"Лукойл Нефтохим" показа протоколи за изрядни уреди

Базите на рафинерията са проверени от SGS
25 апр 2013 19:39,
15
"Лукойл Нефтохим" показа протоколи за изрядни уреди
Снимка: Лукойл България

Петролната рафинерия „Лукойл Нефотхим“ публикува данните от инспекцията на измервателните уреди в шест станции – Карнобат, Ветрен, Стара Загора, Ихтиман, Пловдив и Илиенци. Проверките са проведени от международната компания SGS на 24 април.

От протоколите е видно, че всички измервателни уреди в базите са монтирани, съгласно инструкциите на производителите и са в състояние да предават данни в реално време в Агенция „Митници“.

Според изискванията на процедурата "Лукойл Нефтохим" е изпратила актуализиран график, по който, при осигурено подаване на горива по продуктопровода, да се извърши задължителният метрологичен контрол в присъствието на митнически служители, както и свързването към митническата система за предаване на данни в реално време, става ясно още от съобщението на компанията.

Всички бази, чиито протоколи бяха публикувани, са част от трасето на продуктопровода между рафинерията в Бургас и петролно-складовата база в Илиенци. По заповед на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов заради нарушения беше отнет лицензът на този продуктопровод.

Съдът спря изпълнението на тази заповед, което пък предизвика митническите власти да излязат с позиция, според която „законът коленичи и монополът победи“.

Днес от Върховния административен съд излязоха с позиция по отношение на това твърдение на агенцията.

"Съдиите от Върховния административен съд няма да толерират случаи, в които страни по един спор в системата на административното правосъдие се опитват да влияят по извънсъдебен начин на хода на един неприключен спор", заяви председателят на ВАС Георги Колев.

Още новини от България можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 10 години
13 - прав си на само донякъде - тръбата за Аспарухово не работи от август 2001г. М;онтажа беше продиктуван поради друга причина и не е свързана с кражбите. Абе 14 ти като зареждаш от ОМВ, защо не се поразкараш до ПСБ Илиенци и да видиш от къде си зареждат бензиностанциите австрииците.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките Лукойл, жертва на репресии от лошите и те. Аз лично ги бойкотирам и вече ще зареждам от OMV,писна ми от крадливите другари в тая държава.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9 Уредите по базите свързани с тръбата от завода до Илиянци + Аспарухово ги монтираха 2003-2004 за да хващат на момента ако някои се е вързал към тръбата и отклонява гориво. И за другото си прав - за Италия срока е 2017та, за Румъния 2018та - останалите от Ес до 2015та.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 5 Ама има една уловка в случая - проверяващия трябва да е акредитиран от агениця Митници. А SGS- имат такава акредитация. Ако са издавали протоколи с невярно съдържание - защо не им е отнета акредитацията? Хора - замислете се - Танов колко стаж има като митничар? А като адвокат? Как когато съда го върна на работа след като му биха шута от МВР за далавери - всичко беше ОК, сега изведнъж съдът му стана крив ?
11
0
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 10 години
можеш ли на *** акъл да дадеш, да е к.р да му го на биеш, ама акъл абсурд
10
3
 
9
 
! Отговори
златев преди 10 години
SGS е световна фирма за контрол за качеството на горивата и др. контрол , а не за контрол на измервателни прибори!!
9
3
 
9
 
! Отговори
111 преди 10 години
До ЕстественоУредите в някои бази са монтирани още през2004г. Задай си въпроса - защо гербаристите наложиха такъв кратък период за монтиране на разходомерите? В Италия срока на монтаж е 2017г. Когато наложиха тази наредба "лошия" ЛУКойл изкупи всички свободни разходомери в Европа на много по-висока цена и те си я включиха в цената на горивата!
8
2
 
10
 
! Отговори
Естествено преди 10 години
Естествено, че всички уреди са изрядни...Как ли да е иначе...Лукойл е държава в скапаната ни държава...Нямаме закони, всичко е пари и игри на богаташите.... в егати реалността живеем останалите хора......
7
3
 
5
 
! Отговори
111 преди 10 години
big Al, за съжаление ве осъзнаваш колко си ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПЪРВО НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ И ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ! в компания СЖС един от най-големте акционери е английската кралица. Тази фирма е НАЛОЖЕНА от сегашния премиер!!!!!!! Защо не си зададеш въпроса ЗАЩО ФИРМА САКСА НЕ ИЗПЪЛНИ ИЗИСКВАНИЯТА НА НАРЕДБА 3 ГОДИНА И ПОЛОВИНА СЛЕД КРАЙНИЯ ПЕРИОД! Няма по-проверявана фирма в България от ЛУКойл!!!! Вальо Танов според теб за кой играе - жокер - амер.фирма с офис в Бущкурещ!
6
1
 
4
 
! Отговори
Losho преди 10 години
Hahah kato gi znam SGS kolko sa korumpirani..... HahahhaE kervana si varvi.......
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Базите са проверени от SGS !?! Че най голямата лаборатория и най големия клиент на SGS в България са си Лукоил ?!?!Ако аз плащам на някой да ме провери ...дали ще ме провери както платя ...То бива малоумие ама това нашето е дивотия
4
5
 
14
 
! Отговори
Нйе плащат бе преди 10 години
Тия от ЛюкОйл не плащат предизборен рекет на мутрите от ГЕРБ
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забравили са да споменат ,че Лукойл е платил на "международната компания" хонорара-така ,че кво друго да отчете проверката!
2
5
 
19
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
2....Правешкият мутант, си въобразява, че винаги ще е НАД Закона:)Правешкият мутант иска да продължи да ОГРАБВА гражданите в България - с цените , определени от него :)Правешкият мутант и господарите му - трябва да бъдат изгонени с шутове от България ...68 години - стигат ..
1
5
 
16
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
Правешкият мутант наел спецове ..:))))Само че , ДО 1 април - системата МУ - съветската - не работи..И то след УДЪЛЖАВАНЕ на срока ..Правешкият мутант ни убеждава , че рафинериятя ВСЯКА година е на ЗАГУБА - и не плаща нито СТОТИНКА - данък печалба/корпоративен/.../..Правешкият мутант ИЗЗЕ функциите на ВЕЩИТЕ лица - а те се назначават САМО от СЪД- които да установят ФАКТИТЕ ..При съдебен спор - ТЕЗИ заключения на някаква фирма - не струват и ПЕТ пари..:))Правешкият мутант ще купи нова рокла с ДИАМАНТИ на жена си - тези дни ..като за сватбата..:)Правешкият мутант, си въобразява, че вина