ДКЕВР очаква предложение за по-ниски цени на газа от октомври

Изготвят се разчетите на „Булгаргаз“ за потребеното гориво от април досега
Обновена: 4 сеп 2012 15:00 | 4 сеп 2012 14:36,
19
ДКЕВР очаква предложение за по-ниски цени на газа от октомври
Снимка: архив Reuters

Ако от „Булгаргаз” бъде предложено намаление в цената на газа, ние ще го приемем с удоволствие. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, коментирайки поредното поскъпване на автогаза, наблюдавано въпреки подписаното миналата седмица споразумение с руската компания "Газпром" за отстъпка в цените на доставките за България, предаде "Фокус".

Цените на природния газ се определят на тримесечие.

Договорката с „Газпром“ за ценова отстъпка от 11% при доставките на горивото за тази година, което влиза в сила със стара дата от април т.г., беше постигната с подписаното споразумение между министъра на енергетиката Делян Добрев и изпълнителния директор на „Газпром“ Александър Медведев.

Шефът на държавния регулатор припомни, че природният газ има стабилизираща роля за общото състояние на пазара и в тази връзка е естествено очакванията на всички в страната да са насочени към успокояването на цените.
Като припомни, че цените на газа се влияят от същите фактори, като тези при останалите горива, Семерджиев посочи, че при синьото гориво все пак се наблюдават устойчиви цени за разлика от петролните продукти.

Според него това е от съществено значение за топлофикационните дружества, които от своя страна трябва да формират съответните цени за парното през зимния сезон.

Министърът на икономиката Добрев още миналата седмица беше твърде пестелив на прогнози за това как подписаното споразумение с руската компания ще се отрази на вътрешните цени. Окончателното решение за цената на газа ще бъде взето едва след като бъдат готови разчетите на „Булгаргаз“ за потребеното гориво от април до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Да като онези 11% дето уж щяха да намалят сметките на редовните платци а отидоха за ПРИКРИВАНЕ КРАЖБИТЕ(неплащането) НА МУТРИТЕ. Но няма да дочакат и само тези с психически отклонения не го разбират. Имах си хас прекупвачите да не "оберат луфта".Аде великите гЪзовици да опъват маркучите до Румъния, Турция и Сърбия.Еии то с маркучи не ставало тю и аз тъпака да не знам.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧАКАЙ, ЧАКАЙ ОТ УМРЯЛ ПИСМО!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като излезе на яве етерната енергия, ГАЗЪТ ще ни го предлагат за жълти стотинки, ама никой няма да го иска! Палячовци!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък очаквам тате да ми купи колело.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е боко сега да говори тоя ***,или пак ще се крие като долен ***.Защо след като цената на едро пада с такъв процент веднага по газстанциите цената скочи ,къде е сега комуниста сикаджия ,какво му е мутренското обяснение
12
0
 
3
 
! Отговори
simo преди 11 години
А нещо по въпроса за новата такса електромер ???
11
0
 
12
 
! Отговори
глупост преди 11 години
ОБЗЕЛ НИ Е ОКТОПОДА И В ЕНЕРГЕТИКАТА,ТРАЙЧО СИ ГЛЕДА ЖИВОТА,КАК ЩЕ СЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА,КАТО ПОЛУЧАВАМЕ ВСЕ ПО ВИСОКИ СМЕТКИ,САМО НА СЕМЕРДЖИЕВ ЛАКАРДИИТЕ ДА СЛУШАМЕ НИ СТИГА,ОМРЪЗНА НА ХОРАТА ДА СЛУШАТ МАФЬОТИТЕ КАК ГРАБЯТ И НЕ МИСЛЯТ ЗА НИКОЙ ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ.
10
0
 
11
 
! Отговори
men преди 11 години
"Договорката с Газпром за ценова отстъпка от 11%в сила със стара дата от април т.г., беше постигната с подписаното споразумение " измамниците постигат споразумения за отстъпки а дефакто цената на газта се увеличава за потребителите нещо не се връзва цялата схема... пак гласувайте ....! да ви е честито на всички !
9
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Все едно вълкът да почне да пасе трева,вместо да яде агнешко,Ангелчо отново ни баламосва както за тока
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДКЕВР очаква предложение за по-ниски цени на газа от октомври,очаквайте си го, по скоро Румен Петков и Волен Сидеров да станат семейство,отколкто газа да ПОЕВТИНЕЕ.
7
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Стига сте лъгали мезерници такива.Искам само един от тях да получава чисто 300рв.месечно да си плати сметките за тока ,газта,тмобилните телефони на семейството си .Храната и облеклото на децата .Стига са баламосвали хората .има една поговорка *** народ лесно се управлява.Ние да гледаме само *** да им плащаме тока .социални надбанки да им даваме а нашите деца боси и голи да ходят.Затова Българската държава ще стане *** ,а българите малцинство.Но тава няма кой да го види.срам и позор
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де,След като намалява цената на вноса на газ, защо се увеличава на бензиностанциите????
5
0
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Та не разбрах с колко ще скочи парното от поевтиняването на газа? А серсемино Семерджиев? Да ти изсъхне семката ***
4
0
 
17
 
! Отговори
gaz-maz преди 11 години
Пак искат да замажат очите на хората с поредната глупост,но дали вече някой им вярва на тези лъжци.Всичко е една пародия държавен регулатор-дрън-дрън.Вече не могат да заблуждават толкова лесно хората.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако предложат ние ще приемем....Вие не можете ли да предложите бе *** ?! Нали подписали нещо си там, за намаляване на цената някога си ?! Предлагайте вие.Техните интереси или тези на потребителите гледате ?!
2
0
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Абе този подиграва ли се с нас? Това да го видя няма да го повярвам! Пък и дори да има намаление, при положение, че имаше увеличение, за какво изобщо коментираме! Тези ни скубят както си искат, а ние си седим и клепаме! Малко ни е с това наше бездушие! Иначе ревем по форумите!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дрън,дрън та пляс