Сценарият Париж, скоро и у нас, смята Бриго Аспарухов

Имаме нужда от повече ресурси за службите, твърди генералът
16 ное 2015 09:44,
78
Сценарият Париж, скоро и у нас, смята Бриго Аспарухов
Снимка: архив Reuters

"Жестоката страна на тероризма като явление е това, че той удря там, където обществото най-много го боли. Удря на места, които ще предизвикат най-остра реакция и Франция е показател за това", така описа случилото се в Париж генерал Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

"Отдавна считам, че Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат въпроса с "Ислямска държава", настоя генералът.

"За съжаление това все още не се разбира от европейците, а и от американците. Русия направи своя ход и избор. Дали това е геостратегическа цел на Русия или използване на подходящ момент, но това е единственото решение – използване на обединени усилия", посочи той пред bTV.

"Не сме далече от времето, когато и у нас ще се нанасят такива удари", предупреди генералът. По думите му до момента не сме имали възможност да измерим слабостта или силата на службите си, но те са "в едно състояние на притеснение и страх поради непрекъснатите промени, непрекъснатият политически натиск, който се упражнява върху тях".

Според Аспарухов европейската сигурност има сериозни проблеми. "Правителствата трябва да разберат, че единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции. Ако не се осигурят тези институции, спокойствие и финанси, за да се справят с този проблем, ще берем много ядове".

"Хронологията на взривовете е впечатлителна. Три часа след първият атентат полицията реагира, това е много голям проблем в цяла Европа и Америка. Медведев каза, предпочитам да ударя тероризма извън границите на Русия, вместо да дойде при нас, това трябва да сподели и Европа", заяви генералът.

"Нужни са обединени усилия на целия свят. Твърде късно е да се реши въпросът, ако светът не се обедини ще страда обществото", смята Аспарухов.

Според него приемането на бежанци в Германия може да им изиграе лоша шега. "Докато не се унищожи извора на тероризма Ислямска държава всички големи държави плюс арабските държави трябва да се разберат как да ударят и унищожат ислямистите", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време имаше уроци в училищата по гражданска отбрана Днес трябва да има по държане по време на терористичен акт например да не се паникьосваме и как да оцелеем .
28
1
 
0
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До Анонимен 55ama i teb vjatar te vei na bjal kon!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случващото покрай цялата афера с ислямска държава и подвизите и не просто мирише на руска водка ми направо си вони произведено в ссср
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите комунистчески червеи много обичат да размиват нещата . Любимата опорна точка им е да размиват нещата като обясняват че всички са еднакви .
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми да той червен другар просто ни предупреждава че за москва ще е по лесно да направят същото и у нас
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дни милиционерите от дс са се активизирали гледам ги по всички телевизии агитират в подкрепа на кремъл разбира се . После не било по сценарии случилото се в париж
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спецслужбите използват трагедията, за да правят повече пари.
22
3
 
7
 
! Отговори
Еркюл преди 8 години
Както каза Бойко нас няма да ни закачат щото на всеки ъгъл има дюнер...затова спокойно...
21
2
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Бриго е с право е притеснен.Като спец. полицай той е наясно със единственото общо между всеки терорист.Това не е националността му , социалното положение , образованието (повечето тер. лидери са завършили престижни университети като Бин Ладен и Джон Джихадиста),не е начина им на живот .ЕДИНСТВЕНОТО ОБЩО Е РЕЛИГИЯТА КОЯТО ИЗПОВЯДВАТ.Поради простата причина че в България е пълно с такива е напълно нормално да се случи и у нас подобно нещо!
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ има интерес от тероризма, защото инъче ще бъде изоларина от целия свят. Точно за една седмица, ако влязат в Сирия и Ирак руснаците и една-две от големите европейски държави и ще ги сринат тея ислямисти, обаче Русия, като влезе в Сирия и се разтръби на всякъде, че едва ли не те са терористи и сами поемат вина и са лоши и тъпите хора повярваха, а истината е обратната, но кой да мисли, настроиха света, че руснаците са от лошата страна и масите вярват, защото искат Американската мечта!
19
5
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Това мръс-но ченге отдавна не се беше обаждало.Явно си е припомнило "славните" времена, когато държавният тероризъм цареше над половин Европа.
18
6
 
9
 
! Отговори
Тоз пък преди 8 години
На бас, че хитреца иска бюджета да му цръцне некоя торба с пара!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пепел ти на устата бе,Бриго ! Каквото трябва действайте, а не плямпайте в медийното пространство
16
6
 
0
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 26 червен анонимник. А твоите словоблудства какво общо имат с темата?
15
7
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Този докога ще ръси глупости?
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си мислех се НАТО ще ни пази !!!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не е както изглежда има една държава произвежда 90%от диамантите в света а народа гладува как мислите ще продължи таз несправедливост
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големият извор си има име. Ако се проследят финансите, бързо ще се стигне до източника. Той се знае, но умишлено се премълчава,защото едни политици ще загубят милиони (може би и милиарди).
11
3
 
2
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Не ме...брига кво вика бриго.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с ресурси и баба знае трябва умело управление