Сценарият Париж, скоро и у нас, смята Бриго Аспарухов

Имаме нужда от повече ресурси за службите, твърди генералът
16 ное 2015 09:44,
78
Сценарият Париж, скоро и у нас, смята Бриго Аспарухов
Снимка: архив Reuters

"Жестоката страна на тероризма като явление е това, че той удря там, където обществото най-много го боли. Удря на места, които ще предизвикат най-остра реакция и Франция е показател за това", така описа случилото се в Париж генерал Бриго Аспарухов, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

"Отдавна считам, че Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат въпроса с "Ислямска държава", настоя генералът.

"За съжаление това все още не се разбира от европейците, а и от американците. Русия направи своя ход и избор. Дали това е геостратегическа цел на Русия или използване на подходящ момент, но това е единственото решение – използване на обединени усилия", посочи той пред bTV.

"Не сме далече от времето, когато и у нас ще се нанасят такива удари", предупреди генералът. По думите му до момента не сме имали възможност да измерим слабостта или силата на службите си, но те са "в едно състояние на притеснение и страх поради непрекъснатите промени, непрекъснатият политически натиск, който се упражнява върху тях".

Според Аспарухов европейската сигурност има сериозни проблеми. "Правителствата трябва да разберат, че единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции. Ако не се осигурят тези институции, спокойствие и финанси, за да се справят с този проблем, ще берем много ядове".

"Хронологията на взривовете е впечатлителна. Три часа след първият атентат полицията реагира, това е много голям проблем в цяла Европа и Америка. Медведев каза, предпочитам да ударя тероризма извън границите на Русия, вместо да дойде при нас, това трябва да сподели и Европа", заяви генералът.

"Нужни са обединени усилия на целия свят. Твърде късно е да се реши въпросът, ако светът не се обедини ще страда обществото", смята Аспарухов.

Според него приемането на бежанци в Германия може да им изиграе лоша шега. "Докато не се унищожи извора на тероризма Ислямска държава всички големи държави плюс арабските държави трябва да се разберат как да ударят и унищожат ислямистите", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
9
 
! Отговори
ПФУ! преди 8 години
Тая *** червена гад защо ни я тикате в очите?!?Тия а взривиха Света Неделя, сега ще ми разтягат локуми против тероризЪма!!Аре у Сибир, ***!
8
9
 
30
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Докато целия свят е обхванат от страх и решава ,как да се обедини срещу това зверство ,превзело света,нашия Плевлю ни плаши с кибератака от Русия.това ако не е плод на болен мозък и национално предаелство,какво е тогава.На времето такива ги пращаха на съд.Падението на един долно ...бен "Президент"-позор за нацията.
7
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия подкрепя Хизбула дето взриви летище Бургас. Всички са в играта и се цакат взаимно с атентатчета. "Започна се, шахматната дъска е наредена", сами познайте кой го е казал!
6
5
 
23
 
! Отговори
гениална концепция преди 8 години
Гениалната концепция на пожарникаря: дюнерджийниците ще пазят кината и сладкарниците.
5
1
 
26
 
! Отговори
без страх преди 8 години
Не ме е страх от бежанците. Страх ме е от пълната липса на компетентност на управляващите. Липсата им на способност да решават проблеми. Вместо това се занимават с показно рязане на ленти, с предсказания и с гнили оправдания.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А у нас ядеме шашльк и пиеме водка аре на здраве
3
3
 
10
 
! Отговори
ТОЯ ДА ДАВА АКЪЛ преди 8 години
щом се похвали, че е довел ТИКВАТА на власт. *** да открие още някоя друга дюнерджийница и най-вече в Банкя и на Дондуков да го пази него и ПЛЕВЕЛА
2
0
 
16
 
! Отговори
престъпно безхаберие преди 8 години
Престъпно безхаберие на политиците, на полицията, на тайните служби. Политиците не могат да управляват. Полицията не може бързо да реагира. Тайните служби не могат да предотвратят престъпления.
1
2
 
24
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Логично е,знае се и се очаква и без да го казва Б.Аспарухов. Причините ги знаете!?....