и наказани!!!Запомнете, самата здравна система е устроена така, нейният замисъл е бил да обслужва лекарското съсловие , а не пациентите!!!Ако това нещо се случи в Германия или Франция и е по вина на доктора, моментално автоматически доктора си събира багажа за затвора!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
50
4
 
28
 
! Отговори
..... преди 12 години
Тези лекари започнаха да убиват родилките като на война..... чак се чудя защо учат толкова много години......., ами то да започнем да си раждаме по домовете, както е било едно време.....
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
saglasna sam s va6eto mnenie samata istina e 4e lekarite v balgarij sa naj korumpirani no kadesa zakonite v balgarij slepi li sa prosta i nekadarna darjava jiveem
48
7
 
11
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
TRYABVA DA BYDAT OBESENI DO EDIN LEKARITE V TAZI SKAPANA, MUTRENSKA DARJAVA!!! KYDE SI TSVETANOV ?! KYDE E MBP???
47
4
 
35
 
! Отговори
До БГ Лекар преди 12 години
За съжаление повечето лекари започват "да спасяват каквото могат" след като са получили съответната сума! Морално ли е според Вас колегите Ви да искат 600 лв., за да предизвикат раждане на преносено бебе. Когато бащата едвам е събрал 300 лв. и отива да ги занесе, му казват: "Решихме безплатно да предизвикаме раждането". Но резултата е мъртво родено бебе!!!
46
7
 
27
 
! Отговори
Меси преди 12 години
По принцин всезвестно е ,че лекарите отдавна станаха търговци!Аз лично беден лекар не познавам!!Но като цяло мога да ги сравня с бакшишите...на едно ниво са ...като стане въпрос за пари...отврат...
45
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поклон пред всички свестни лекари,наистина!Но е крайно време някой да гръмне един-двама от *** с бели престилки,които петнят тази достойна професия и са поставили себе си над пациентите и над Господ!*** мръсни!
44
40
 
6
 
! Отговори
политик преди 12 години
Кое нещо е безплатно за да очаквате лечението да ви е безплатно , вие ***, мързеливи стоящи цял ден в нета неграмотници. Да *** всичките,не ходете по доктори като се оплаквате,лекувайте се сами ***.
43
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм родена в "Шейново", двете ми момчета също. Но преди "демокрацията". И съм запазила в сърцето си най-хубави спомени за раждането на децата ми, за отношението на персонала, за щастието с което ме дариха. Но алчността промени българите и изкара най-нехуманните им черти.
42
10
 
27
 
! Отговори
естествено раждане преди 12 години
Бременността и раждането не са болестни процеси че да се "лекуват" в болници . За да се избегнат усложнения се ходи на контролни прегледи през бременността , но напълно здрави родилки да раждат в болнична среда за мен е кощунство ! Раждането изисква родилката да се чувства защитена , спокойна и да бъде сред близки , а не да е разчекната на легло в една стая с още 5-6 като нея и разни касапи да я обиждат и мъчат, а после след като мускулатурата й се стегне от стреса да я цепят със скалпел.
41
6
 
19
 
! Отговори
maleto преди 12 години
лекар и на снимка да го видиш -бой. това е положението.всички са един дол дренки.възползват се от болните хора и това е.болни дал господ и никога няма да свършат, затова лекарите са такива помиари.знаят ,че винаги ще имат работа.най голямата корупция е при тях,но никой не ги закача.всеки говори за полицията ,че били най корумпирани.едно е да ти вземат 10 лв. за колан,друго да си платиш 1500лв.за избор на екип.това е законно но ако не платиш ,последващото поведение на лекарите се казва -бездействие и се наказва от закона.
40
4
 
29
 
! Отговори
Гери преди 12 години
ТИ КОЙТО СЕ ПИШЕШ БГ ЛЕКАР, ИМАШ ЛИ ИЗОБЩО ЧОВЕШКИ ЧУВСТВА?ТЕ И ДРУГИТЕ СА КАТО ТЕБ ЩОМ НЕ ИМ ПУКА ОТ СМЪРТА НА БЕБЕ ИЛИ РОДИЛКА."СМЪРТ ИМАЛО"....АМИ НАЛИ ЗА ТОВА "УЖ" СТЕ ВИЕ ЛЕКАРИТЕ.ДА СПАСЯВАТЕ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ КОГАТО Е ЗАСТРАШЕН.АМА ДА УМИРАТ ЖЕНИ ПРИ ЕДНО РАЖДАНЕ, ТОВА Е БЕЗУМИЕ!
39
2
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Каква стъкмистика бе байно? Филмът беше на NG ,това не може да се крие 30 години .Просто хората са професионалисти, обичат си държавата и децата. А вие се изродихте в голямата си част и сте подчинени на Меркурий, а не на Хипократ.